FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DACIA MIOVENI - CFR 0-3

La două capete

Articol de , - Publicat joi, 17 aprilie 2008 00:00

Deşi n-au jucat strălucit, ardelenii s-au desprins pe final şi rămîn în cărţi pentru eventul Cupă-campionat.

Mioveni-CFR a produs un interes minim în Bu­cu­reşti şi a creat cadrul pentru una dintre cele mai triste semifinale de Cupă din ultimii ani. Obişnuit cu pustietatea după ce a găzduit două meciuri la rînd ale Rapidului cu porţile ferecate, Giu­leş­tiul a mai suportat încă un meci des­chis doar jucătorilor şi oficialilor.

Gol în secunda 26

Echipa lui Cîrţu a fost cea mai afectată de atmosfera atipică pentru fazele finale ale unei competiţii. Argeşenii nici n-au apucat să intre în meci că au şi încasat un gol. A comis-o Daouda, care a pierdut la Dubarbier, iar Ruiz l-a executat pe Stanca de la marginea terenului. Cîrţu s-a aşezat dezamăgit pe bancă, numai că ardelenii n-au ţinut ritmul ridicat şi l-au trezit pe antrenorul adversarei de pe bancă. Ghidat de ţipetele de pe margine, Frăsineanu a fost aproape să egaleze cu patru minute înaintea pauzei, dar a trimis un pic peste după ce pivotase frumos în colţul careului ceferist.

Cum Trică n-a prea avut inspiraţie, Andone a continuat să tremure la şarjele galben-verzilor, care ajungeau la 16 metri de Nuno Claro din cîte trei pase.

Finalul a fost însă liniştit de Dani, care a făcut 2-0 după ce a trecut tot de Daouda, iar Ruiz a ucis meciul definitiv. Şi, deşi partida a dezvăluit un CFR lipsit de farmec, clujenii păstrează şanse la eventul istoriei clubului.

Ruiz, omul decisiv

Împrumutat în această iarnă de la Huachipato (Chile), Diego Ruiz (foto) este specialistul clujenilor în partidele de maximă importanţă, reuşind 4 goluri. În “sferturile” Cupei Ro­mâ­niei Timişoreana, contra Braşovului (1-0), atacantul de 27 de ani a marcat în minutul 92 şi a calificat CFR-ul în semifinale, unde, aseară, cu Mioveni, a marcat din nou, de două ori. Şi în partida precedentă de campionat, cu Rapidul, Ruiz a înscris unicul gol al partidei cu o lovitură de cap.

“Chiacule, du-te la Divizia B!”

Exasperat de jocul slab al lui Hristu Chiacu, Sorin Cîrţu l-a certat nonstop pe fotbalistul de 21 de ani. La una dintre mingile pierdute de Chiacu, Sorinaccio nu a mai rezistat şi a urlat spre el: “Băi Chiacule, du-te, măi băiatule, în Divizia B, că aici, în A, nu ai ce căuta!”.

Au ratat 100.000 de euro

Pentru partida de aseară, argeşenii aveau alocată o primă record de 100.000 de euro de om din partea finanţatorului Gigi Neţoiu. “Înainte să le spun care este premiul, i-am pus pe jucători să se aşeze pe scau­ne ca să nu aibă vreun şoc. Le-am spus că au 100.000 de euro primă dacă bat CFR-ul şi au încremenit”, a zis Neţoiu.

Cîrţu, show pe bancă

Antrenorul Mioveniului, Sorin Cîrţu, s-a manifestat vulcanic şi aseară. Prima dată la greşeala lui Daouda, din minutul 1, cînd Dubarbier a profitat şi i-a pasat decisiv lui Ruiz. Apoi, ivorianul a mai avut o intervenţie eronată, fapt ce l-a înfuriat pe Sorinaccio. “Gata, nu mai pot cu ăsta!”, a urlat tehni­cianul argeşenilor. Nici Frăsineanu nu a scăpat de mînia lui Cîrţu.

“Sclavii lui Steaua!”

Cei 50 de suporteri sosiţi de la Cluj i-au ironizat aseară pe jucătorii argeşeni. “Voi sînteţi sclavii lui Steaua!” a fost scandarea lor preferată cu aluzie la partida din urmă cu trei etape, cînd elevii lui Marius Lăcătuş au învins Mioveniul cu 2-0, după ce Sorin Cîrţu nu a trimis în teren mai mulţi dintre jucătorii de bază.

Puţini, dar puşi pe glume

Doar 170 de fani au fost pre­zenţi aseară în Giuleşti, ei fiind supra­ve­gheaţi de 30 de stewarzi. În minutul 19, pe o fază de atac a ardelenilor, din galeria Mioveniului s-a auzit un fluier, iar Dubarbier s-a oprit . Imediat, crainicul stadionului le-a cerut suporterilor să nu mai apeleze la astfel de mijloace. La pauză, su­por­terul care a fluierat a fost amen­dat de stewarzi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
 •  18 Aprilie 2008, 07:30

Saptamana trecuta,Cartu radea de Andone c-a avut 11 puncte avans.S-a vazut la meciul direct diferenta de valoare dintre Ando si Cartu,antrenorul de Cooperativa al lui Netoiu.Cele 11 puncte au fost recuperate insa si de Tudor,Ivan,Deaconu,Bricheta,Vaslui,Mioveni.Sa vedem in campionat,la meciul cu CFR,cati titulari va menaja Cartu.Pun pariu ca niciunul.

 •  17 Aprilie 2008, 22:42

v-a vandut andone la inceputul returului fra_ierilor ce sunteti. poate o sa-i faca unghiurul statuie la cluj

 •  17 Aprilie 2008, 22:38

p u l i

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close