FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - SPORTUL 1-1 (3-1 LA PENALTY-URI)

Norocul vine de la 11 metri » Steliştii sînt dependenţi de adrenalină!

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2010 00:00

Roş-albaştrii rămîn în luptă pe trei fronturi datorită loviturilor de departajare. Steaua are fobie de Cupă, trofeu interzis în Ghencea din 1998. Au dovedit-o încă o dată aseară roş-albaştrii, care şi-au chinuit suporterii cu inexactităţile lor.

Cu o echipă new entry faţă de meciul de luni cu Pandurii, steliştii au părut că abia la vestiare au făcut cunoştinţă. Apostol şi Marinescu au fost aşi la driblingul de-a latul terenului, iar Galamaz, mai ştiţi?, stoperul de fier de la Urziceni, e doar o amintire.

Trupa lui Lăcătuş s-a urnit greu, iar "studenţii" au simţit că se poate şi au ieşit la joc. Varga a şutat înşelător, dar Tătăruşanu s-a prins (18). Faza imediat următoare a adus şi golul. Nae a găsit "covrigul" perfect pe capul lui Bălan, care a trimis la colţ. 1-0 pentru Sportul şi suporterii din tribune începeau să scrîşnească din dinţi.

Finalul reprizei le-a aparţinut celor din Ghencea. Surdu a tras în bară (38), pentru ca Szekely să trimită paralel cu poarta, după o ieşire greşită a lui Niculescu. Steaua a continuat în partea secundă cum a terminat-o pe prima.

Harakiri cu vedete
În minutul 60, Surdu s-a bîlbîit în careul mic şi a şutat în bravul Niculescu. Peste alte 2 minute, acelaşi portar avea să respingă trasorul lui Latovlevici din lovitură liberă. Szekely a reuşit apoi pentru a doua oară "performanţa" să nu trimită mingea în poartă din doar cîţiva metri.

Lăcă a forţat cu doi atacanţi, însă egalarea a venit de la un fundaş, cînd mingea trimisă de Latovlevici din lovitură liberă s-a dus în poarta Sportului (71). Gardoş a lovit şi el bara în minutul 75, pentru un scenariu electrizant în Ghencea.

Prelungirile au adus multă tensiune, însă puţină luciditate. La penalty-urile de departajare, gazdele şi-au păstrat sîngele rece, mai puţin aerianul Kapetanos, în vreme ce Sportul şi-a făcut harakiri cu ajutorul vedetelor Varga şi Bălan, plus rudimentarul Raţiu.

Şase stelişti amendaţi la miting
La protestul împotriva Guvernului care a avut loc ieri în Bucureşti au luat parte şi unii suporteri ai Stelei, iar 6 dintre ei au fost evacuaţi din rîndul demonstranţilor. "Şase persoane au fost duse la secţie şi vor fi sancţionate conform Legii nr. 60 a adunărilor publice cu amenzi între 500 şi 5.000 de lei. Cele şase persoane făceau parte din galeria Stelei", a declarat Marius Militaru, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei.

Lăcă dă explicaţii în revista oficială
Începînd de astăzi, la chioşcurile de presă din ţară, dar şi la magazinele clubului, suporterii roş-albaştrilor vor putea găsi revista oficială a clubului. Coperta celor 80 de pagini e dedicată lui Marius Lăcătuş, care explică într-un interviu de ce s-a întors pe banca Stelei şi ce obiective are. Revista costă 12,99 lei şi mai conţine articole despre Ştefan Sameş, Teodor Anghelini, Maradona şi Raul.

Şi-au făcut cont pe Facebook
De ieri, cei din Ghencea au intrat oficial în reţeaua de socializare Facebook. Pagina de Facebook poate fi accesată de pe pagina principală a site-ului oficial al clubului, iar după prima zi, Steaua şi-a făcut deja peste 4.000 de fani. Echipa cu cei mai mulţi "prieteni" pe Facebook e Barcelona, cu peste 5,8 milioane de fani, urmată de Real Madrid (4,8 milioane) şi Manchester United (3,7 milioane). Peste o jumătate de miliard de oameni au conturi pe Facebook.

Szekely, promovat căpitan!
Cum Cristi Tănase, purtătorul obişnuit al banderolei, a fost menajat, Steaua a apărut cu un căpitan-surpriză aseară. Janos Szekely a fost liderul de pe teren al roş-albaştrilor. Acum două săptămîni, mijlocaşul dreapta evolua pentru Steaua II, pedepsit că nu accepta reducerea salariului. Între timp, a acceptat să cîştige doar 140.000 de euro anual, cu 85.000 de euro sub venitul iniţial, şi şi-a făcut iar loc în echipă.

- Suporterii din Peluza Nord au atenţionat echipa, după 11 ani de insuccese în Cupa României: "Ne dorim acest trofeu!".
- Novak Martinovici a fost reprofilat fundaş dreapta, din stoper, deoarece Lăcătuş şi-a dorit să-l odihnească pe Bonfim. Sîrbul a debutat oficial pentru roş-albaştri.
- Viorel Moldovan a surprins. A trimis pe teren echipa de bază, cu Bălan, Varga şi Curelea printre titulari, deşi anunţase înainte: "Mă gîndesc doar să nu retrogradăm! Nu mă interesează Cupa!".
- Arbitrul de rezervă Cristina Dorcioman a ţipat la Marius Nae şi l-a somat să alerge la ieşirea de pe teren, atunci cînd mijlocaşul Sportului a fost înlocuit cu Ferfelea!
- Gigi Becali n-a rezistat în tribună decît pînă la pauza meciului. Patronul Stelei a părăsit stadionul înaintea celui de-al doilea mitan.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
dannysukaru
dannysukaru  •  28 Octombrie 2010, 14:05

eu am zis si o mai spun,in afara de ricardo,restu amatorilor de la urziceni nu au loc la steaua.bravo matei,un pusti cu viitor in fata daca isi vede de treaba

bigbelly
bigbelly  •  28 Octombrie 2010, 12:27

Astora care va mirati de felul in care s-au bucurat la final: probabil n-ati practicat vreun sport de performanta, altfel ati fi stiut ca senzatia dupa o victorie e aceeasi indiferent de adversar. Iar cand e obtinuta dupa un joc spectaculos, cu multa munca, chiar destul noroc, in fata unora care au prestat clar cel mai bun joc al lor din sezonul asta, bucuria e cu atat mai mare. Iar felul in care s-au bucurat pe mine m-a convins ca anul asta Cupa ESTE un obiectiv pentru Steaua.

bigbelly
bigbelly  •  28 Octombrie 2010, 12:06

Revenind la Matei, e fasnet, are personalitate in joc, control bun, centrul de greutate jos, se misca repede si bine pe spatii mici, tactic vede jocul mult mai bine decat Tanase (l-am vazut de vreo 3 ori ramanand sa acopere flancul pe urcarea lui Lato), capacitatea de efort si implicarea mult mai bune decat "noul Hagi" al lui MM de acu' cativa ani (ma refer la Ochirosi), singura lui problema e ca-i place tare mult sa se stie cu mingea la picior, stie ca-s camerele tv sunt pe el...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează