FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - FC BRAŞOV 0-0

Nu i-au iertat ocaziile!

Steaua nu a reuşit să învingă Braşovul în turul semifinalei Cupei României +4   FOTO
Steaua nu a reuşit să învingă Braşovul în turul semifinalei Cupei României

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2011 11:19

Steaua n-a fost în stare să înscrie în poarta redutei braşovene


Brazilienii din teren versus portughezul de pe banca Braşovului. Asta a fost semifinala. La care s-au adăugat cîteva dueluri interesante: convalescentul Tănase versus inepuizabilul hocheist Ilyes. Tînărul Răduţ versus şi mai tînărul Chipciu-who, ambii "made in Piteşti". Steaua a avut un meci mai greu decît se aştepta, pe teren propriu, înconjurată de un public bine dispus de primăvară.

Tănase, munca în zadar
Cu "noutatea" Stanca în poartă, roş-albaştrii au acaparat mingea în primele minute. Răduţ şi-a trasat ambiţia cu un şut din 20 de metri, pe lîngă poartă (min.2). Tănase a deschis şi întreţinut ostilităţile pe stînga, centrînd cînd spre Surdu, cînd spre Bonfim.

Dar posesia zdrobitoare şi cantitatea apreciabilă de sud-americani, 4, în tricoul Stelei nu s-au transformat în pericol real pentru poarta lui Kajcsa. Maicon nu s-a văzut pînă la henţul din minutul 23, cînd şi-a pus demonstrativ mingea pe cap. Iar Surdu a exersat pasa înapoi. Nu-i frumoasă, dar e sănătoasă, în faţa unei echipe care se apără în zece.

"Sperietoarea" de 21 de ani
Conceicao şi-a blindat defensiva şi l-a împins pe Chipciu "vîrf". Braşovul s-a apărat fără panică şi a scăpat pe contraatac fără să ezite. Ardelenii au avut coerenţa în joc care i-a lipsit Stelei, unde unii jucători erau mai în formă, alţii mai puţin în formă, iar alţii au alergat doar, din deformaţie profesională. Noroc cu ambiţia lui Răduţ, de a demonstra că merită tricoul, şi cu orgoliul lui Tănase, de a-şi trage colegii după el, ca un căpitan.

După două evadări ale lui Chipciu (min. 18 şi 31), Braşovul s-a baricadat în apărare. Şi s-a apărat atît de ingenios încît Tănase s-a văzut obligat să paseze înapoi, de la 20 de metri de careul oaspeţilor. Fluierăturile din tribune au aprins scînteia ofensivă în jocul Stelei. Echipa lui Cîrţu a încheiat repriza asediind careul lui Kajcsa. Portarul ardelenilor a scos de sub bară o minge trimisă de Nicoliţă din corner (min.41). Apoi Bonfim a testat de două ori duritatea "zidului" de tricouri galbene (min. 45). N-a reuşit să pună în pericol decît plexiglasul din proximitatea lui Cîrţu.

Fluieraţi la scenă deschisă
Caruselul ocaziilor steliste a continuat şi în repriza a doua, dar reduta dirijată de Ilyes s-a încăpăţînat să reziste. Maicon i-ar fi distrat şi pe urşii gunoieri, trimiţînd razant peste transversală un balon centrat de Nicoliţă (min. 50). Apoi tot Maicon a alergat fără folos după o minge pe care scria gol şi care i-a şters bocancul la cîţiva metri de careu (min. 67).

Nici intrarea lui Bilaşco în locul lui Surdu n-a adus consistenţă în atacul roş-albaştrilor. Bonfim, Bănel şi Tănase au pierdut secunde preţioase căutîndu-se unii pe alţii din ochi pe teren. De partea cealaltă, Cristescu s-a repezit de cîteva ori spre poarta lui Stanca, spre încîntarea a vreo 30 de fani "stegari" din peluză. Chipciu, încă proaspăt, a accelerat pe flanc spre poarta lui Stanca, dar n-a reuşit să producă decît paradoxul unui contraatac stelist pe teren propriu (min. 75).

Fanii roş-albaştri l-au fluierat pe Ilyes, care a ieşit şchiopătînd, şi l-au urcat în slăvi pe Bicfalvi. Poate măcar el! Dar "Pictorul" calcă pe minge şi se alege cu partea lui de huiduieli (min. 67). Poate Bilaşco! Centrează din lateral, spre Maicon, Mai-cooon! Poate Tănase, o "bombă" în braţele lui Stanca, din marginea careului.

Braşovul se ţine trufaş ca turlele Bisericii Negre. Are doar un brazilian pe teren. Pe Williams. Dar are un portughez pe bancă.

Echipa Stelei:

Stanca - Bonfim, Martinovici, Geraldo, Brandan - Nicoliţă, Ricardo, Răduţ, Tănase - Surdu, Maicon

Rezerve: Tătăruşanu, Emeghara, Onofraş, Bilaşco, Galamaz, Bicfalvi, Marinescu

Echipa Braşovului:

Kajcsa - I. Voicu, Ad. Rusu, Oros, Majernik  - Viveiros, Ilyes, Toloza, M. Cristescu, Cr. Ionescu - Chipciu

Rezerve: Hăisan, Distefano, Williams, Hadnagy, Năstăsie, Martinovici, Fl. Stîngă

Steaua - FC Braşov a fost liveTEXT pe gsp.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
anotak
anotak  •  22 Aprilie 2011, 10:40

de ce toata lumea vrea sa faca o echipa mare dintro adunatura de jucatori submediocrii? atat presa,cat si cei care sunt implicati in conducerea frf,lpf, cca, imping fortat acest club,care,daca intalneste o echipa,cat de cat asezata in teren,nu este capabila sa castige. steaua are 4-5 jucatori de nivelul ligii I (tatarusan,gardos,brandan si tanase),in rest... jucatori de fotbal,facuti la apelul bocancilor. in ajun de PASTE,va doresc sa fiti realisti si cinstiti cu voi insasi si UN PASTE LINISTIT.

redsef2005
redsef2005  •  22 Aprilie 2011, 10:10

Arbitrul Balaj a defavorizat flagrant Steaua, neeliminându-l pe Bicfalvi si permitandu-i astfel sa evolueaze luni cu Dinamo! L-a cadorisit pe Cartu cu inca o mana moarta in echipa, de parca nu ajungeau Ricardo, Bilasco, Surdu, Nicolita, Tanase, Bonfim...

cpt.piratescu
cpt.piratescu  •  22 Aprilie 2011, 10:08
Postat de morsanu pe 22 Aprilie 2011, 09:46

"spre încîntarea a vreo 30 de fani "stegari" din peluză" Asta a vazut meciul pe mobil cred. Eram 300, amice.

300 ? Si voi sunteti spartani de acum ? :))

Vezi toate comentariile (25)
Comentează