FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  GRUPA B

VIDEO + FOTO Rapid, OUT din nou prematur! » U Cluj și CFR Cluj sunt echipele din grupa B calificate în „sferturile” Cupei României Betano

foto: Cristi Preda +18   FOTO
foto: Cristi Preda

Articol de , , , , - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 21:00 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 14:36

Rapid a părăsit din nou Cupa României Betano în faza grupelor. U Cluj și CFR Cluj sunt cele două echipe care azi s-au calificat, din grupa B, în „sferturile” competiției. 

  • Universitatea Craiova, FC Voluntari (ambele din grupa D), U Cluj și CFR Cluj (din grupa B) sunt primele echipe calificate în sferturile Cupei României

Vezi AICI programul ultimei etape din Cupa României

În derby-ul serii, Rapid și CFR Cluj s-au anihilat reciproc, 0-0. Astfel, trupa lui Mandorlini merge în „sferturi”, grație golaverajului mai bun: 4-2, față de 3-1.

U Cluj, formația antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, și-a continuat forma bună. S-a impus clar în meciul cu FC Botoșani (4-0) și și-a asigurat calificarea de pe primul loc.

Clasamentul final al Grupei B

Cronica meciului. Ce s-a întâmplat la Rapid - CFR Cluj 0-0

Rapid n-a putut învinge CFR, 0-0, și iese din nou repede din Cupa României. Giuleștenii resimt din plin absența golgeterului Rrahmani, echipa având 3 din ultimele 4 meciuri fără succes.

Victorie sau nimic. Noul format al Cupei nu-i priește deloc Rapidului, altădată o specialistă a competiției, de 13 ori câștigătoare. Iar golul Universității de la Botoșani din minutul 5 a dat sarcină clară giuleștenilor: victorie sau din nou eliminare prematură.

Echilibru pentru CFR Deposedată de backgroundul de câștigătoare sigură a titlului, CFR a devenit atentă și la Cupă. Trofeu ce dă un bilet mai scurt și sigur spre cupele europene, spre geanta plină de bani la care visează toate cluburile SuperLigii. Prima jumătate de oră a fost împărțită, cam 15 cu 15. 

Startul pentru oaspeți, dar ușor-ușor gazdele au echilibrat și au reînvățat să atace. Vremea capricioasă a tăiat ritmul meciului, calitatea a fost îndoielnică. Bine pentru ardeleni, pe care și egalul îi saltă în faza următoare. 

Afiș bun, reprezentație modestă în Rapid - CFR Cluj 0-0

 A fost așa cum și-a dorit CFR până în pauă. Remiză! Echitate! 0-0 pe tabelă, 1-1 la ocazii, avantaj CFR în grupa de Cupă. Borja Valle și Papeau l-au evidențiat pe Sava într-o singură fază, dincolo Kresici n-a nimerit poarta din 6 metri, o jumătate de metru de bara colțului lung. Per total puțin, cumva în nota formei prin care trec cele două combatante. În ciuda afișului bun pe care l-a avut meciul. 

Lipsește atacantul

Un duel italian ca pe vremuri. Tacticizat, cu spectacolul pe mod de așteptare. "Dopată" cu adrenalină de Bergodi, Rapid a ieșit mai decisă de la cabine. Stăpână pe joc, dar fără om de finalizare. 

Giuleștiul suferă fără atacant, "croșetează" până în 25-ul advers, unde e cap de linie. Cât de bun ar fi fost chiar și Micovschi! Nicio îndoială în privința lui Rrahmani. Încă o dovadă că Soni, titular cu CFR, e doar o glumă. La fel și Tsoumou. 

Pentru că ocaziile Rapidului n-au venit de la vârfuri, ci de la Valle, Ioniță II și Papeau. Iar când și momentele-cheie se lovesc de zid, ce a purtat numele Sava, într-o seară de grație, atunci e clar că și norocul a părăsit Giuleștiul. În stilul lui Petrescu Jucând economicos, stilul Dan Petrescu, Clujul și-a făcut treaba. 

A scos ce era de scos, la adăpostul rezultatului de la Alexandria, unde Steaua, fără șanse de calificare, și-a făcut treaba, ducând CFR-ul, la braț cu rivala din oraș, în fazele eliminatorii. Iar Rapidului i s-a pus stop din nou, de timpuriu, în Cupă. Un prim obiectiv ratat, plus că pentru Rapid e 3-a remiză în 4 meciuri, toate fără gol înscris. Să vină Rrahmani!

Ce s-a întâmplat la FC Botoșani - U Cluj 0-4

Formația lui Ioan Ovidiu Sabău avea nevoie de victorie pentru a fi sigură de calificare. Și a scăpat rapid de emoții. Ianis Stoica a făcut 1-0 în minutul 5, iar clujenii au pus stăpânire pe joc. Până la pauză, Manu a făcut 2-0, marcând din penalty (35).

Ardelenii au continuat forma excelentă și în partea secundă și au mai marcat de două ori. Ianis Stoica a făcut „dubla” în minutul 61, iar Fossati a dus scorul la 4-0 în minutul 78, stabilind și scorul final.

Ce s-a întâmplat la CSM Alexandria - CSA Steaua 2-3

Gazdele puteau spera la o calificare înaintea meciului. Aveau nevoie de victorie și ca Rapid și CFR Cluj să termine la egalitate sau U Cluj să piardă. Deși una dintre condiții s-a îndeplinit, teleomănenii nu au putut să-și facă rolul. Și au pierdut, 2-3. După ce scorul la pauză a fost 0-0, „militarii” s-au descătușat la reluare.

Matei (47) și Chunchukov (58 și 86) au dus scorul la 3-0. Pe final, CSM Alexandria s-a trezit, dar prea târziu. Simion a făcut dubla (88 și 90+2), dar nu a fost suficient.

live » Rapid - CFR Cluj 0-0

+14 FOTO

min. 70: Ocazie uriașă pentru Rapid. Funsho reia din prima de la 10 metri, dar Sava a fost pe fază și a respins
min.65: Ioniță trage din colțul careului, dar Sava respinge în corner, de lângă vinclu
min. 30: După mai multe minute bune ale giuleștenilor, CFR Cluj a crescut nivelul jocului. Elevii lui Mandorlini țin mai mult de minge, dar nu au avut nicio ocazie importantă
min. 22: Ocazie importantă pentru Rapid. Borja Valle trage de la 11 metri, dintr-o poziție ideală, dar portarul Sava a intervenit excelent și a respins de lângă bară. Balonul a ajuns la Papeau, dar șutul său a fost deviat în corner de un adversar.

min. 10: Meciul este unul echilibrat. Niciuna dintre echipe nu reușește să preia controlul jocului și nici să își creeze ocazii importante de gol.
min. 1: A început meciul

Rapid - CFR Cluj, echipe de start

Rapid: Moldovan - Braun, Săpunaru, Iacob, Borza - Kait, Oaidă, Funsho - Borja Valle, Soni, Papeau 
Rezerve: Drăghia, Dr.Grigore, Onea, Albu, Ioniță, Cîrjan, Pănoiu, El Sawy, Tsoumou
Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Kresic, M.Ilie, Camora - Tachisidis, Muhar, Avounou - Deac, Bîrligea, Krasniqi 
Rezerve: Hindrich, Juricic, Muhar, R. Filip, L.Mihai, Guigui, Cvek, Boben, Fică
Antrenor:Andrea Mandorlini

Arbitru: Barbu Marian (Braşov), A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Slabu Stelian (Braşov), VAR: Petrescu Radu (Bucureşti), AVAR: Artene Ovidiu (Vaslui)
Stadion: Superbet Arena - Giulești (Bucureşti)

UPDATE 18:10 » Condiții grele pe „Giulești”

+12 FOTO

Ploaia care s-a abătut asupra Bucureștiului va pune probleme celor prezenți la meci, atât jucătorilor, cât și fanilor. Gazonul este îmbibat în apă, iar ploaia, care cade în rafale, a udat copios tribunele și masa presei.

FINAL » CSM Alexandria - CSA Steaua 2-3

min. 90+2: GOL CSM Alexandria! Simon face dubla. A reluat din voleu, de la 5 metri, profitând de lipsa de marcaj
min. 88: GOL CSM Alexandria! Simion reduce din diferență. A marcat din 7 metri, după o respingere greșită a portarului stelist
min. 86: GOL CSA Steaua! Chunchukov face dubla, după ce a transformat fără emoții un penalty, pe care tot el l-a obținut
min. 58: GOL CSA Steaua! Chunchukov face 2-0, cu o execuție spectaculoasă, din voleu, de la 12 metri
min. 47: GOL CSA Steaua! „Militarii” încep tare meciul și deschid scorul imediat după startul reprizei a doua. Enceanu a centrat, din stânga, în centrul careului, dar șutul lui Chunchukov a fost respins de portar. Mingea a ajuns la Matei, care a marcat cu un șut de la 10 metri
min: 20: Meci echilibrat, fără ocazii importante
min. 1: A început meciul

CSM Alexandria: Balauru – Sîrbu, Cană, Baican, Nedelea – Mogoș, Stancu, Jerdea – Impungeroua, Dodoi, Gâdea
Antrenor: Sorin Albeanu

CSA Steaua: Pop - Maftei, Vîrtej, Beța, Ilie - Drăghici, Sierra, Enceanu, Matei - Boiciu, Buziuc
Rezerve: Iancu, Walace, Dobrescu, Avram, Dumitru, Bărbulescu, Raicu, Topuzov, Chunchukov 
Antrenor: Daniel Oprița

FINAL » FC Botoșani - U Cluj 0-4

+20 FOTO

min. 78: GOL U Cluj! Fossati își trece și el numele pe lista marcatorilor! A șutat din prima, de la 17 metri. Iar mingea s-a dus în vinclu
min.61: GOL U Cluj! Ianis Stoica face dubla, cu un șut din mijlocul careului. Imediat după gol, a fost schimbat cu Daniel Popa
min. 35: GOL U Cluj! Ardelenii duc scorul la 2-0, după ce Manu a transformat un penalty dictat cu ajutorul VAR
min. 5: GOL U Cluj! Ardelenii recuperează mingea la 20 de metri, iar Ianis Stoica marchează din 6 metri
min. 1: A început meciul

Echipe de start:

U Cluj: Gorcea - Peteleu, Masoero, Pițian, Vătăjelu - Simion, Fossati - V.Gheorghe, Silaghi, I.Stoica - Manu 
Rezerve: Iliev, Miron, Mitrea, Doukoure, Chipciu, Ilie, Nistor, Popa, Popadiuc 
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Botoșani: Ureche - Petro, Sadiku, Șeroni, Casap - Creț, Dragu, Olinga - Tweh, Cioiu, Dragomir 
Rezerve: Ciobanu, David, Jaly, Dican, Pinson, Pius, Adams, Cărăușu, Drole 
Antrenor: Mihai Ciobanu

Ce urmează în sferturile Cupei României

  • în „sferturi", împerecherea va fi următoarea: locul 1 din grupa A - locul 2 din grupa B, 1B - 2A, 1C - 2D, 1D - 2C
  • se joacă într-un singur meci, pe terenul echipelor care vor câștiga grupa
  • în semifinale, împerecherea va fi, raportat la câștigătoarele de grupă: 1A-1C și 1B-1D
  • și semifinalele se vor disputa tot într-un singur joc, echipa gazdă urmând să fie stabilită prin tragere la sorți
  • finala se va juca pe 15 mai, locul de desfășurare urmând să fie anunțat ulterior

Cupa României / Match Preview Rapid - CFR Cluj

Citește și:

Strategia lui Dorinel Munteanu, inspirație pentru un club din Superliga: „Dacă stăm bine fizic, câștigăm”
SUPERLIGA
Strategia lui Dorinel Munteanu, inspirație pentru un club din Superliga: „Dacă stăm bine fizic, câștigăm”
Anghel Iordănescu îi transmite un mesaj clar lui Ianis Hagi: „Dacă nu joci la club, stai acasă! Nu poți să fii la Euro în condițiile astea”
ROMÂNIA
Anghel Iordănescu îi transmite un mesaj clar lui Ianis Hagi: „Dacă nu joci la club, stai acasă! Nu poți să fii la Euro în condițiile astea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
istet10
istet10  •  08 Decembrie 2023, 19:24
Postat de istet10 pe 06 Decembrie 2023, 21:39

Ce sa furi de la *** ...?

de la prapaditi

barabant72
barabant72  •  07 Decembrie 2023, 14:19

Rapidul va castiga campionatul .De ce ar vrea si cupa ?Nu este suficient ca va fi campioana ?Trebuie sa manance si altii.Ar fi chiar obraznici sa vrea si cupa .Mai mult de jumatate din lot vine de la comtracandidatele la titlu !

traian_v
traian_v  •  07 Decembrie 2023, 14:04

Jurnalism feroce: "min. 86: GOL CSA Steaua! Chunchukov face dubla, după ce a transformat fără emoții un penalty, pe care tot el l-a transformat"

Vezi toate comentariile (30)
Comentează