FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - STEAUA 1-2

Spectacol în tribune la Steaua-Dinamo » Ca-n vremurile bune

Jucătorii au aruncat un ochi la trofeu îinaintea meciului Foto: Raed Krishan +3   FOTO
Jucătorii au aruncat un ochi la trofeu îinaintea meciului Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 02:34

Tifosii celor două echipe şi-au vărsat, aseară, năduful unor ani mediocri şi şi-au încurajat favoriţii, fiecare cum a putut, pentru a-şi recăpăta mîndria pierdută

Derby-ul din tribune a fost de nivel european, fără violenţe, cu mult patos în scandări. Orgolioşi şi mîndri de culorile pe care le poartă, suporterii celor două echipe au dinamitat, pozitiv, Derby-ul de România în momentele premergătoare întîlnirii. Ceva mai numeroşi, mai bine pregătiţi pe coregrafie şi cîntece, dinamoviştii au dat tonul petrecerii din tribune. "Cîinii" au fost mai zgomotoşi şi au atras şi o bună parte dintre suporterii neutri, localnici, care nu au uitat că în urmă cu două săptămîni Steaua a barat drumul Braşovului spre finală.

Foamete
S-a simţit faptul că ambele grupări sînt flămînde după un trofeu. Dinamo nu mai cîştigase nimic de 4 ani, în timp ce Steaua a savurat ultimul succes intern în 2006. Cele două galerii au visat încă dinaintea partidei la o fiestă pe care s-o pornească pe cont propriu după finalul meciului. A existat la început tentaţia de a înjura cu năduf adversarul, însă, apoi, ultraşii şi-au adus aminte că au venit să-şi încurajeze oamenii care aduc Cupa mult visată.

Fanii dezbrăcaţi şi descălţaţi
Accesul suporterilor celor două finaliste s-a făcut extrem de greu. Fanii erau nevoiţi să treacă prin mai multe filtre, în care jandarmii şi angajaţii firmei de pază îi controlau "la sînge" pe cei veniţi din Bucureşti. La ultimul "baraj" înainte de accesul pe stadion, unii dintre fani erau chiar dezbrăcaţi şi descălţaţi pentru ca jandarmii să se convingă că nu introduc în arenă diverse obiecte contondente sau pirotehnice.

MM le-a arătat fundul rivalilor
Cu mai bine de o oră înainte de startul partidei, echipa Stelei, însoţită de antrenori şi de Mihai Stoica a ieşit să inspecteze terenul. MM i-a provocat pe fanii lui Dinamo care erau la acea vreme în tribune. A intrat cu mîna la ureche, ironizîndu-i că scandările lor abia se aud, după care le-a arătat fundul.

Inbox
- Dinamoviştii au ajuns la arenă la ora 19:30. Şi-au aplaudat galeria, după care au inspectat terenul. Mai mulţi "cîini" s-au salutat cordial cu adversarii pe care urmau să-i întîlnească pe teren.
- Roş-albii au afişat două bannere emoţionante: "Respect, Ene!" şi "Curaj, Mister!", cu dedicaţie pentru fosta glorie dinamovistă decedată în week-end, respectiv pentru Cornel Dinu, care se confruntă cu mari probleme personale.
- Gigi Becali a venit însoţit de Cosmin Olăroiu, dar şi de Mihai Costea, atacantul transferat pe 1,4 milioane de euro de la Craiova. Cristi Borcea a preferat să vină alături de fiul său cel mare, Patrick. Naş şi fin, cei doi s-au pupat şi-au întreţinut amical.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
star01
star01  •  26 Mai 2011, 09:33

PAI ,TRIBUNA A DOUA...STEAUA...LA "NEUTRII"... STEAUA,DOAR PELUZA SI CATIVA DINTRE OFICIALII FRF...POTAI...AM DOMINAT SI IN TEREN SI IN TRIBUNA!!!

romario
romario  •  26 Mai 2011, 08:32

care mah mai zgomotosi , ca nu pream am auzit nimik , dupa fiecare joc nu mai cantau minute bune , care mai multzi , o peluza nu e mai mare ca o tribuna pe orice stadion , care mai organizatzi-o fi mai greu sa tzii un steag in mana decat sa faci o coregrafie din oameni si sa mai scrii si ceva-LA CE MECI TE-AI UITAT DOMN REPORT BREEEEE!!

manowar999
manowar999  •  26 Mai 2011, 05:05

Aaaa si iarasi arati ignoranta. O tribuna era a lui steaua, si juma de tribuna si toata peluza a fost a lui Dinamo

Vezi toate comentariile (5)
Comentează