FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  INTERVIU IOAN ANDONE

“Spectacolul vine în Ligă!”

Articol de GSP - Publicat luni, 12 mai 2008 00:00

După ce a realizat eventul, Ioan Andone a susţinut că echipa feroviară e capabilă de minuni şi în competiţia supremă europeană.

– Domnule Andone, e cel mai bun an din cariera dumneavoas­tră?
– Nu ştiu dacă e cel mai bun, dar, cu siguranţă, e cel mai fru­mos. Am făcut fericiţi mulţi oameni şi chiar ju­că­tori, care au intrat în istoria acestui club. Cred că asta contează pînă la urmă. Lumea îşi va aminti de acum mereu de noi.

– Care credeţi că au fost atuurile echipei?
– În campionat, am avut un tur fantastic, cu trei jucători-cheie, Didy, Trică şi Fabbiani, plus o de­fensivă forte, coordonată de Cadu. Chiar dacă n-am repetat specta­co­lul din tur, în partea a doua am avut eficienţă şi precizie în apărare.

“După Mioveni nu mai credeam în titlu”

– Va începe dominaţia Cluju­lui?
– Vom vedea, cert e că vom avea un sezon greu anul viitor. Pe lîngă campionat şi Cupă, ne vom lupta acum în Liga Campionilor. Trebuie să avem o strategie clară la toamnă, pentru a rezista pe toate fronturile, un lot valoros şi numeric.

– Care a fost momentul de cotitură, în care aţi crezut că s-a dus totul?
– La Mioveni. Cînd am văzut că nu am putut cîştiga, am crezut că s-a pierdut totul. Sigur, nu ne-am gîn­­dit nici un moment să re­nun­ţăm la luptă şi asta ne-a îndîr­jit, ne-a făcut mai puternici.

“Jucătorii au cele mai mari merite”

– Preşedintele Mureşan v-a desemnat drept artizanul acestui event. Cît credeţi că vi se cuvine din aceste merite?
– Ei, dînsul are şi el un merit, la fel ca şi patronul Paszkany. Am avut linişte în vestiar, linişte la ni­ve­lul conducerii în momentele gre­le, iar asta contează foarte mult. În fotbal, politica paşilor mărunţi e cea mai eficientă. Am muncit zi de zi, sîmbătă de sîmbătă şi iată că au venit şi rezultatele. Şi, ca să-ţi răs­pund, eu am venit cu plusul de ex­pe­rienţă al întrecerii interne, dar ju­cătorii au realizat totul pe teren. E normal ca ei să aibă cele mai mari merite.

– A devenit CFR un model al Ardealului în lupta cu granzii Capitalei?
– Eu cred că am devenit un stindard al Provinciei, pentru că să faci eventul în afara Capitalei e extrem de dificil. Am antrenat în Bucureşti şi ştiu ce înseamnă să te lupţi cu granzii, ştiu cît de orga­ni­zaţi şi puternici sînt, dar uite că am spart această hegemonie. La CFR, avem un proiect, o strategie pe ter­men lung, inclusiv cu echipa a doua, ca­re va trebui să joace în liga a doua, şi centrul de copii şi juniori, ca­re va trebui să promoveze talen­te. E un proiect de lungă durată, în care am mare încreder şi ca­re nu are cum să fie sortit eşecului.

– Cum credeţi că veţi face faţă în Liga Campionilor?
– E greu de zis cum se vor com­por­ta jucătorii la impactul cu o com­petiţie atît de importantă. Însă, eu cred şi sper că veţi vedea în Liga Campionilor acel CFR din tur, care făcea spectacol şi cîştiga par­ti­de­le indiferent de numele adver­sa­ru­lui.

Recordurile lui Ando:

1 E singurul antrenor ce a reuşit eventul cu două echipe ro­mâ­neşti diferite. După ce în 2004 a cîştigat titlul şi Cupa cu Di­na­mo, 4 ani mai tîrziu a repe­tat performanţa cu CFR Cluj.

2 E singurul tehnician cu 4 Cupe ale României cîşti­ga­te (2003, 2004, 2005 cu Di­na­mo şi 2008 cu CFR). Şte­fan Auer, Gheor­ghe Popes­cu, Ştefan Ko­vacs, Emeric Ienei şi Mircea Lucescu au doar cîte 3 trofee.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
 •  12 Mai 2008, 14:39

nu stiu dak CFR va afce minuni in liga!akolo e ult mai greu decat ku steaua!:) dar...oriikum,CFr e o ekipa greu d batut!:| asta va asigur!;) akum totu depinde si d adversari p kare i ar intalni si c jukatori vor acizitiona clujenii dar si d cat d in forma sunt ei sau adverasru lor direct in ziua disputarii mecilui!e fotabl si s poate intampla orice !:) kred k vor face 2 egaluri o viktorie si 3 infrangeri:)!

 •  12 Mai 2008, 13:16

Dezastrul si umilinta vor veni in Liga!!!!!!!!!

 •  12 Mai 2008, 09:16

bine ca fotbalistii profesionisti nu stiu, si stii tu papagalule

Vezi toate comentariile (6)
Comentează