INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Bombă pe Camp Nou! » Atentat dejucat la finala Cupei Regelui dintre Barcelona şi Bilbao

Mikel San Jose (prim-plan), pregătit de lupta de gladiatori cu Messi și de încă un duel catalano-basc cu multe scîntei // Foto: Guliver/GettyImages
Mikel San Jose (prim-plan), pregătit de lupta de gladiatori cu Messi și de încă un duel catalano-basc cu multe scîntei // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 04 aprilie 2015 00:00

Poliţia a arestat un puşti de 17 ani din Molina de Segura care ameninţase pe o reţea de socializare cu o acţiune teroristă la meciul programat pe 30 mai, în capitala Catalunyei.

Au evitat Madridul, de frica unor demonstraţii ale naţionaliştilor catalani şi basci, dar au dat peste altă belea. Finala Cupei Regelui, programată la decizia federaţiei spaniole pe Camp Nou, a ajuns ţinta unui atentat. Nu e păcăleală: meciul Barcelona - Bilbao, de pe 30 mai, era vizat de o bombă!

Un adolescent de 17 ani, din Molina de Segura (Murcia), a fost reţinut de poliţie, după ce a postat pe contul de Twitter ameninţări grave: "Pregătind bomba ce va fi detonată pe Camp Nou, în ziua finalei". Mesajul fusese descoperit chiar a doua zi după tragedia aviatică a Germanwings din Alpi.

Avertismentul a provocat rapid o discuţie plină de insulte şi ameninţări cu moartea, contul puştiului fiind suspendat. "Problema nu e bomba, ci educaţia, grosolănia şi lipsa valorilor pentru unul care, sub protecţia unui nume fals (Napoleon 2.0), poate manipula masele", a luat poziţie un editorialist AS.

50 de Cupe ale Regelui au cucerit împreună finalistele din acest sezon, Barcelona 27 şi Bilbao 23

"Nu toţi frustraţii care vomită diverse fraze pe reţelele de socializare par delincvenţi. Se folosesc doar lamentabil de sport ca să se bage în seamă" (Santi Gimenez, editorialist AS)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează