FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ 2-2, 4-2 DUPĂ PENALTY-URI

Ţucudean a vorbit pentru Gazetă despre copilărie, fotbal şi visuri: "Am bani, dar muncesc, sînt serios şi nu fac nimic la mişto!"

Cu steagul lui Dinamo după finalul Supercupei +5   FOTO
Cu steagul lui Dinamo după finalul Supercupei

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 iulie 2012 01:54

Cînd a fost sunat de Gazetă pentru a vorbidespre meciul cu CFR, George a oftat împlinit: “E pentru prima oară,după mult timp, cînd presa mă solicită să vorbim despre fotbal, nu despre pilotaj sau despre parcul meu auto”. Iată povestea celui mai bun jucător al Supercupei

Deşi provine dintr-o familie bogată, George Ţucudean vrea să-şi facă un nume în fotbal şi să cîştige cît mai multe trofee cu Dinamo.

Cînd a fost sunat de Gazetă pentru a vorbidespre meciul cu CFR, George a oftat împlinit: “E pentru prima oară,după mult timp, cînd presa mă solicită să vorbim despre fotbal, nu despre pilotaj sau despre parcul meu auto”. Iată povestea celui mai bun jucător al Supercupei

Deşi provine dintr-o familie bogată, George Ţucudean vrea să-şi facă un nume în fotbal şi să cîştige cît mai multe trofee cu Dinamo.

La 21 de ani, George Ţucudean are tot ce şi-ar putea dori un om de la viaţă. Un viitor sigur, fără griji, 9 maşini de lux în garaj şi, mai nou, a devenit om de gol la Dinamo. Cu CFR a fost eroul roş-albilor, a punctat de două ori şi a adus Supercupa în Ştefan cel Mare, fiind desemnat omul meciului.

Ieri, în vila sa din apropierea stadionului Dinamo, George încă resimţea tensiunea şi efortul confruntării: "Am crampe şi acum de la efort. Am băgat la un moment dat o alunecare şi am simţit cum mă taie, dar a fost frumos că am marcat şi am mai luat un trofeu!".

Provenit dintr-o familie bogată, Ţucudean are în garajul de la Bucureşti două supermaşini, un BMV X6 şi un Ferrari 458. La Arad mai există 7 bolizi de lux, conduşi de părinţii săi, de sora sa şi de bunicul său, toţi pasionaţi de maşini. Se vede că are cei 7 ani făcuţi în Ardeal. "Vorbeşte calm, are mult bun-simţ şi nu are aere de superioritate, cum au de obicei băieţii de bani gata", îl caracterizează colegii.

Ieri, deşi avea liber, George a preferat să rămînă acasă şi să se odihnească: "Mîine am antrenament, nu mă duc nici la mare, nici la Arad. Stau să mă relaxez, am nevoie după un asemenea meci".

- George, cînd ai văzut că eşti rezervă, te gîndeai că o să fii tu eroul lui Dinamo?
- Sincer, mă gîndeam doar că poate o să intru şi eu pe parcursul meciului, dar nu mi-am imaginat că voi marca două goluri. Mai ales să fie şi două reuşite decisive. Important e că golurile mele nu au fost în zadar şi au contat la final. Îmi pare rău că nu am marcat şi la penalty, dar e bine că a înscris Dragoş Grigore şi ne-am putut bucura la final.

- Mulţi sînt încă în stare de şoc. Nu le vine să creadă că Dinamo a practicat un joc bun...
- Eee, lasă-i să fie şocaţi, să se mire! Mulţi nu ne dădeau nici o şansă înaintea meciului şi o vedeau pe CFR favorită. Mie îmi convine ca lumea să nu ne bage în seamă, să creadă că sîntem slabi, iar la final, cînd se trage linie, să-i surprindem pe toţi şi să fim în top.

- Cu această evoluţie crezi că vei deveni un obişnuit printre titulari?
- Serios, chiar nu contează cine joacă din primul minut. Important e să o facă aceia care sînt în formă, iar echipa să cîştige. După acest meci mi-am confirmat mie că sînt pe drumul cel bun.

A mai practicat tenis şi karting

- Te deranjează cînd te întreabă lumea despre maşinile din garaj?
- M-au înnebunit toţi. E cea mai mare problemă pentru mine, toţi mă întreabă de maşini, de curse, de parcă aş fi pilot de curse, nu fotbalist. Acum, că am dat golurile astea, s-a mai scris şi despre mine ca atacant, vreau să vorbim despre fotbal pentru că sînt fotbalist sută la sută, nu pilot de raliuri!

- Ce sporturi ai mai practicat pînă să mergi la fotbal?
- Am făcut tenis la început, dar nu-mi plăcea pentru că făceam antrenamente şapte copii cu o profesoară. Era plictisitor, aşa că am plecat. Am făcut şi karting, dar mai mult mă plimbam în week-end. Îmi plăcea mult, dar nu-mi doream o carieră decît în fotbal, aşa că m-am dus la UTA. Mi-a plăcut atmosfera de la fotbal. Turnee, cantonamente, meciuri cu tribune pline. E foarte frumos, e altceva, fotbalul e ce-mi doresc să fac şi sper să am succes.

- Ce-ţi place cel mai mult la fotbal?
- Păi, dacă, de exemplu, aş fi făcut karting, în timpul cursei aş fi auzit doar motorul. Mi-ar fi uruit ăla în cap tot traseul. La fotbal, în timpul meciului, auzi suporterii cum te încurajează, iar strigătele lor pe mine mă motivează. Fanii noştri au făcut o atmosferă frumoasă şi în Supercupă, dar mi-a părut rău că au venit puţini. Dacă s-ar fi jucat la Constanţa, sigur era stadionul plin pentru că toţi au fost la plajă în week-end.

"Învăţ multe de la Dănciulescu şi Niculae"

- Te-a avantajat în carieră că nu ai avut grija zilei de mîine?
- Probabil că da, dar nu e simplu să ştii. Dacă eşti superficial şi nu dai totul, lumea va spune că: "Ăla n-are nici un chef, normal că nu-şi dă interesul dacă e plin de bani!". De aia e important să muncesc şi să nu le dau ocazia contestatarilor să spună aceste lucruri despre mine.

- Cum e să joci alături de fotbalişti precum Dănciulescu, Niculae şi Munteanu?
- Oricînd le poţi cere un sfat, plus că ai multe de învăţat de la jucătorii cu experienţă. Pe teren încercăm să ne ajutăm reciproc, iar în cariera de fotbalist am învăţat de la ei să nu faci nimic la mişto, să fii serios, muncitor, iar fotbalul te va răsplăti.

- Care e visul tău de mic?
- Să ajung cît mai sus în carieră, să cîştig cupe, campionate, cupe europene şi să îmi reprezint ţara cu succes. Nu mă gîndesc la bani pentru că dacă faci paşii corect şi ajungi la echipe mari, automat vin şi banii. Pentru mine e foarte importantă sănătate, pentru că am exemplul tatălui meu, care a fost nevoit să se lase prin 1994 din cauza problemelor cu inima. A jucat o perioadă pe semnătură, dar apoi a trebuit să renunţe.

"Cînd mă duc la INMS, doctorii de acolo îşi aduc aminte de problemele cu inima pe care le-a avut tata şi-mi fac şi mie cîte un control amănunţit. Slavă Domnului, sînt sănătos tun!" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

"Nu am vicii, consider că duc o viaţă ordonată. Pun mare accent pe sănătate, de aceea sînt atent ce beau, ce mănînc" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

3.500 de euro este salariul lunar al lui Ţucudean la Dinamo

44 de meciuri a jucat George Ţucudean pentru Dinamo în toate competiţiile, marcînd 10 goluri

Povestea golurilor marcate de Ţucudean:
- La primul gol, am văzut că Nica trimite minge direct pe mine, aşa că am preluat-o pe piept, apoi mă gîndeam doar cum să trag mai repede la poartă ca să nu aibă portarul timp de reacţie.
- La cea de-a doua reuşită, Curtean mi-a dat o pasă de geniu. Am împins mingea cu genunchiul în faţă, apoi am tras la poartă. Nu am dat tare cum zic toţi, dacă trăgeam cît puteam cred că o dădeam prin tribună.

Dialog Andone - Ţucudean înainte de meci:

Andone: - Ce faci, mă, eşti pregătit?
Ţucudean: - Da, dau două goluri!
Andone: - Gata, mă, ţi-am pus marcaj!
VEZI AICI VIDEO!

 

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Au petrecut în club
Imediat după cîştigarea Supercupei, dinamoviştii au fost acasă, s-au schimbat şi apoi au mers cu toţii într-un club din centrul Bucureştiului, unde s-au distrat pînă dimineaţă. "A fost distracţie mare, caterincă, euforie, de toate! Aveam nevoie de o seară de relaxare după ce am cîştigat trofeul ăsta. Măcar atît dacă am jucat pe burta goală, fără primă, fără nimic!", au zis elevii lui Dario Bonetti.

S-a împăcat cu Bălgrădean
Divergenţele dintre Dario Bonetti şi Cristian Bălgrădean s-au stins. Italianul îl bănuia pe portar că este copilul de suflet al lui Andone. "Au fost nişte discuţii, s-au clarificat, acum nu mai sînt probleme şi sper să apăr în continuare. Nu ştiu dacă voi fi titular, depinde de Bonetti. Am cîştigat două trofee în carieră şi sper la mai multe, această reuşită ne dă încredere pentru noul sezon", a spus Bălgrădean.

"Am fost eliminat uşor"
Ricardo Cadu a văzut două cartonaşe galbene în interval de 15 minute, fiind eliminat cu o jumătate de oră înainte de finalul celor 90 de minute. "Eliminarea mea a fost foarte uşoară. Să zicem că primul «galben» îl meritam pentru că am oprit un contraatac, dar al doilea a fost incredibil de uşor acordat. Nu mi-am atins adversarul, ba chiar m-am ferit. Centralul a fost depăşit complet de situaţie, trebuia să vadă şi preluarea cu mîna a lui Ţucudean de la primul gol", a zis căpitanul CFR-ului.

Becali îl laudă pe Bonetti
Mare contestatar al lui Dario Bonetti, Victor Becali recunoaşte meritele italianului din Supercupă. "Dinamo a arătat foarte bine împotriva CFR-ului şi merita să cîştige după 90 de minute. Bonetti e de apreciat că a avut curaj să-l schimbe pe Marius Niculae la pauză şi să-l introducă pe Ţucudean. Nu ştiu cîţi antrenori ar fi fost capabili de o asemenea decizie", a spus Victor Becali.

Inbox:
- Bulgarul Boris Galcev, care a semnat cu Dinamo pe două sezoane, cu opţiune pe încă unul, va ajunge marţi la Bucureşti şi va începe antrenamentele sub comanda lui Dario Bonetti.
- Victor Becali: "Dinamo a mai adus vara aceasta jucători tineri de mare perspectivă. Darius Buia şi Steliano Filip vor ajunge departe dacă li se va da ocazia să joace şi să crească".
- Nicolae Badea a explicat de ce dinamoviştii nu au avut nici o primă pentru cîştigarea Supercupei: "Nu s-a oferit nici un bonus deoarece jucătorii nu au solicitat o premiere".
- Cristi Borcea e euforic: "Avem un lot competitiv. Cred că am cîştigat datorită mijlocului. Cu Cătălin Munteanu, Boubacar şi Issa Ba am avut siguranţă şi ne-am creat faze de poartă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
suspect
suspect  •  17 Iulie 2012, 01:30
Postat de bigiu pe 16 Iulie 2012, 19:22

TUCUDEAN va fi noul briliant al fotbalului rominrsc. bravo mult succes FORZA DINAMO

Sper sa nu o ia pe urmele "briliantului" mutu

yoana23
yoana23  •  16 Iulie 2012, 22:03

Tucudean a jucat bine mai mereu cand s-a apelat la el si nu inteleg de ce nu joaca mai mult. Oricum e un jucator tanar ,foarte bun si foarte serios. In ziua de azi mai rar gasesti fotbalisti ca el( mai ales ca el joaca din placere, nu pentru bani) Felicitari Tucudean si mult succes in continuare!

bigiu
bigiu  •  16 Iulie 2012, 19:22

TUCUDEAN va fi noul briliant al fotbalului rominrsc. bravo mult succes FORZA DINAMO

Vezi toate comentariile (32)
Comentează