FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - STEAUA 0-0

VIDEO Cronică de Cristian Geambașu: Era degetală a fotbalului » Rezervele lui Reghe au fost mai periculoase decât bizonii lui Rednic, scor 0-0

Chipciu a jucat foarte prost și aseară, ratând incredibil în minutul 43 // FOTO Alex Nicodim +1   FOTO
Chipciu a jucat foarte prost și aseară, ratând incredibil în minutul 43 // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 04 martie 2016 00:00

Steaua a surprins prin intenţii ofensive, Dinamo prin prudenţă. Rezervele lui Reghe au fost mai periculoase decât bizonii lui Rednic.

S-au măsurat în declaraţii, în maşini, în domniţe impresar. Şi-au transmis mesaje ironice, şi-au împărţit favoruri otrăvite. Este un derby al antrenorilor, înainte de toate.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În lipsa marilor personalităţi în teren, parola de acces spre fişierul pe care scrie "Victorie" este ştiută doar de Rednic şi de Reghecampf. Cine apasă primul tasta "enter"? Răspunsul vine mai repede decât credeam.

Tupeul imprevizibil al rezervelor

Dacă nu v-aţi dat seama, nu se joacă în Ghencea. Nici măcar la Piteşti sau la Domneşti. De unde totuşi senzaţia asta? Simplu, fiindcă Steaua pune stăpânire pe teren şi pe posesie din startul meciului. Este o atitudine-surpriză, care îşi atinge ţinta. Dinamo a muşcat momeala. Păi, e drept să te atace aşa rezervele Stelei?

Mingile zboară peste Anton şi peste Nedelcearu, iar Mevlja şi Puljici se trezesc, pe rând, faţă în faţă cu Hamroun, Chipciu sau Tade. Rudimentar, Bourceanu pune grumazul la propriu, Filip face munca anonimă, Chipciu este ca întotdeauna prezent în joc şi, ca mai mereu, neinspirat. Grăbit, zbuciumat.

Anton e răcit!

Meciul este de nota 5 spre 6, efortul fizic de 7 spre 8. Încep să se distileze şi perechile. Hamroun îl persecută pe Hanca şi îl driblează şi pe stânga, şi pe dreapta. Tade este supravegheat pe rând de Puljici şi de Mevlja. Vlad Olteanu are întâlniri deloc romantice cu Enache. Gazonul este peticit, spectacolul este în suferinţă.

Dinamo iese greu din apăsarea echipei lui Reghe şi nu încheagă mai mult de două-trei pase consecutive. Paul Anton arată exact ca după răceală, lent, cu fotbalul în convalescenţă. Gnohere e mai mult bizon decât atacant şi se pierde pe la mijlocul terenului, unde vrea să recupereze baloanele lipsă din faţă.

Statistică de judeţeană

Un raport contabil ar rezuma prima repriză la o singură ocazie, ratată de Chipciu (43) din careul de 6 metri, după o centrare a lui Hamroun. Incredibil? Nu, previzibil. Cum ar zice chiar Alex, "să moară Bibi!", Bibi fiind un personaj imaginar, duşman al fotbaliştilor. Şi a mai fost intervenţia lui Râpă la Palici, la care timiditatea mijlocaşului dinamovist a fost decisivă în neacordarea penaltyului.

Puţin, domnilor şi doamnelor cu Bentley (fam. Rednic) şi Rolls (fam. Reghecampf)! Să nu disperăm însă, ne mai rămân 45 de minute în care ne vom lămuri totuşi care a fost ideea tactică a lui Rednic. Ce aşi va scoate din mânecă. Sau poate doiari, treiari...

Chiulangiii

Papp (48), Puljici (52) şi Enache (80) ne arată ce înseamnă să fi lipsit la lecţia lovirii mingii cu capul. Galeria lui Dinamo îşi face treaba şi joacă ofensiv, echipa bălteşte între careul lui Cerniauskas şi Cojocaru. Sunt totuşi semne că Dinamo încearcă mai mult, deşi aspectul de chin general persistă.

Reghe simte că e o pâine albă de mâncat în Groapă şi, cu o jumătate de oră înainte de final, îl trimite în teren pe Stanciu, care îi ia locul lui Filip. Rotariu (64) semnează prima ocazie dinamovistă cu un şut peste transversală, Pintilii intră în locul lui Hamroun pentru păstrarea supremaţiei la centrul terenului, iar Stanciu (86) cutremură bara cu un şut la care Cerniauskas are totuşi reacţie un plonjon pentru fotografi.

Nu se schimbă nimic pe tabelă şi zăpezile de altădată ale lui Cornel Dinu sunt demult topite în fiţele erei digitale. Sau degetale, adică poţi număra pe degetele unei singure mâini ocaziile unui meci anost.

Palici și-a anulat penalty-ul!

Dinamo putea beneficia de o lovitură de la 11 metri în minutul 27, însă Antun Palici a refuzat, practic, penalty-ul! Croatul era unu la unu cu Râpă, a dat mingea pe lângă stelist, care l-a agățat un pic.

Palici a picat în genunchi în careu, apoi a făcut un gest de un fair-play rar văzut: s-a ridicat imediat, înainte ca arbitrul Radu Petrescu să ia vreo decizie.

Râpă avea deja un "galben" și ar fi fost eliminat dacă dinamovistul ar fi profitat de imprudența apărătorului stelist. "Arbitrul a luat o decizie corectă, dar Palici putea să scoată penalty la faza asta", a explicat fostul arbitru Dan Lăzărescu la Dolce.

A pierdut singurul fundaș dreapta!

Dinamo va juca duminică fără Hanca, unicul apărător dreapta din lotul lui Rednic! "Pe stânga va reveni după suspendare Steliano Filip, un fotbalist experimentat, dar pe dreapta e problema, fiindcă va lipsi Hanca", a spus antrenorul.

O soluție ar reprezenta-o titularizarea lui Andrei Marc ca lateral. Marc e fundaș central în mod normal, dar e un jucător mai mobil decât stoperii titulari Mevlja și Puljici, așa că el ar fi singurul capabil să-l înlocuiască pe Hanca.

L-a "capsat" pe Mevlja

Bourceanu a fost titularizat din nou și a jucat, încă o dată, slab. Neputincios, fostul căpitan a avut câteva intervenții dure. La o astfel de intrare l-a lovit pe Mevlja și fundașul lui Dinamo s-a ales cu o rană urâtă pe glezna stângă.

Dinamoviștii i-au fotografiat piciorul accidentat (foto 2), dar Miha va trece peste contuzie, în mod normal, și va putea fi pe teren în următorul derby cu Steaua, programat duminică. "Câinii" vor afla azi dacă apărătorul sloven va fi apt în weekend.

Fără patron în "Groapă"

Gigi Becali a decis ca nici aseară că nu meargă pe stadion să o vadă pe Steaua. Dacă în urmă cu o săptămână, la meciul cu CSMS Iași de la Pitești, patronul campioanei se afla în Grecia, la Muntele Athos, aseară el a preferat să vadă meciul din fața televizorului, de la reședința sa din Pipera.

Surse din anturajul patronului au dezvăluit că acesta nu va veni în Ștefan cel Mare nici la partida de duminică seară din prima etapă a play-off-ului, tot cu Dinamo și tot de la ora 20:30.

CE A DECLARAT REGHECAMPF DUPĂ MECI:

  • "Mai mult noi am încercat să jucăm, Dinamo s-a închis. S-a apărat foarte bine, e adevărat, dar trebuia să marcăm. Am avut șanse destule"
  • "Mă bucur că jucătorii care vin după o perioadă lungă de pauză au jucat bine astăzi. Sunt nemulțumit că am ratat prea multe ocazii. Și ocazii simple!"
  • "Problema e că nu prea se poate juca pe un asemenea gazon, e prost de tot. E foarte greu! Există în București un stadion nou, cu un gazon perfect, și acela este închis!"
  • "Primarul interimar al Bucureștiului, în loc să posteze pe Facebook, ar trebui să facă ceva și să rezolve problema! Sau să facă spitale pentru nou-născuți în loc să dăm 200 de milioane pe un stadion închis!"
  • "Jucăm din trei în trei zile, când am ales formula de start m-am gândit și la meciul cu Dinamo din campionat. Marica va fi pe teren duminică și speră să marcheze. El vine după o perioadă de pauză și-i trebuie mai mult timp pentru refacere"
  • "Mai mult am reacționat la ocazia lui Enache decât la bara lui Stanciu. A centrat perfect Adi Popa, păcat că nu a înscris Gabi"

CE A DECLARAT REDNIC DUPĂ MECI:

  • "Nu am avut prea multe soluții în atac pentru acest meci, Bizonul a fost gripat, iar Essombe era accidentat. Nu am vrut să risc cu el. Nu i-a fost deloc ușor Bizonului să reziste tot meciul"
  • "Duminică, în campionat, o să fie cu totul altceva, în Cupă mai avem un meci și o să înscriem. Putem ajunge și la penalty-uri, deci o să fie altfel atunci"
  • "E un lucru foarte bun că se joacă Dinamo-Steaua de mai multe ori într-un sezon, pe vremea mea ca jucător prindeam doar două, trei jocuri și le pregăteam un an"
  • "E clar că terenul nu ne-a ajutat, au fost condiții foarte grele pentru noi. Bineînţeles că ne dorim foarte mult să ne întoarcem pe Arena Națională! Gazonul o să fie mai greu duminică"
  • "Știam că o să fie un meci echilibrat și că totul se va decide la o fază fixă sau la inspirația unui jucător! A fost o partidă echilibrată, în care Steaua a avut o bară"
  • "Nu pot să spun că vreau Cupa sau campionatul. Noi tratăm toate meciurile cu seriozitate, ne dorim să câștigăm toate partidele, să ne facem treaba cât mai bine"

"În seara asta am răspuns și la întrebarea pregătirii fizice! 90 de minute am condus jocul, suntem mulțumiți de jocul ăsta. Duminică o să fie un alt meci"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"Două echipe echilibrate ca valoare, e important că nu am primit gol acasă. Suntem într-un mic avantaj pentru că la 1-1 sau la alt scor egal ne vom califica"
Ionuț Negoiță, patron Dinamo

"Sunt bucuros că am jucat bine, chiar din ce în ce mai bine. Din păcate, ne-a lipsit golul. Vom juca mai relaxați în retur după ce am luat un punct după acest meci" :)
Gabriel Tamaș, fundaș Steaua

"E greu să jucăm fără galerie, am fost înjurat tot meciul, dar n-am învățat nicio înjurătură nouă, pe toate le știam. Ne dorim să arătăm mult mai bine la meciul de duminică, meciurile importante pentru noi de acum încep"
Gabriel Tamaș, fundaș Steaua

"Suntem favoriți la calificarea în finală! Meritam să câștigăm acest meci, dar e foarte bine că am terminat acest meci fără să primim gol și fără înfrângere"
Marko Momcilovici, fundaș Steaua

"Un lucru pozitiv pentru noi a fost că n-am primit gol, iar cel mai important e că mai există o manșă retur. Steaua a avut momente în care a condus jocul"
Dorin Rotariu, mijlocaș Dinamo

"Steaua mi s-a părut mult mai bună, deși înaintea meciului spuneam că Dinamo are prima șansă să câștige acest meci. Oricum, Steaua a avut cele mai multe ocazii, dar n-a știut să le bage și-n poartă"
Basarab Panduru, expert DolceSport

Statistica meciului:

Parametru Dinamo Steaua
POSESIE 51% 49%
ȘUTURI PE POARTĂ 2 2
ȘUTURI LA POARTĂ 6 14
CORNERE 4 5

dinamo steaua 0 0

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
duta_dd
duta_dd  •  04 Martie 2016, 21:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

duta_dd
duta_dd  •  04 Martie 2016, 21:01

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

duta_dd
duta_dd  •  04 Martie 2016, 20:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează