FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CFR CLUJ

VIDEO+FOTO "Bon voyage, Patrick!" » Dinamoviştii au dedicat o coregrafie impresionantă şi emoţionantă memoriei lui Ekeng, toţi spectatorii scandându-i numele

Articol de , - Publicat miercuri, 18 mai 2016 00:00

Patrick Ekeng a unit sufletele. "Dumnezeu ni l-a pus în primul 11, ce gol superb a dat!", afirma Mircea Rednic după semifinala cu Steaua ce-a adus-o pe Dinamo în finala Cupei.

Suporterii, indiferent de culoarea tricoului, trebuie să-l reţină pe camerunez luptând pe teren, dedicat muncii sale. Aseară, ar fi trebuit să fie pe gazon, în roşu. Nu 22 de fotbalişti şi arbitri îmbrăcaţi în tricouri albe, speciale, dedicate in memoriam. "Bon voyage, Patrick!".

O coregrafie impresionantă ce s-a întins de la marginea din stânga a peluzei PCH şi până la cea din dreapta a tribunei a II-a, o multitudine de planşe ce-au creionat un spectacol vizual emoţionant. Care coregrafie, suntem în secolul contracronometru!, a apărut într-un sfert de ceas pe toate paginile oficiale de facebook ale asociaţiilor de "ultraşi" de pe mapamond, dar şi în gazete prestigioase.

Finala n-ar fi trebuit să se întrerupă în minutul 14. Dar între viaţă şi moarte poate fi un singur pas, vorba bannerului dinamovist, astfel că 40.000 de oameni, indiferent de simpatii, au privit spre cer şi au aplaudat spre toţi îngerii "câinilor", de la Dumitrache la Hîldan sau Ekeng.

"Între viaţă şi moarte este doar un singur pas / Să-i ridicăm Cupa spre cer e tot ce ne-a mai rămas"
Banner PCH Dinamo

"În secolul nostru nu doar cărţile, ci şi stadioanele te pot face să trăieşti după moarte"
Karl Heinz Rummenigge, la înmormântarea lui Amir Angwe, mort pe teren în 1995

Coregrafie dark

La meci au asistat aproximativ 800 de suporteri ai grupării din Gruia, care au încercat să ţină pasul şi vocile cu adversarii mult mai numeroşi. La începutul partidei, ardelenii au afişat o coregrafie cu accente dark, pe fondul culorii vişinii. "Probabil, Paszkany, fan Iron Maiden, a venit cu ideea aceasta", au comentat dinamoviştii privind bannerul pe care era un schelet ieşind dintr-o cetate. Iar mesajul a fost: "Dintre zidurile Clujului străbun ies demoni ce-n luptă duşmanul îl răpun".

Rednic, adulat de galerie

Ultimul meci, aseară, pentru Rednic. Fanii i-au scandat numele în repetate rânduri, galeria având un moment impresionant la scorul de 1-0, "Puriul" ieşind de două de sub copertină spre a-i aplauda pe cei din PCH. Şi Peluza Sud a afişat un banner, "Mulţumim, Rednic!", la finele celui de-al treilea mandat al tehnicianului de 54 de ani în Ştefan cel Mare.

Burleanu, apostrofat

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a sosit aseară pe gazon şi a premiat o formaţie de amatori, FC Frăţia, al cărei portar este fără o mână, iar antrenorul congolez. Doar că "ultraşii" dinamovişti n-au savurat prezenţa şefului federal şi l-au huiduit copios.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cainelup
cainelup  •  20 Mai 2016, 15:06

Dupa cum spuneam, o echipa cu simpatizanti mult, mult peste valoarea ei. Diferenta e enorma !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează