FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  RAPID - PANDURII 2-0

VIDEO Lei în Giuleşti! » Rapidul a trecut cu 2-0 de Pandurii şi s-a calificat în semifinalele Cupei

Marcos Antonio a cîştigat duelul cu Batin
Marcos Antonio a cîştigat duelul cu Batin

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 decembrie 2011 09:27

Giuleştiul s-a răzbunat: s-a calificat în semifinalele Cupei în dauna gorjenilor, la doar 10 zile după ruşinea suferită la Tîrgu Jiu, cînd pierduseră cu 0-3.

Ca să-şi ia revanşa în faţa Pandurilor, Răzvan a folosit patru nume noi în "11"-le de start. De partea cealaltă, o singură modificare, Pintilii în locul lui Vranjes, În rest, aceiaşi actori de la partida din campionat, chiar şi "centralul" Balaj.

Însetaţi de răzbunare, giuleştenii i-au luat tare pe elevii lui Grigoraş şi s-au aruncat în atac de parcă ar fi trebuit să recupereze toate cele 3 goluri încasate la Tîrgu-Jiu. Însă, după doar două minute, Batin, omul negru pentru rapidişti, putea marca după o gafă comună Antonio - Oros, dar a şutat prost, din unghi. A urmat un asalt vişiniu, timp de 10 minute oaspeţii n-au ieşit din propria jumătate, timp în care Pancu (8) şi Alexa (9) puteau marca, însă prima oară s-a opus Mingote, apoi giuleşteanul a luftat din 5 metri! Iureşul s-a mai potolit şi, chiar dacă bucureştenii au dominat, pînă la pauză mai poate fi amintit doar şutul bun al lui Grigore (38), respins cu greu de goalkeeperul advers.

Mai concreţi după pauză
Ca lucrurile să se complice şi mai mult pentru amfitrioni, imediat după reluare, Răzvan l-a pierdut pe Pancu, atacantul acuzînd probleme musculare. Fără soluţii viabile, e nevoit să-l urce pe Herea în ofensivă, dar golul vine de la Deac (58). Ba nu, spune Balaj, care l-a trecut marcator pe Marcos Antonio (VEZI AIGI GOLUL), brazilianul doar derutîndu-l puţin pe Mingote! "Decarul" rapidist putea face 2-0, dar a şutat în bară, la o fază în care a dat dovadă de egoism (70).

Batin (72) şi Lemnaru (77) puteau egala, apoi Grigorie (VEZI AICI GOLUL) a închis tabela cu un şut superb, la vinclu, de la 18 metri (79). Tot el putea realiza dubla, însă Rusu a scos de pe linia porţii.

S-a terminat 2-0, iar giuleştenii încep să arate din nou ca "specialiştii Cupei", aşa cum li se spunea la precedentul mandat al lui Lucescu junior, cînd au cîştigat două trofee consecutiv, în 2006 şi 2007.

S-au încăierat între ei
Supăraţi că nu reuşesc să marcheze, giuleştenilor le-au cedat nervii. În minutul 43, Daniel Pancu a avut un conflict cu Ciprian Deac, după ce fostul "ceferist" i-a reproşat că nu i-a pasat într-o fază de contraatac. Pancone a mers 20 de metri spre colegul său şi l-a înjurat vîrtos, iar Deac s-a întors cu spatele şi s-a îndreptat spre marginea terenului, cerînd schimbarea! Răzvan l-a convins să rămînă pe gazon. "A fost o ieşire de moment a amîndurora, ne-am şi împăcat", a explicat, la final, Ciprian.

Două erori majore pentru Balaj

Arbitrajul de aseară al lui Cristi Balaj a avut scăpări mari. În minutul 3, a fost blînd cu Deac, doar cartonaş galben, deşi rapidistul l-a lovit intenţionat pe Rusu, peste picioare, iar acesta şi-a spart capul, după ce s-a dus în panourile publicitare! "A fost de «roşu» clar!", a spus Basarab Panduru la DolceSport. În minutul 42, în careul Pandurilor, Chiricheş l-a "compostat" pe Nicolae Grigore, dar "centralul" a lăsat jocul să continue. Şi asistentul Eduard Dumitrescu a greşit. În prima parte, l-a lăsat pe Cardoso, aflat în ofsaid, să scape către poarta Rapidului, apoi, în minutul 61, a oprit o fază de atac a gazdelor, semnalizînd aiurea poziţie afară din joc la Deac.

"Ne apropiem cu paşi mărunţi de cîştigarea Cupei. Am învins echipa cu cel mai bun fotbal din campionat. Rapid e o formaţie redutabilă, iar fanii sînt minunaţi, ne-au împins iar de la spate" (Ciprian Deac, mijlocaş Rapid)

"Evident că a fost de «roşu» la intervenţia lui Deac asupra mea, m-a lovit intenţionat cît a putut de tare şi mi-am spart capul după ce m-am lovit de «reclame»... Am iubit Rapidul, am jucat aici, niciodată n-o să uit perioada din Giuleşti, poate iau ei Cupa" (Adrian Rusu, fundaş Pandurii)

"Golul lui Grigorie a fost de vis, de generic! Mai avem nevoie de întăriri, drumul va fi lung şi-n campionat, şi-n Cupă. Domnul Copos discută cu Vasile Şiman despre transferul lui Curelea la Rapid. Domnul Porumboiu nu ştiu dacă vrea să-l cedeze pe Wesley" (Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid)

"A fost un meci total opus celui din campionat, cînd ne-am impus cu 3-0. Rapid a fost peste noi la toate capitolele, sînt conştient că a jucat mult mai bine. Este posibil ca atunci să fi prins adversarul într-o zi nefastă, cert este că astăzi a avut o viteză în plus" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"Rapid a făcut un meci perfect, atitudine bună, agresivitate, presing. Eram pregătiţi şi de prelungiri. Mă bucur că ne revenim, îmi place atitudinea băieţilor. E devreme să vorbim de event" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

"Ăsta sînt eu, mă mai cert cu unul, cu altul. Le cer scuze fanilor, ştiu că se vede urît. Am lămurit-o cu Deac. Rapid e în drum spre finală" (Daniel Pancu, atacant Rapid)

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (10)
il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  08 Decembrie 2011, 11:23
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

toti prostii se iau dupa un altul si incep sa repete mizerii la infinit. tu faci parte din acea categorie.

alextm
alextm  •  08 Decembrie 2011, 10:29
Postat de nicudogaru pe 08 Decembrie 2011, 02:18

Vad ca aveti un nou expert in arbitraj:Basarab Prostalau Panduru. Rapidul a avut penalty clar si inca un gol anulat nedrept! Marele expert Prostalau nu vede, el se viseaza berbec la stana.

M-am uitat si eu dupa meci, vreo 15minute a repetat in continu ca trebuia dat rosu, cred ca murea de ciuda.

alextm
alextm  •  08 Decembrie 2011, 10:27
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Mai Prostea, citeste articolul si vezi cate faze au fost in defavoarea noastra si doar acea faza pentru noi, pt ca putini arbitri dau rosu in minutul 2. In plus de asta mai comantau unii ca Rapid a batut echipa a 2a a Pandurilor: "De partea cealaltă, o singură modificare, Pintilii în locul lui Vranjes, În rest, aceiaşi actori de la partida din campionat, chiar şi "centralul" Balaj." Asa ca mai comentati la meciul vostru de cupa! Gasiti un articol de la meciul cu Poli si vorbiti acolo pana nu mai "puteti" (trebuie sa va si spalati ca sa nu mai puteti a branza).

Vezi toate comentariile (10)
Comentează