FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FCSB

Vocile Gazetei » Dinamo - FCSB, comentat de Geambaşu, Udrea şi Mărgărit: „Intervențiile salvatoare ale lui Eșanu au arătat ce putea fi Dinamo dacă își respecta tinerii”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 17:37 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 22:42

Dinamo - FCSB, scor 1-0, derby-ul optimilor de finală din Cupa României, a fost comentat live de Cristian Geambaşu (editorialist GSP), Dan Udrea (reporter GSP) şi Marius Mărgărit (reporter special GSP). Mai jos veţi găsi opiniile lor de dinaintea jocului, de la pauză şi de la final.

FINAL DINAMO - FCSB 1-0: 

Cristian Geambaşu: Intrarea lui Tănase, Coman și Olaru anunța viață complicată pentru Dinamo. Panzere lângă fluturașul Panțîru. Mă rog, mai exagerăm și noi. Dincolo, apariția lui Morsay stârnea zâmbete nelămurite. Ce mai e și asta? Sigur e fotbalist? Paradoxal și împotriva acestei glume propuse de maestrul M. Nicolae, oamenii lui Gane au jucat mai bine în fața unei echipe reîntregite. Golul lui Nemec, cu participarea lui Vlad, a răsplătit, în schimb, fotbalul mai calm, mai matur. Munca. Iar intervențiile salvatoare ale lui Eșanu au arătat ce putea fi Dinamo dacă își respecta tinerii.

Dan Udrea: Fără vedete, FCSB a jucat de la egal cu Dinamo. Cu Coman, Tănase și Olaru în echipă, s-a trezit pusă în corzi. Până și Andrei Vlad și-a pierdut reflexele bune arătate în ultima perioadă și are partea lui de vină la golul lui Nemec. Prezent în tribune, foarte probabil că Rădoi s-a convins că Vlad încă nu e o soluție pentru naționala mare. Și mai probabil e că Rădoi trebuie să fi realizat nivelul deplorabil care există în competițiile interne. Dinamo vs FCSB a ajuns un meci de duzină, în care ritmul e lent spre foarte lent, iar calitatea tehnică e foarte puțină spre deloc! S-a calificat echipa mai preocupată de Cupă! A pierdut echipa mai interesată de campionat!

Marius Mărgărit: După pauză, comandante de la FCSB a decis că ajunge cu gluma. De pe bancă au intrat bijuteriile Tănase, Coman, Olaru. Dinamo a răspuns cu un suedez cu abilități si grație de morsă pe uscat. Dar Nemec a îngroșat gluma. Iar vedetele roș-albaștrilor au produs doar ceva ocazii irosite cu exces de nonșalanță. Și „câinii”, care au tras cu ghearele de avantaj, s-au trezit din victime sigure în sferturile Cupei. Nicio aroganță nu rămâne neplătită!

PAUZĂ DINAMO - FCSB 0-0

Cristian Geambaşu: Terenul din Groapă este mai bun decât acum o săptămână, nu neapărat și fotbalul. Rezervele FCSB-ului nu sunt rele, surprinde plăcut mai ales Niță, dar nu au greutatea titularilor. La Dinamo, Fabbrini se agită mult și încearcă să joace mai direct pe poartă, de parcă ar fi auzit ce a declarat Dănuț Lupu despre el. Un 0-0 alert după 45 de minute, și o promisiune de evenimente fotbalistice după pauză. Asta e, dacă nici noi microbiștii nu suntem optimiști, atunci cine?

Dan Udrea: Dinamo s-a bucurat degeaba că FCSB a aliniat la start rezervele. Problema actualei echipe din Ștefan cel Mare nu e nivelul sau forma advesarelor, ci slăbiciunile propriului lot. Dacă până și Sorescu ajunge să fie umilit de un puști de numai 17 ani, pe numele lui Adrian Niță, iar Paul Anton e dominat în duelurile unu la unu de Perianu, care are doar 18 ani, atunci înseamnă că Dinamo chiar a ajuns rău de tot! Doar o eventuală eliminare în fața echipei secunde a rivalei de o viață ar însemna și mai rău de atât, ar echivala cu o umilință! Și la ce am văzut în prima repriză, chiar nu e deloc exclus așa ceva.

Marius Mărgărit: Dinamo joacă mai mult, dar n-are deloc colţi, FCSB nu se agită decât prin neastâmpăratul Niță. O repriză cu fotbal surogat, îndoit cu apă, şi cu vagi impresii de derby. Vise, taică!

ÎNAINTE DE DINAMO - FCSB:

Cristian Geambaşu: În imaginarul suporterilor pe stadion sunt 54.000 de oameni care strigă din rărunchi pentru alb-roșii. În realitate, pe același stadion străvechi depopulat, unde nou este doar bannerul înlocuit după avântul războinic al lui VĂDAȚISEAMA. Dinamo întâlnește o formație de rezerve a FCSB-ului. Haruț, Nedelcu, Panțîru, Vînă, Niță, Șut sau Buziuc îi țin pe bancă pe Miron, Coman sau Tănase. Pe pariu că va fi un meci mai complicat pentru gazde decât cel din campionat? Deși Jerry Gane trimite pe teren garnitura ideală. Vorba vine ideală, ce are și el mai bun la ora asta.

Dan Udrea: Cândva, Cupa nu era obiectiv pentru FCSB, motiv pentru Mihai Stoica să o caracterizeze „competiția loserilor”. Strugurii erau acri! Cupa a devenit brusc trofeu prețios sezonul trecut, doar fiindcă a fost câștigat. Și iată cum strugurii s-au copt! La cum arată însă azi primul 11 al FCSB-ului, format aproape exclusiv din rezerve, sunt șanse mari ca strugurii să se acrească iarăși și să reapară „competiția loserilor”! Pentru Dinamo, nu doar titlul a devenit o misiune imposibilă, ci până și un amărât de acces în play-off! În aceste condiții, Cupa îți oferă, mai ales când și joci împotriva rivalei tradiționale, singura șansă de a încerca o reabilitare minimă în fața istoriei și a palmaresului, dar mai ales a celor care reprezintă ADN-ul acestui club, suporterii!

Marius Mărgărit: Bătrâna „Groapă", pustie şi tot mai ponosită, a ajuns să vadă iar un derby mic, de Cupă, în care suferinda Dinamo şi-a pus blindajul greu, iar FCSB, culmea tupeului, a venit doar cu arcuri. Ultima dată, în Cupă, a ieşit urât, 3-0 pentru rezerviştii oaspeţi. Fotbal să fie! 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mimi2cu
mimi2cu  •  11 Februarie 2021, 10:18

Udrea, Geambașu și cu Mărgărit jubilează. A luat FCSB bătaie. Uite așa sunt și ei răzbunați pentru că nu mai sug de la ugerul lui Becali. Atâta răutate și micime, rar am văzut.

furia.roja
furia.roja  •  11 Februarie 2021, 09:26
Postat de florar pe 10 Februarie 2021, 22:57

Eu cred că pe Hațegan trebuia să-l testeze antidoping!

Florare intelegem ca te doare ca hoția ta de echipa fc fcsb a pierdut la-men-ta-bil!... dar intelege si tu ca radu petrescu nu poate arbitra la infinit meciurile cu dinamo si sa dea afara cate 2-3 dinamovisti la fiecare meci, si voua sa va dea penaltt-uri inventate la fiecare aruncare ca in bazin! Nu te privi meciurile la aragaz ca-ti prajesti ochii aia in cruciș.

furia.roja
furia.roja  •  11 Februarie 2021, 08:48

E greu fara radu petrescu!. Un eliminat, doi acolo rezolva meciul, dar asa??.... bine ca ati terminat sanatosi.....

Vezi toate comentariile (16)
Comentează