FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO 3-1

VIDEO Derby de Rusescu » Steaua s-a impus în Derby, 3-1, însă arbitrul i-a dat o mînă de ajutor

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 noiembrie 2012 00:47

Dinamo a speculat pe contraatac, Steaua şi-a impus forţa prin posesie şi viteză. Un derby cu scrîşnet de dinţi şi fotbal în doze homeopate. Şi un arbitraj mediocru.

Steaua schimbă ghetele, Dinamo jucătorii. Ce este mai rău? Bourceanu, Szukala şi Tănase vin pe rînd la margine şi cer alte încălţări. E timpul cauciucurilor de iarnă şi al ghetelor care au aderenţă de gazonul tot mai obosit al Arenei Naţionale. La Dinamo situaţia stă şi mai rău. Bonetti iroseşte două schimbări în minutele 14 şi 17, atunci cînd Alvarez şi Pulhac ies accidentaţi. Amîndoi victime ale unor tentative de sprint. Intră Curtean şi Laurenţiu Rus, care face rocada dreapta-stînga cu Nica.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Se aşază liniile
Şi meciul, meciul, dom'le, cum este? Cine joacă mai bine, cine atacă, cine se apără?

Evident, Steaua atacă. Nu atît de hotărît, nu în valuri, dar se simte că este echipa care vrea şi poate să îşi impună posesia, ideea de a exploata viteza flancurilor, cu Georgievski şi Latovlevici foarte activi. Cu Chipciu alergîndu-i pe Pulhac, apoi pe Nica şi pe Cosmin Matei.

Mai multe imagini!

Şeptarul stelist reuşeşte şi prima pătrundere (11), cu şut paralel cu linia porţii. Vine apoi "capul" lui Rusescu (22) la o centrare-şablon a lui Latovlevici. Trece doar un minut şi acelaşi

Latovlevici îl pune la treabă la Bălgrădean. Este mijlocul primei reprize şi Dinamo încearcă să calmeze presiunea stelistă. Cel mai productiv, de departe Boubacar, care este calm şi are şi precizie la transmiterea balonului. Dragoş Grigore nu este totuşi mijlocaş de meserie, nici măcar la închidere, iar Cătălin Munteanu este corect, fără să strălucească.

Alexe, tot el
Derbyul nu străluceşte, galeriile sînt cuminţi şi parcă toată suflarea aşteaptă să se producă implacabilul, adică un gol al roş-albaştrilor. Koulibaly contribuie la senzaţia asta, atunci cînd Rusescu (35) pătrunde în forţă pe lîngă el şi alege colţul lung, pe care îl miroase şi Bălgrădean, care îşi face iar treaba!! Dinamoviştii stau la pîndă şi aşteaptă o greşeală.

Greşeala vine atunci cînd Curtean recuperează o minge din picioarele lui Latovlevici şi trimite la Alexe, care pleacă urmărit de Chiricheş. Fundaşul stelist face eroarea să intre decisv şi este driblat de Alexe care speculează cu sînge rece şi tehnică ieşirea neinspirată a lui Tătăruşanu.

Mingea se duce cu precizie milimetrică în poartă, iar Dinamo conduce cu 1-0. Este nedrept? Sau unii ştiu să profite de cadouri mai mult decît alţii?

Rrraul Rrrusescu
Replica Stelei vine după pauză. În careul băieţilor lui Bonetti plouă cu centrări şi se simte că apărarea din faţa lui Bălgrădean a început să gîfîie. În minutul 62, exact la una din centrările repetate ale lui Latovlevici, Cătălin Munteanu comite imprudenţa să-l împingă uşor pe
Chipciu. Belgianul Alexandre Boucault nu ezită, arătînd penalty. Penalty care este executat de Rusescu (63). Al cîtelea penalty bătut de Rusescu? Al cîtelea transformat? Transformat, da!

Se face 1-1 şi motoarele Stelei încep să duduie. Dinamo părăseşte centrul terenului, unde nu rămîne decît Alexe. Între el şi poarta lui Bălgrădean se întinde o zonă în care se trage din toate poziţiile, fără somaţie. Nu toate gloanţele sînt letale, doar că lui Rusescu (70) nu-i trebuie mai mult de o ocazie micuţă să dea un gol. Sau să creeze panică, aşa cum se întîmplă cînd atacantul stelist îşi plasează lovitura de cap de lîngă un Nica depăşit de situaţie. Bălgrădean este însă în zi bună. Şi bine încălzit de asaltul de la poarta lui.

Tăvălugul. Alles gute, Thomas Neubert!
Iese la rampă şi belgianul Alexandre Boucault, care îi refuză un penalty lui Matei, scăpat pe contraatac cu Ţucudean. De data asta, de cadoul arbitrului profită Steaua, care înscrie încă o dată prin Rusescu (83), imediat după ce jocul s-a mutat în jumătatea dinamovistă.

Şut la firul ierbii, curat, acolo unde portarul advers nu mai poate riposta. 2-1 pentru Steaua, apoi 3-1 după alte 5 minute în care Dinamo a căzut. 3-1 pentru Steaua prin Szukala, care a simţit din careul lui mirosul de sînge dinamovist. De acum este clar. Plecaţi acasă, plecaţi acasă!, strigă galeria liderului. Şi Dinamo pleacă acasă. Cu sau fără Bonetti?

534667-parametru.jpg

"Dinamo nu a contat în repriza a doua. Nu a fost penalty la Curtean. Penalty e atunci cînd dă arbitrul, dacă nu a dat înseamnă că nu a fost" (Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua)

"Noi am fost mai periculoşi pe contraatac, dar în partea a doua ne-au dominat şi au fost peste noi, trebuie să recunoaştem! Au fost mai agresivi şi dacă aveam şi noi aceeaşi atitudine poate că alta era soarta meciulu" (Alexandru Curtean, atacant Dinamo)

"Nu mi-a plăcut arbitrajul, a fost mult sub nivelul meciului. Oricum, Steaua a fost peste Dinamo din toate punctele de vedere şi victoria este meritată pe deplin!" (Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua)

"Steaua are o forţă psihică şi fizică ieşită din comun. A dominat-o pe Dinamo în repriza a doua la toate capitolele. Chipciu e cel mai bun ca fundaş dreapta, aşa ar trebui să joace mereu" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

534670-steaua-dinamo.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Bourceanu, coautor la golul lui Alexe
Dinamo a marcat golul de 0-1 la maximum 20 de secunde de la o acţiune ofensivă în care Steaua a ratat o şansă mare să marcheze. Bourceanu a recuperat sus o minge, a rămas în poziţie ideală de a centra, avînd doi coechipieri nemarcaţi în careu, Chipciu la colţul scurt şi Nikolici la colţul lung (foto 2), însă a preferat să întoarcă balonul undeva la 20 de metri, la Tănase. Dodel a fost surprins de decizia colegului său, a trimis şi el din prima în spate, de acolo Dinamo a recuperat şi a pornit contraatacul, finalizat de Alexe cu gol. Steaua a repus mingea la centru, moment în care de pe banca Stelei au venit reproşuri către Bourceanu, care a replicat dînd din umeri (foto 3).

Dinamo a avut penalty la 0-0?
În minutul 34 s-a consumat cea mai controversată fază a primei reprize. Curtean a pătruns în careul Stelei şi a fost doborît de Chiricheş, iar arbitrul belgian a făcut semn că jocul continuă. Reluările TV arată însă că stoperul stelist nu urmăreşte deloc mingea şi îl dezechilibrează pe Curtean, împingîndu-l cu şoldul. "Nu e penalty" a fost opinia unui fost mare arbitru român.

Reghe enervat
Gazonul prost de pe Arena Naţională le-a creat multe probleme jucătorilor celor două echipe. Doi dintre stelişti au avut nevoie să-şi schimbe ghetele cu care începuseră partida. Primul a fost Bourceanu, care din primul minut a ieşit la margine şi şi-a luat ghete cu crampoane deşurubabile. Al doilea stelist care l-a enervat la culme pe Reghecampf a fost polonezul Szukala. Apoi, cîteva minute mai tîrziu, un alt stelist, Cristi Tănase, a avut şi el nevoie de noi încălţări, lucru care l-a făcut pe Reghecampf să înnebunească de furie.

"Danciu" s-a contrat cu Bonetti
Relaţiile dintre Ionel Dănciulescu şi Dario Bonetti sînt din ce în ce mai reci. Italianul nu l-a luat nici în lot în deplasarea de la Tîrgu Jiu, din Cupă, iar aseară nu l-a introdus nici măcar un minut. Cei doi s-au şi contrat în minutul 20, cînd Bonetti făcuse deja două schimbări. Italianul i-a zis lui Dănciulescu să meargă la încălzire, acesta a protestat şi s-a aşezat pe bancă. La pauză a ieşit la încălzire alături de Ţucudean, însă Dario l-a preferat pe ultimul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (278)
tb73
tb73  •  06 Noiembrie 2012, 21:24
Postat de cotumircea pe 05 Noiembrie 2012, 18:01

sa-i spun ceva si la baiatul cu statistica meciului:ai uitat sa scrii 2 de 11m pt Dinamo care nu s-au dat, plus 1 pt steoaia dat gratuit

la ultimul asa-zis "penalty" au cazut doi jucatori de la voi.... de ce nu cereti 2 penalty-uri sa intrati in istorie P.S. Penalty se "da" in momentul cand cand exista o neregula in careul de 16 metri, nu cand cade cineva de la dinamu oricum STATISTICA SPUNE TOT SI NOI INCHEIEM: DINAMO A FOST MUUULT MAI BUNA CA STEAUA, DAR SCORUL A FOST... FAVORABIL CELORLALTI :D

szteaua
szteaua  •  05 Noiembrie 2012, 21:26

CASETA TEHNICA A MECIULUI: STEAUA VS. DINAMO 7 Ocazii 2 18 Suturi la poarta 7 10 Suturi pe poarta 2 9 Cornere 3 Daca pacalesti fotbalul atunci ai toate sansele sa pleci acasa cu coada intre picioare.

sorin72seb
sorin72seb  •  05 Noiembrie 2012, 19:39

Domnilor de la gazeta ,uitati-va bine la faza din min 70 cand Raul reia cu capul spre poarta iar cel din spatele lui ,,adica Nica ,, il jeneaza ,impingandul serios cu mainile .Nu mai sc rieti baliverne domnilor ziaristi ,ca doar Dinamo a avut 11m care nu a fost acordat si Steaua a fost dezavantajata.Domnul Negoita spune de un blat intre cele doua echipe ,dar ce spune de blatul dintre Dinamo si Pandurii ,din cele 2 meciuri jucate ,acolo nu i sa parut nimic???????

Vezi toate comentariile (278)
Comentează