FOTBAL  »  FUTSAL  »  INCIDENT

"Am jumătate de faţă vînătă, prietenii s-au speriat cînd m-au văzut!" Arbitrul lovit la un meci de futsal îşi va da în judecată agresorul

Sorin Gherasim
Sorin Gherasim

Articol de - Publicat miercuri, 28 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 29 ianuarie 2015 00:04

Lovit în minutul 35 al partidei Store Constanţa - Macedonia Ovidiu, de la "Cupa Telegraf" la futsal - old-boys, arbitrul Sorin Gherasim povesteşte cum se simte la o zi după incident

"Mă doare tot capul şi am o jumătate de faţă vînătă. M-am întîlnit azi cu un prieten şi o colegă de muncă, amîndoi s-au speriat cînd m-au văzut, să leşine!", spune Sorin Gherasim, arbitrul lovit, ieri, la un meci de futsal.

În minutul 35 al meciului Store Constanţa - Macedonia Ovidiu, de la Cupa Telegraf, Marian Măciucă (Store), liderul "naţionalei" de fotbal pe plajă, l-a lovit în faţă pe "centralul" întîlnirii.

"L-am avertizat pentru că a protestat după o fază anterioară, moment în care s-a enervat şi mai tare. I-am zis să se calmeze, însă a început să înjure şi să mă ameninţe. În acel moment, i-am acordat cartonaş roşu, el mi-a dat un pumn în faţă, în zona ochiului stîng", punctează "centralul".

"Am fost dus la spital, unde am fost operat. Cusut cu aţă albastră! Chiar ziceam, zilele astea o să port doar albastru, să mă asortez la aţă", face haz de necaz cavalerul fluierului.

Fără incidente în 17 ani
"Centralul" susţine că, la spital, "s-a format un consiliu de 3 doctori care m-au consultat. Sîngerasem abundent şi eram lovit puternic". Adaugă că, în 17 ani de carieră la "Judeţ", nu a avut niciodată parte de un asemenea incident, deşi judeţul Constanţa nu este printre cele mai paşnice cînd vine vorba de fotbalul mic.

Arbitrul susţine că, mai mult, a oprit conflicte între jucători. "Vă dau un exemplu: la un meci ce se anunţa încins, Pescarul Ghindăreşti - Pescăruşul Gîrliciu, i-am auzit pe fotbalişti înainte de meci, "Hai să le rupem ăstora picioarele!". Le-am propus ca, după partidă, învinşii să se alinieze şi să îi aplaude pe învingători. Au fost de acord. În timpul partidei, auzeam fotbaliştii: "Hai să le dăm ăstora gol, să ne aplaude!". Ceea ce s-a şi întîmplat. Cine ştie ce măcel ieşea altfel!".

Îl dă în judecată
Gherasim adaugă: "Măciucă nu s-a potolit nici la vestiare. Aici îl înţeleg, cred că era nervos şi nu văzuse că eram plin de sînge. După care, prima oară cînd m-a sunat, deşi încerca să-şi justifice fapta, avea un ton certăreţ!".

Arbitrul spune că fotbalistul l-a mai sunat o dată, după ce a auzit că îl va da în judecată. "Vă daţi seama că o să-l chem în justiţie. Dacă nu o fac, i se va părea normal şi va ataca şi alt arbitru!", a conchis Gherasim.

Marian Măciucă nu a dorit să comenteze incidentele de la meciul de futsal.

"Lucrez undeva în zona portuară, se uitau oamenii prin garduri la mine, că am jumătate de faţă tumefiată! Mi-a stricat imaginea"
Sorin Gherasim, arbitru

Cine este Marian Măciucă
- născut pe 31 decembrie 1981
- jucător de fotbal pe plajă în "naţionala" României
- a evoluat la Sport Club Rosh-Haayin, Lokomotiv Moscova, City Sankt Petersburg
- cunoscut pentru execuţii spectaculoase şi foarfeci
- a participat la Mondialul Cluburilor 2011 cu Lokomotiv, terminînd pe locul 4 (6 goluri)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dash.berlin
dash.berlin  •  05 Februarie 2015, 22:51

Cel care l-a lovit in halul asta, merita sa fie suspendat pe viata.Mai injuri un arbitru, te mai faci spre el ... dar sa-l desfigurezi e de-a dreptul o mare golaneala .

antifrf
antifrf  •  29 Ianuarie 2015, 03:07

Cu atat mai socant e faptul ca tocmai Maciuca, cel mai bun jucator din istoria fotbalului pe plaja din Romania, un baiat pe care l-am urmarit atata timp cu drag pe nisip, a fost cel l-a lovit in halul asta pe arbitru.

sek.91
sek.91  •  28 Ianuarie 2015, 21:59

Insanatosire grabnica. Pacat ca un jucator de echipa nationala, fie ea si de futsal recurge la un astfel de gest. Exemplu negativ pentru copii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează