FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #29

INFOGRAFIE GSP 10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #29 » Performanţa incredibilă a lui SuperMario + un record vechi de 50 de ani e în pericol

Articol de , - Publicat vineri, 01 martie 2024 07:43 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 07:57

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din runda a 29-a din Superliga

1. Kopic, ori la bal, ori la spital

Poli Iaşi - Dinamo, în etapa #29 din Superliga

Meciul din Copou poate fi considerat o prima finală din play-out. În cazul în care Poli va câştiga, va lua un avans faţă de una dintre echipele clasate pe loc direct retrogradabil. În schimb, un succes al bucureştenilor i-ar apropia şi mai mult de zona verde.

Se vor duela două echipe în formă, moldovenii au învins-o pe Rapid în precedentul meci jucat acasă, apoi s-au întors cu un punct din Bănie (1-1 FCU). De partea cealaltă, dinamoviştii au trei victorii în ultimele patru etape, rezultate în urma cărora au predat "lanterna roşie" celor din Botoşani.

Indiscutabil, Kopic are un mare merit asupra celor întâmplate la Dinamo în ultima vreme. Legat de tehnicianul croat, un amănunt interesant: niciuna dintre cele 11 partide cu el pe bancă în Superligă nu s-a terminat la egalitate (5 victorii - 6 înfrângeri).

2. Prinde UTA Top 6?

UTA - FCU Craiova, în etapa #29 din Superliga

Cu 30 de jucători noi faţă de sezonul precedent, Mircea Rednic poate scrie istorie şi la UTA.

În cazul care va prinde play-off-ul, se va asigura că va termina cel puţin pe locul 6, aceasta fiind cea mai bună clasare a grupării arădene în Superligă din ultimii 50 de ani, mai exact din 1973-1974, atunci când trupa condusă de Toma Jurcă a încheiat pe 5, după U Craiova, Dinamo, Steagul Roşu şi FC Constanţa.

3. Ups, pregătirea montană?

Hermannstadt - Oţelul, în etapa #29 din Superliga

Adeptul unei pregătiri fizice spartane, Dorinel Munteanu a aplicat aceeaşi metodă şi la Galaţi.

Totuşi, în fişa Oţelului apar 14 goluri încasate după minutul 75 (45% din total). Cea mai slabă din campionat din acest interval, exact cel în care turele pe cărările montane ar trebui să facă diferenţa.

4. Camora - 500

Farul - CFR Cluj, în etapa #29 din Superliga

Ajuns în Gruia în vara lui 2011, portughezul cu cetăţenie română Mario Camora se află în faţa unei borne ireale, 500 de meciuri în toate competiţiile pentru gruparea clujeană.

Este ultimul mohican care s-a aflat pe teren în spectaculoasa victorie din UCL de pe "Old Trafford".

A câştigat tot ce se putea câştiga la nivel intern, unde a devenit şi străinul cu cele mai multe prezenţe în campionat - 384, iar în cupele europene este fotbalistul care a strâns cele mai multe jocuri pentru o echipă românească - 76, depăşindu-l pe Marius Lăcătuş (72 j). Din 2014-2015, Mario este căpitanul CFR-ului.

5. Hagi vs Mutu, duelul celor mai buni marcatori ai naţionalei

Farul - CFR Cluj, în etapa #29 din Superliga

GALERIE FOTO. Imagini de colecţie cu Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu

+5 FOTO

Partida de la Ovidiu va consemna şi o dispută specială la nivelul băncilor tehnice, cea dintre cei mai buni marcatori din istoria echipei naţionalei, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, fiecare cu câte 35 de goluri marcate.

Aceştia au fost colegi sub tricolor în anul 2000, inclusiv la Campionatul European din Belgia şi Ţările de Jos, când România a reuşit ultima calificare din faza grupelor.

Ca antrenori, cei doi s-au întâlnit de 6 ori în toate competiţiile: trei victorii Hagi şi trei remize.

6. „Dinozaurii" dau peste cea mai slabă apărare din campionat

U Cluj - FC Botoşani, în etapa #29 din Superliga

Chiar dacă jocul moldovenilor este peste cel din prima parte a campionatului, problemele din defensivă au rămas, în mare parte, nerezolvate de către Bogdan Andone. Pentru botoşăneni, urmează deplasarea pe terenul Universităţii Cluj, echipa "dinozaurilor" Nistor şi Chipciu, care fac un sezon formidabil.

FC Botoşani a primit gol în 15 dintre precedentele 16 jocuri disputate în Superligă pe teren advers, în 11 dintre aceste partide încasând cel puţin câte două.

24 dintre cele 34 de goluriînscrise de clujeni i-au avut ca marcatori sau / şi pasatori decisivi pe cel puţin unul dintre Dan Nistor şi Alexandru Chipciu

7. Petrolul, o singură victorie în ultimele 12 deplasări din campionat

FCSB - Petrolul, în etapa #29 din Superliga

Universitatea Craiova-Petrolul 1-3, de pe 22 octombrie 2023, a fost singura victorie reuşită de prahoveni în precedentele 12 deplasări din campionat, interval în care ploieştenii au mai înregistrat şapte rezultate de egalitate şi patru partide pierdute pe teren advers.

Ba mai mult, elevii lui Florin Pîrvu au înscris doar un gol în ultimele opt partide jucate din postura de vizitatori!

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #29 » Performanţa incredibilă a lui SuperMario + un record vechi de 50 de ani e în pericol
În tur, Petrolul şi FCSB au remizat, 2-2

8. Sepsi, fără victorie pe teren propriu cu FC Voluntari

Sepsi - FC Voluntari, în etapa #29 din Superliga

Cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori pe terenul covăsnenilor, însă niciuna dintre partide nu s-a terminat cu victoria grupării din Sf. Gheorghe.

Palmaresul confruntărilor directe cu ilfovenii în postura de vizitatori cuprinde cinci rezultate de egalitate şi trei succese FC Voluntari.

9. Cu toate liniile spre titlu!

CSU Craiova - Rapid, în etapa #29 din Superliga

34 de jucători a utilizat Rapid în primele 28 de etape, dintre care 23 au contribuit la reuşitele vişiniilor bucureşteni cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă, cei mai mulţi dintre toate competitoarele.

Ultimul care a intrat pe listă este tânărul Robert Bădescu, care a înscris chiar la debutul său în Superligă, performanţă pe care au mai reuşit-o în primul meci jucat în campionatul României alţi doi rapidişti, Albion Rrahmani şi Borisav Burmaz.

11 golurişi două assist-uri a izbutit Albion Rrahmani în cele 13 jocuri disputate în tricoul Rapidului, vârful kosovar fiind jucătorul cu cele mai multe contribuţii ofensive din lotul antrenat de Cristiano Bergodi

10. Rapid, doar 4 jucători au lipsit din cauza cumului de galbene sau eliminărilor!

CSU Craiova - Rapid, în etapa #29 din Superliga

Pe lângă faptul că Rapid este singura echipă contra căreia nu s-au dictat penalty-uri, giuleştenii au fost sancţionaţi doar cu 44 de galbene şi două roşii.

Ba mai mult, în primele 28 de etape, numai patru jucători au fost suspendaţi, Răzvan Oaidă şi Jayson Papeau, pentru câte 4 avertismente, Mattias Kait şi Andrei Borza pentru eliminări, ultimul lipsind două jocuri din cauza roşului direct încasat cu Petrolul.

INFOGRAFIE GSP. De la 1 la 10 în etapa #29

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #29 » Performanţa incredibilă a lui SuperMario + un record vechi de 50 de ani e în pericol
Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citeşte şi:

Și-a văzut Dan Șucu interesul? Ionuț Negoiță e sigur: „Altfel, n-ar fi venit la Rapid!” + nemilos în scandalul momentului
RAPID
Și-a văzut Dan Șucu interesul? Ionuț Negoiță e sigur: „Altfel, n-ar fi venit la Rapid!” + nemilos în scandalul momentului
Lui Gigi Becali i-a ajuns! Dispare după Voluntari - FCSB: „Nu o să mai joace, voiam să îl scot în minutul 25. Nu se poate așa ceva!”
Voluntari - FCSB
Lui Gigi Becali i-a ajuns! Dispare după Voluntari - FCSB: „Nu o să mai joace, voiam să îl scot în minutul 25. Nu se poate așa ceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  01 Martie 2024, 09:37

BRAVO ! Asta da articol de sport !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează