FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

250.000 euro

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

Dinamoviştii îi oferă un salariu uriaş fundaşului Sebastien Bassong, de la FC Metz, pentru a nu-l pierde.

Problemele din apărare care ar putea apărea în cazul în care transferul lui Cosmin Moţi la Lazio se va perfecta l-au alarmat pe Mircea Rednic, care se zbate să nu-l piardă pe Sebastien Bassong, fundaşul de 22 de ani de la FC Metz. Acesta poate evolua atît în banda dreaptă a apărării, cît şi ca fundaş central.

Roş-albii au făcut deja o ofertă de transfer francezilor, în valoare de 800.000 de euro, iar fotbalistului îi promiseseră un salariu anual de 180.000 de euro. Acum, cînd pe fir s-au băgat mai multe formaţii din Occident, printre care şi Standard Liege, echipa lui Ladislau Boloni, “Puriul” a contraatacat şi a purtat o nouă discuţie telefonică cu Bassong. Antrenorul de 46 de ani i-a transmis internaţionalului de tineret al Franţei că va cîştiga 250.000 de euro pe sezon, plus bonusuri de performanţă, în cazul în care va alege să îmbrace tricoul alb-roşu. Francezul de 22 de ani le-a transmis “cîinilor” că le va da un răspuns concret la începutul săptămînii viitoare. În cazul în care va accepta să vină în Ştefan cel Mare, Bassong s-ar putea alătura lotului dinamovist în canto­na­mentul din Germania.

S-au interesat iar de Zorici

În momentul în care transferul sîrbului Marko Zorici la Gloria Bistriţa a căzut, persoane din anturajul clubului dinamovist s-au interesat de situaţia acestuia. Zorici (28 de ani), ultima oară legitimat la formaţia sîrbă Banats, a fost aproape de a semna un contract cu Dinamo în această iarnă, însă roş-albii au renunţat la serviciile sale chiar dacă era liber de contract şi l-au adus pe Nino Pekarici pentru 500.000 de euro.

Thiago vine în Germania

Dinamo a reuşit să se pună de acord cu Sheriff Tiraspol pentru trecerea lui Alberto Thiago (foto, 22 de ani) în Ştefan cel Mare. “Cîinii” vor trebui să plătească 450.000 de euro către clubul moldovean, 100.000 către impresari, plus 120.000 de euro salariul anual al brazilianului. Thiago, care evoluează ca mijlocaş stînga sau de creaţie, a fost dorit de Mircea Rednic şi îi va lua locul în pri­mul “11” lui Cătălin Munteanu, ple­cat la Braşov. Brazilianul va sosi cel mai probabil în cantonamentul din Germania al “cîinilor”. “Ne-am dat acordul pentru Thiago, ne-am înţeles cu cei de la Sheriff Tiraspol, acum mai rămîne să ne înţelegem cu jucătorul”, a zis Cornel Dinu.

Blay spre Grecia

Fundaşul dreapta al lui Dinamo, George Blay, este aproape de o despărţire de gruparea din Ştefan cel Mare. Ghanezul de 28 de ani este dorit de cîteva formaţii din Grecia, însă salariul oferit de acestea este mai mic decît cel pe care îl primeşte la Dinamo, 72.000 de dolari pe an. În cazul în care Blay se va hotărî să plece, “cîinii” vor rămîne doar cu un singur fundaş dreapta de meserie în lot: Sergiu Homei (21 de ani).

Niculae: “Decid după nuntă!”

Atacantul lui Inverness, Marius Niculae, a precizat că se va hotărî dacă va evolua din nou în Ştefan cel Mare după cununia civilă, care este programată în week-endul următor. “Nu mă grăbesc să iau nici o decizie. Pentru moment mă gîndesc doar la nunta mea de pe 29 iunie. După aceea voi căuta să-mi lămuresc situaţia. Am vor­bit cu cei de la Inverness şi mi-au comunicat că încă nu au primit nici o ofertă concretă pentru mine”, a zis internaţionalul de 27 de ani.

Vlădoiu: “Luăm titlul!”

Noul antrenor secund al lui Dinamo, Jean Vlă­doiu (foto), mi­zează pe do­rinţa fotba­liştilor de revanşă şi este sigur că roş-albii vor sărbători cel de-al 19-lea titlu la finalul sezonului. “Nu trebuie să ne relaxăm în nici o partidă. Toate echipele se în­tă­resc, iar lupta la vîrful cla­sa­men­tului va fi foarte aprigă, dar sînt sigur că putem triumfa la finalul aces­tui campionat. Mizez pe dorinţa fotbaliştilor de a reface imaginea din sezonul trecut”,
a zis Vlădoiu.

Ultimele noutăţi

Mijlocaşul Cornel Predescu (20 de ani) ar putea ajunge şi el la CS Otopeni, după ce nou-promovata a obţinut acordul pentru împrumuturile pe un an ale lui Scarlatache, Chiacu şi Muşat. În discuţii pentru un transfer a fost şi Daniel Opriţa (26 de ani).

Dinamoviştii vor face în această dimineaţă, de la ora 10:30, un ultim antrenament în ţară, după care, la ora 14:30, vor decola spre Germania pentru un turneu de pregătire de 8 zile.

Dennis Romanovs are o propunere de la o echipă de primă ligă din Rusia, însă letonul de 29 de ani nu s-a hotărît încă dacă va mai evolua în Ştefan cel Mare, el dorindu-şi un contract mai mare decît cel pe care îl încasează acum: 92.000 de dolari.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
 •  23 Iunie 2008, 01:45

galliquio salariul mai mare decat al lui Moti...si vrem grupe uefa..

 •  22 Iunie 2008, 12:07

mai bine ii face lui Moti un salariu de 150 de mii si 'cu Moti nu am emotii'

 •  22 Iunie 2008, 11:11

Trebuie sa se investeasca mai mult in centrul de copii si juniori. Noi avem o traditie in acest sens, multi jucatori de valoare fiind crescuti de Dinamo. Sa nu ne intreaca Steaua care vor si ei sa faca o academie de fotbal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează