FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

4 olteni la Steaua » Becali vînează solduri de la CS U Craiova

Articol de , - Publicat luni, 04 ianuarie 2016 00:00

CS U e în criză din cauza problemelor lui Mihai Rotaru, patronul neoficial al alb-albaștrilor. Clubul le-a propus fotbaliștilor cel mai bine plătiți să rezilieze contractele acum, ”altfel intrăm în insolvență și pierdeți bani”

Becali crede că poate obține mai ușor fotbaliști de la Craiova decît de la Astra. Tratativele cu liderul din Giurgiu nu s-au finalizat pentru Alibec ori pentru Budescu, Steaua și-a mutat atenția către Oltenia. Andrei Ivan, Vătăjelu, Mateiu și Bancu sînt fotbaliștii pe care Gigi îi consideră interesanți.

Ancheta i-a blocat

Șansele pentru un acord cu CS Universitatea par mai mari, în contextul problemelor cu care se confruntă gruparea alb-albastră. Mihai Rotaru e acționar minoritar, potrivit documentelor de la Registrul Comerțului, dar el e patron în realitate.

Și e anchetat ca beneficiar al despăgubirilor date de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Rotaru e acuzat de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu. Problemele lui afectează concret și echipa.

Pleacă nume grele

Conducerea i-a anunțat pe cîțiva dintre cei mai experimentați oameni din lot că sînt liberi să plece gratis în iarna asta. Portarul Bălgrădean, mijlocașii Zlatinski și Ferfelea plus atacanții Curelea și Bawab sînt jucătorii de pe lista disponibilizărilor. Universitatea i-ar lăsa liberi ca să economisească salariile pe care ar trebui să le achite pe următoarele șase luni, în condițiile în care partea a doua a sezonului nu mai conține o miză foarte mare pentru olteni. Echipa a bifat o serie proastă în ultima vreme și și-a compromis șansele de calificare în play-off.

Olguța caută patron

Ca să-i convingă și pe fotbaliști să accepte planul, șefii craioveni le-au transmis că urmează insolvența! "Mai bine mergeți undeva să fiți plătiți, aici e posibil să apelăm la insolvență și asta ar însemna să pierdeți bani!" a fost avertismentul pe care l-au primit jucătorii.
Plata salariilor a întîrziat cu o lună. Rămas fără "injecții" de la acționariat, clubul așteaptă următoarea tranșă din drepturile TV ca să achite restanțele. Primarul Olguța Vasilescu speră să găsească rapid o soluție pentru transferul clubului către alți proprietari, capabili să continue investițiile începute la "noua Știința" în urmă cu doi ani și jumătate.

"E exclus să intre Craiova în insolvență! Lucrurile vor fi clarificate în perioada următoare și clubul va merge înainte!"
Olguța Vasilescu, primar Craiova

Cine sînt jucătorii doriți de Steaua:

Andrei Ivan, atacant, 19 ani

- Are 18 meciuri și 4 goluri în acest sezon din Liga 1
- A debutat de curînd în echipa națională, în amicalul Italia-România 2-2

Bogdan Vătăjelu, fundaș stînga, 22 de ani

- 22 de prezențe și 3 goluri în campionatul acesta
- A fost convocat în ultimul an la "națională" în ultimul an, ca backup pentru titularul postului, Raț

Alexandru Mateiu, mijlocaș central, 26 de ani

- 22 de apariții și un gol
- A fost cumpărat de la FC Brașov cu 300.000 de euro

Nicușor Bancu, extremă, 23 de ani

- 18 jocuri și un gol
- A revenit după o accidentare gravă, fractură de tibie, și și-a recîștigat locul de titular

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
fcu1948
fcu1948  •  04 Ianuarie 2016, 19:05
Postat de dan.motru pe 04 Ianuarie 2016, 12:08

Primarul Craiovei dezminte zvonurile legate de o eventuală intrare în insolvenţă a Universităţii Craiova. “CS Universitatea Craiova NU intră în insolvență. O echipă care nu are datorii, ci doar întârzieri de două săptămâni la plăți, nici nu poate intra în insolvență. Știu că e pană de știri, fiindcă e pauză în campionat, dar vă rugăm să așteptați vești comunicate oficial, după sărbători. Mulțumim și un an bun tuturor celor interesați de fenomenul fotbalistic din Bănie!”, a declarat primarul Craiovei.

Băi șmotrule, ce valoare au afirmațiile vasileascăi în condițiile în care csu clona este un club privat, adică un SA având ca acționari persoane fizice?? Mai pe românește, ce treabă are coada *** cu ștampila primăriei?????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1712736788958012
Rot Florin  •  04 Ianuarie 2016, 18:30

Asta este rezultatul la ce a facut Olguta ,adica o echipa nascuta din interese politice de moment care este ca un adevarat balon de sapun si care nu poate avea viata lunga !!

ciocan.mare
ciocan.mare  •  04 Ianuarie 2016, 15:52
Postat de Doru ForzaStiinta pe 04 Ianuarie 2016, 14:36

Bai desteptule...aici e vorba de o clona odioasa,nu despre UNIVERSITATEA. Nu intereseaza pe nimeni ce se intampla cu clona...***

clona cui? http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/FC+Universitatea+Craiova+intrat+in+faliment+Miercuri+definitiva ...echipa lui mititelu nu mai exista despre ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează