FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

7 puncte-cheie în revenirea Stelei

Articol de - Publicat sambata, 12 aprilie 2008 00:00

Adi Ilie prezintă lista explicaţiilor pentru revirimentul roş-albaştrilor

"Argumentul forte în revenirea Stelei este faptul că avem jucători de echipă naţională care vor fi şi la Euro. Atunci cînd sînt extrem de motivaţi, cum au fost la Bistriţa, ei transformat un meci greu într-unul simplu"
, spune Adi Ilie.

El recunoaşte că acum o lună şi jumătate nu spera ca Steaua să revină pe primul loc: "Sincer, după eşecul nostru la Iaşi, nu mă aşteptam ca CFR să piardă atît de multe puncte într-un timp atît de scurt. M-aş fi gîndit poate ca în ultimele 3-4 etape să-i ajungem, să fim în spatele lor, dar, cînd colo, după 9 etape i-am şi depăşit".

Managerul sportiv al roş-albaştrilor a detaliat apoi motivele care i-au readus pe Dică şi compania în fruntea clasamentului:

1. "Revenirea lui Rădoi. De cînd a intrat el, a jucat extraordinar, iar Steaua n-a mai pierdut nici un punct".

2. "Dică. E cel mai important jucător al nostru şi cel care a făcut cel mai bine dintre toţi jucătorii din Liga I tranziţia dintre mijloc şi atac".

3. "Golanski a jucat extrem de bine. După o perioadă de adaptare şi o pregătire bună în iarnă, şi-a demonstrat clasa".

4. "Cei transferaţi s-au pliat perfect în sistemul gîndit de Lăcătuş şi au dat randamentul pe care îl aşteptam de la ei".

5. "Avem un portar de mare valoare. Zapata a dat siguranţă echipei în fiecare meci".

6. "Lot de mare valoare. Un singur exemplu: postul de fundaş stînga. A început ca titular Emeghara. A jucat bine. S-a accidentat, a jucat Neşu, la fel de bine. S-a accidentat şi el, a venit Petre Marin, care a jucat din nou foarte bine".

7. "Poate cel mai important: publicul. Meciurile cu CFR, Urziceni şi UTA le-am cîştigat şi pentru că am avut suportul incredibil al fanilor".

INTERVIU
"Sîntem mult peste CFR"

- Domnule Ilie, Iuliu Mureşan a spus despre meciul de la Bistriţa că a fost suspect.
- Ei suspectează toate meciurile noastre de cînd a început returul. Acum spun după meciuri, la Iaşi a fost înainte. Să ne lase în pace, că se lovesc de noi ca de un zid. Sîntem prea puternici pentru ei. Şi-apoi, văd că ei vorbesc numai de blaturi. Păi, am făcut blat cu ei, cînd i-am bătut cu 3-1? Am putut face blat cu Urziceni, la Bistriţa şi aşa mai departe? Asta e o strategie a lor de a-şi argumenta înfrîngerea în faţa suporterilor.

- Dar cum vă explicaţi căderea lor?
- Ei au o problemă mare. Nu dispun de jucători care să ştie să se bată pentru un titlu de campioană. Ei nu sînt obişnuiţi cu presiunea, nu s-au mai întîlnit cu aşa ceva. În schimb, uitaţi-vă în lotul Stelei şi o să vedeţi doar fotbalişti care au în spate încercări mult mai grele decît o luptă pentru un titlu. În plus, s-au crezut campioni prea devreme, înaintea liniei de sosire.

- Totuşi, CFR în tur...
- Staţi puţin. Steaua e în acest moment mult peste ce a arătat CFR în toamnă. Nivelul nostru este mai ridicat şi am un singur exemplu. Steaua are o apărare extraordinară. Primim greu, foarte greu gol, ceea ce la CFR nu există. Cred că şi asta a făcut diferenţa.

- Titlul e jucat?
- Clar, nu! Dar CFR o să mai piardă, o să vedeţi. De ce? Pentru că jocul lor suferă. Încă din tur au început să gîfîie, însă mulţi n-au avut ochi să vadă.

"Dacă vom lua titlul, avem un plan bine pus la punct în privinţa campaniei de achiziţii. E un plan care are un singur scop: accederea în primăvara Champions League"

Adrian Ilie

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (86)
 •  13 Aprilie 2008, 01:42

Bravo Adrian,sincer,si bineinteles parere proprie si personala,esti deocamdata singura pata frumoasa si curata de culoare in toata conducerea Stelei.Cred ca ai si mijloacele financiare necesare,cred si sper,cu tine la timona Stelei ar fi cu totul altfel.Steaua ar straluci din nou in toata puritatea ei,fa ceva te rog si trimite ciobanul in transhumanta,chiar si pe muntele Athos,important sa nu se mai intoarca de acolo.

 •  13 Aprilie 2008, 00:00

pt..uscatu.steua mai are citeva motive,1.nenorociti de suporteri ca tine 2.slugi 3capuri patrate, 4 oameni de nimic care desi au cap nu gindesc cu el ci-l tin sa nu ii ploae-n git

 •  12 Aprilie 2008, 23:52

pt Stefan: daca ti-ai compara "realizarile cu ceea ca a realizat Adi Ilie la viata lui, ti-ai da seama singur ca daca el e un "zero", tu esti un minus infinit... pt "amintiri din viitor": iti propun si un "episod 2": "cum a terminat clujul turul pe locul 1" sau "cum vroiau ei sa ajunga in CL"...

Vezi toate comentariile (86)
Comentează