FOTBAL  »  Superliga  »  

A refuzat “naţionala” Cehiei!

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Uhrin jr. a respins oferta federaţiei de-a prelua prima reprezentativă a Cehiei.

După eliminarea Cehiei de la Euro, Dusan Uhrin jr. a fost pro­pus de federaţia de la Pra­ga pentru postul de antrenor al pri­mei reprezentative, în locul lui Ka­rel Bruckner. Pe listă se aflau 10 an­trenori, dar Uhrin jr. era creditat cu şanse extrem de mari să preia pos­tul.

“Sînt prea tînăr, Poate peste zece ani”

Antrenorul Timişoarei a re­fu­zat, însă! Motivul său: “Sînt prea tînăr”.

“Deocamdată nu mă gîndesc la asemenea lucruri, pentru că nu e momentul. Am început un drum la Poli şi vreau să-l duc pînă la capăt. Nu se pune problema să renunţ acum, nici măcar pentru echipa na­ţio­nală!”, a spus cehul, aflat în can­to­nament cu Poli, la Debrecen. “Vreau să mai antrenez cel puţin 10 ani la echipe de club. Doar atunci consider că voi fi destul de pregătit pen­tru echipa naţională”, a adă­u­gat Uhrin, care nu e dorit doar la re­pre­zentativa Cehiei, ci şi în Emi­ra­te­le Arabe. “O altă ofertă pe care n-o pot onora. Familiei mele i-ar fi foar­te greu acolo şi, dacă nu ar veni, pro­babil mi-ar fi mie foarte greu fă­ră ea”, a explicat Dusan Uhrin.

“Nu-i ca românii”

Impresionat de ataşamentul arătat de Uhrin, Marian Iancu s-a felicitat pentru decizia de a-l aduce pe ceh. “Nu mi-a spus nimic de aceste ofer­te, dar nici nu era nevoie. Cunosc bi­ne relaţia noastră, gîndim la fel”, a spus Iancu. “Modul lui de a gîndi lucrurile e total diferit de al nostru, al românilor. Asta îmi dovedeşte încă o dată că am fost inspirat cînd m-am zbătut să-l aduc. Avem de învăţat multe de la el”, a adăugat şeful lui Poli.

Koller din Banat

La cererea expresă a lui Uhrin jr., Poli l-a cumpărat cu 1,1 milioane de euro pe gigantul vîrf ceh Magera, care a şi ajuns în cantonament la Debrecen (foto). Acesta a evoluat în 27 de partide în sezonul trecut, marcînd 9 goluri pentru Banik Ostrava. “Am un pi­cior stîng foarte bun. Am dat 9 go­luri la Banik şi am creat alte 12 re­u­şite. Transferul la Poli e foarte im­por­tant pentru mine, pentru că vreau să-i calc pe urme lui Koller, la «naţională»”, s-a autocaracterizat Ma­gera la sosirea în România. Jucă­torul ceh a semnat un contract pe 3 ani, cu drept de prelungire pe încă 2, urmînd să cîştige 180.000 de euro pe stagiune.

Karamian tătic

Mijlocaşul Artiom Karamian (foto) a fost învoit de Uhrin jr, plecînd joi seara de urgenţă din cantonamentul maghiar de la Debrecen spre Timişoara, unde soţia lui aştepta naşterea primului lor copil. Artiom a aflat deja că va fi tatăl unui băiat şi doreşte să-l boteze cu numele de Alex Diego, ultimul nume fiind un omagiu adus de Kara idolului său, celebrul jucător argentinian Diego Armando Maradona.

Alte ştiri

O dată cu Magera, în cantonamentul maghiar a ajuns şi “răzvrătitul” Gueye Mansour, adus de ceh cu maşina sa personală. Mansour a fost întîmpinat de Dusan Uhrin, care i-a transmis senegalezului, în glumă: “Credeai că scapi de noi, Mansi? Hai, du-te repede în camera ta!”.

Site-ul soccernews face o comparaţie între salariul fostului timişorean Daminuţă, de 50.000 de euro, şi cele ale actualilor săi colegi de la Inter Milano. “Salariul său e o glumă, dar acesta e preţul plătit de un tînăr necunoscut într-o echipă de staruri. Aşa a început şi Martins şi acum ia 90.000 de euro pe săptămînă”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  21 Iunie 2008, 10:36

"Cunosc bi­ne relaţia noastră, gîndim la fel”, a spus Iancu. “Modul lui de a gîndi lucrurile e total diferit de al nostru, al românilor." Incoerent maestre Iancu, incoerent.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează