FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - LECH POZNAN 3-0

ABC show

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Alexe, Bratu şi Cristea au adus o victorie categorică în faţa polonezilor de la Lech Poznan, după eşecul usturător cu Slaven Belupo. Cu sabia deasupra capului după ameninţările lui Cornel Ţălnar, dinamoviştii au muşcat din adversar din primul pînă în ultimul minut. Cu o atitudine războinică, roş-albii i-au luat pe sus pe jucătorii lui Lech Poznan, locul 3 în Polonia.
Torje a arat partea dreaptă şi a aruncat în permanenţă torpile în careul advers. Liviu Ganea a stat ca un ghimpe încoasta apărării adverse, iar în minutul 8 a scos penalty-ul executat perfect de Bratu.

Apărare beton

Faţă de celelalte partide de verificarea, apărarea a fost excelentă ieri. Moţi şi Goian au respins tot în prima repriză, iar Muşat şi Stoican au ajutat în permanenţă atacul. La mijloc, Ropotan şi Cristea au făcut legea, cel poreclit "Hagi" transformînd superb o lovitură liberă de la 20 de metri, cu două minute înainte de pauză.

Zicu şi-a intrat în mînă

Garnitura aruncată în luptă în partea a doua a tras tare, fiecare jucător dorind să arate că merită să rămînă în Ştefan cel Mare. Zicu a fost creierul echipei, avînd nenumărate ruperi de ritm şi execuţii de rafinament. Alexe (60) a profitat de o pasă genială a machidonului şi puştiul de 17 ani a strecurat mingea printre picioarele polonezului.
Un alt plus la mijlocul terenului a fost Vranjkovici. Bosniacul nu a mai pierdut mingi şi a verticalizat în permanenţă. Per total, Dinamo a arătat a echipă, individualităţile nu şi-au mai găsit locul. Cel mai bun semn pentru Ţălnar este că jucătorii şi-au redescoperit agresivitatea, iar apărarea nu mai face gafe, polonezii neavînd ieri decît două ocazii de a marca!

"Am dominat net, am marcat, am mai avut nenumărate ocazii de a înscrie. Trebuie să începem campionatul cu încredere"
Cornel Ţălnar

Dinamo - Lech Poznan 3-0
Au marcat: Fl. Bratu (8 - pen), Ad. Cristea (43), Alexe (60)
Dinamo în prima repriză: Romanovs - Stoican, Moţi, L. Goian, Muşat - Torje, Ad. Cristea, Mărgăritescu, Boştină - Fl. Bratu, L. Ganea
Dinamo în repriza a doua: Romanovs - Blay, Galliquio, Izvoranu, Pulhac - Zicu, Ropotan, Vranjkovici, C. Munteanu - Fl. Bratu (Opriţa, 55), Alexe

Patru probleme

Mărgăritescu nu a rezistat ieri decît 12 minute, pentru că a făcut o contractură musculară la coapsa stîngă, acolo unde a suferit mai multe leziuni fibrilare. Nici înlocuitorul său, Ropotan, nu a fost mai norocos, terminînd meciul cu o pungă imensă de gheaţă la genunchiul stîng, acolo unde s-a ales cu o contuzie puternică. Todorovski s-a antrenat ieri separat, întrucît acuza o mică durere la genunchi, iar Dănciulescu e răcit.

Rupţi de oboseală
Polonezii de la Lech Poznan au avut un program extrem de solicitant înainte de a o întîlni pe Dinamo. Echipa lui Emilian Dolha a disputat o partidă de verificare cu o zi înaintea meciului cu roş-albii. În plus, polonezii s-au trezit ieri cu noaptea în cap, iar la ora 7:00 au făcut antrenament. Dolha, fostul goalkeeper al Rapidului, nu a evoluat deloc ieri, contra "cîinilor". El a stat pe margine şi a dat indicaţii colegilor săi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  09 Februarie 2008, 20:21

E FOARTE BINE CA AVETI UN MORAL MAI BUN,DAR ECHIPA ASTA DIN POLONIA NU A FOST NICI MACAR DE VALOAREA "TOP 5" IN LIGA 1 ASA CA AVETI F F MULT DE MUNCA! SPER SA NU NE DEZAMAGITI IAR A NSHPEA MIA OARA IN CAMPIONAT .. :) KEEP IT UP BOYS !

 •  09 Februarie 2008, 11:03

Mama ce viteza v-ati luat, ati si uitat cum va vaicareati pana alataieri. Credeti ca un meci cu niste obositi va arata adevarata valoare?

 •  09 Februarie 2008, 09:56

si noi de aici din IRAK le transmitem tuturor DNAMOVISTILOR sa aiba incredere in echipa. din partea militarilor aflati aici MULTA BAFTA

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close