FOTBAL  »  Superliga  »  ŞEFII ROŞ-ALBAŞTRI VOR SĂ DEMAREZE UN PROIECT GRANDIOS

Academia AC Milan în Ghencea

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2008 00:00

Steaua va pune bazele unei şcoli de fotbal de 5 stele, proiectul fiind identic cu cel desfăşurat la Milano de clubul lui Berlusconi.

Prima şcoală de fotbal ultra­mo­dernă din Bucureşti va fi cons­truită de Steaua. Gru­­pa­rea din Ghencea a decis să pună bazele unui proiect generos din acest punct de vedere şi s-a hotărît să urmeze modelul unuia dintre cele mai mari cluburi din Europa, AC Milan.

Copii de minimum 6 ani

Valeriu Argăseală a fost zilele tre­cute la Milano şi a discutat în de­ta­liu cu responsabilii “diavolilor” de­spre modul în care italienii îşi des­făşoară activitatea. Clubul pa­tro­nat de Silvio Berlusconi are nu mai puţin de 5 asemenea şcoli, din­tre care 4 în Milano. Cum academia din Ghencea va fi la fel ca şi cele din Italia, vîrsta minimă la care un copil poate fi adus la şcoala respectivă este de 6 ani.

Deviza: “Creşterea treptată a copilului”

În această săptămînă, Depar­ta­mentul de marketing al Stelei va merge în Italia pentru a lua la cunoştinţă în detaliu proiectul propus de AC Milan. Principala de­vi­ză a academiilor de fotbal ale lui Milan va fi şi cea a şcolii de fotbal a Stelei: “Antrenamente meto­di­ce prin care se va urmări creşterea treptată a copilului din punct de vedere fizic şi tehnic, într-un cadru organizat”.

“În curînd vom angaja cel mai mare descoperitor de talente. E român, el va coordona acest centru şi astfel îşi va îndeplini visul de a lucra pentru Steaua”
“Sînt convins că vom reuşi să-i facem pe cei de la centrul nostru să împrumute din mentalitatea celor de la AC Milan”
Valeriu Argăseală preşedinte Steaua

Aici vor locui copiii

Deja Steaua a realizat campusul în care vor fi cazaţi puştii ce vor dori să vină la şcoala de fotbal. Gigi Becali a cumpărat, la circa 4 kilometri de stadionul Steaua, un bloc de 3 etaje (foto), Steaua urmînd să deţină ultimele două niveluri. Au început lucrările de renovare a camerelor unde vor locui copiii, suma totală pe care roş-albaştrii o vor investi fiind de minimum un milion de euro.

Coordonaţi de secunzii lui Lăcătuş

Directorul şi tehnicienii care vor lucra la şcoala de fotbal vor avea întîlniri săptămînale cu unul dintre antrenorii secunzi de la Steaua, dar şi cu directorul Centrului de copii şi juniori din Ghencea şi cu cei ce lucrează la grupele Under 18. Întîlnirile vor avea ca scop uniformizarea concepţiei tehnico-tactice de joc, astfel încît, atunci cînd vor face pasul către primele două echipe ale Stelei, copiii să fie deja pregătiţi cu sistemul de joc, dar şi cu modalitatea de antrenament.

Ce va oferi Şcoala de fotbal Steaua

cazare de lux
3 mese pe zi
cursuri şcolare la Liceul “Mircea Eliade”
pedagog, care să discute cu copiii după cursurile şcolare
echipament Nike, identic cu cel folosit de primele două echipe din Ghencea
antrenamente zilnice pe terenurile sintetice şi cu iarbă naturală de la stadionul Steaua
fizioterapeuţi şi masori la dispoziţie în fiecare zi
medici specializaţi şi medicaţie la cel mai înalt nivel

Au luat cei mai buni juniori

La începutul lui 2008, Steaua a schimbat din temelii şi strategia propriului Centru de copii şi juniori. A transferat în masă cei mai buni fotbalişti din întreaga ţară la categoriile lor de vîrstă, născuţi în perioada 1986-1992. Steaua a cheltuit în jur de 800.000 pentru achiziţia a 16 juniori, aduşi inclusiv de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu sau de la Ardealul Cluj-Napoca, cele mai apreciate academii de fotbal din România în acest moment.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (27)
 •  26 Mai 2008, 21:51

bvooo gica popescu. vasal al oilor din ghencea. in curand vei trece la muls de ...berbeci dupa ce na termini pe noi!:))) te-ai nascut sclav ..vei muri sclav.

 •  26 Mai 2008, 13:28

pt ovi.....de la baresi incoace milan nu s-a mai ocupat asa mult de cresterea juniorilor dar are academie de unde ii imprumuta prin tara pe pusti si dak demonstreaza k merita se intorc... totusi Steaua nu are banii Milanului si deci nu o sa-si permita sa ii imprumute , dak o sa aiba nevoie de ei o sa ii tina...orikum la Steaua la juniori e o varza totala , kredema k stiu...

 •  26 Mai 2008, 13:27

Buna ziua! Academia de pile rotunde, semirotunde,etc...Antrenori, neamul lui Becali! Dinamo are cel mai bun centru din tara! Chiar daca sunt fan Steaua, asta e adevarul pur!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează