FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORAT

Adi Mutu s-a retras din fotbal și se apucă de antrenorat! De ce poate avea succes ca tehnician

Articol de - Publicat duminica, 21 decembrie 2014 23:27

După ce nu a mai evoluat pentru Petrolul, iar transferul în India a picat, Adi Mutu se poate dedica profesiei de antrenor.

Fostul atacant poate deveni un antrenor de succes din mai multe motive.

  1. Are personalitate

Cît timp a fost jucător, Mutu a dat dovadă că este un tip cu personalitate și că nimeni nu se poate impune în fața lui pe teren. Această trăsătură îl va ajuta pe Adi Mutu să se impună în fața jucătorilor săi și pentru a se face ascultat în vestiar.

  1. A evoluat la nivel înalt

De-a lungul carierei, Mutu a evoluat în campionate puternice, precum Anglia, unde a fost legitimat la Chelsea, și Serie A, unde a jucat la Inter, Verona, Fiorentina și Juventus. În plus, Mutu a jucat în UEFA Champions League și la două turnee finale de Campionat European.

Toate aceste meciuri la nivel înalt îl pot ajuta pe Mutu în cariera de antrenor. Fostul atacant este obișnuit cu presiunea și cu partidele tari, avînd suficientă experiență pentru a-i pregăti pe jucători înainte de un meci important.

  1. A lucrat cu antrenori mari

La echipele la care a lucrat, Mutu a colaborat cu antrenori importanți, de la care a avut ce învăța. Jose Mourinho, Marcelo Lippi, Claudio Ranieri și Cesare Prandelli sînt unele dintre numele mari care l-au antrenat pe Mutu.

Colaborînd cu mulți antrenori mari, Mutu a putut deprinde anumite obiceiuri ale acestora sau metode de pregătire, care să îl ajute în noua carieră.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close