FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Adrian Petre e noul Elton la FCSB! Strategia lui Becali de a-l izola și izgoni pe atacant

Elton în duel cu Cătălin Munteanu, foto: GSP
Elton în duel cu Cătălin Munteanu, foto: GSP

Articol de , - Publicat marti, 25 august 2020 07:42 / Actualizat marti, 25 august 2020 08:27

FCSB. Gigi Becali continuă să-l umilească pe Adrian Petre, atacantul transferat în februarie din Danemarca, și a ordonat ca el să fie lăsat pe banca de rezerve la meciul cu Astra. Strategia seamănă cu cea aplicată de patron micuțului mijlocaș brazilian în urmă cu 13 ani. 

După mai bine de un deceniu, Gigi Becali și-a găsit un nou client pe care să-l trateze la fel cum a procedat cu brazilianul Elton, în prima jumătate a anului 2007. De această dată, cel care îi calcă pe urme micuțului fotbalist sud-american e un român, Adrian Petre. 

Achiziționat cu 800.000 de euro de la Esbjerg, Petre e primul fotbalist de la Elton, dintre cei pe care s-au plătit peste 500.000 de euro, pe care patronul FCSB-ului îl scoate din grații într-un timp record. Și se străduiește cu fiecare prilej să-l umilească și să-l îndepărteze din lot.

Adrian Petre n-a jucat deloc sâmbătă cu Astra

Adrian Petre a bifat o nouă situație stânjenitoare chiar la meciul din prima etapă a acestui sezon. La Giurgiu, FCSB a făcut un antrenament fără public, a avut meciul la îndemână, un prilej perfect pentru ca toți jucătorii importanți să fie pe teren, să primească minute și să se remarce în fața unui adversar inert, neantrenat și fără nicio posibilitate de a reacționa. Petre însă a fost lăsat pe banca de rezerve la ordinul lui Becali, care le-a transmis celor de la echipă că Adrian nu trebuie folosit deloc.

Lăsat lângă Ducan, Perianu și Robert Ion

De fapt, Petre a fost singurul fotbalist din lotul de 20, în afara celor fără nume și fără pretenții, care n-a fost introdus deloc. La pauză, au intrat chiar 3 jucători, fiindcă meciul era la discreție, victoria se securizase deja, iar grija principală era de a-i menaja pe unii pentru meciul din Europa League, de joi seară. 

Au intrat Briceag, Buziuc și Moruțan, după care, pe parcursul reprizei secunde, a apărut pe gazon și Vână. Nu și Petre, cel pe care camerele TV l-au surprins îngândurat și abătut când a realizat că el nu va fi folosit deloc și trebuie să ia loc pe bancă. Lângă el, puștii Ducan, Robert Ion, Perianu și Horșia. FCSB a efectuat doar 4 modificări. Conform regulamentului, mai avea dreptul să opereze una.

Elton a picat la mijloc în războiul Gigi-MM

Situația pe care trebuie să o îndure azi Petre e extrem de asemănătoare cu cea din primăvara lui 2007. Atunci, după ce Elton a fost adus la FCSB, iar Gigi Becali a aflat sumele din transferul acestuia negociate de Mihai Stoica, l-a scos din echipă pe sud-american, în ciuda faptului că el începuse să aibă priză la public. 

Becali a fost deranjat de fapt de câți bani mai trebuia să plătească pe Elton și l-a acuzat atunci în mod direct pe MM: „Dacă îmi tăiai mâna și tot n-aș fi spus de MM că nu e corect. Băgam tot în foc pentru el, dar acum, când mă uit pe acte, văd că n-a fost corect. Să stau acum să-i fac belele lui MM? Nu, mă trag pe mine la răspundere, că eu am fost un prost. L-am lăsat să semneze pe sute de mii fără să-l verific, să-mi fie învățătură de minte", a spus atunci Gigi Becali. 

În cele din urmă, Elton s-a văzut nevoit să plece de la FCSB, la mai puțin de 6 luni de când venise. Și MM a părăsit clubul în vara lui 2007, mergând la Unirea Urziceni, ofertat de Dan Petrescu.

ELTON în 2007 la FCSB 

  • a semnat în ianuarie
  • a venit din Brazilia 
  • a jucat doar 8 meciuri în prima jumătate de an 
  • doar 4 jocuri le-a început ca titular 
  • a marcat un singur gol

20 de aniavea brazilianul Elton în momentul în care a fost adus de FCSB

2,15 milioane de dolaria fost costul total pe care FCSB s-a angajat să-l achite în cazul transferului lui Elton: 850.000 suma de achiziție și restul de 1,3 milioane reprezentau comision pentru firma de consultanță, din care Becali a apucat să plătească doar o jumătate de milion de euro

1,54 metrie înălțimea lui Elton, unul dintre cei mai scunzi jucători din întreaga istorie a fotbalului mondial

După ce a plecat de la FCSB, Elton s-a îmbogățit 

După ce Becali l-a silit să plece de la FCSB, brazilianul și-a construit o carieră evoluând aproape exclusiv în Golf. Cu mici excepții, perioade scurte la unele cluburi din Brazilia, Elton a jucat în Emirate, Qatar și mai ales în Arabia Saudită. Și în prezent e în prima ligă saudită, la Al-Wehda, grupare care se află pe locul 4 în clasament cu 4 etape înainte de final.

PETRE în 2020 la FCSB 

  • a semnat în februarie 
  • a venit din Danemarca 
  • a jucat 12 meciuri 
  • de 9 ori a fost titular, dar niciodată integralist 
  • în 7 partide a bifat câte 45 de minute
  • a marcat două goluri: unul în campionat, unul în Cupa României

800 de mii de euroa costat transferul său de la clubul danez Esbjerg, pentru care a evoluat timp de 2 ani și jumătate

15 selecțiiare Petre în echipa națională de tineret a României, pentru care a marcat de 5 ori, una dintre reușite fiind la Euro de tineret, de anul trecut, împotriva Croației

Citește și alte știri despre FCSB:

Declinul incredibil al jucătorului pe care Gigi Becali cerea 50 de milioane de euro! Unde a ajuns să evolueze fosta mare speranță de la FCSB

Gigi Becali, ironizat de Ilie Dumitrescu: „Poți să-l bagi și pe Moruțan fundaș, și pe al doilea portar”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
whiteredarad
whiteredarad  •  25 August 2020, 16:01

Mediatizarea excesiva lui Becali este una vizibila si....pentru orbi, ea putand fi explicata doar printr-o...cointeresare a jurnalistului, sau a patronului sau, nu doar pentru informare tipica. Orice " fasaiala", la FCSB, prinde nuante de tsunami, intr-o anume zona a presei, lasa impresia ca lumea se invarte in fotbal , doar in jurul lui Becali si..ai lui. Cum "ororile"...cititi ...batjocora fata de unii jucatori ( Elton, Stoian, Manea, Petre, Balgradan.....lista e prea.. lunga) sint evidente, ramai socat sa constati ca sint prezentate , de anumiti ziaristi...ca o "decizie manageriala". Des, mi-am pus problema de ce atacantii, la Becali nu ies in fata. E simplu : Coman, Man si Tanase , chiar si Morutan, joaca doar pentru ei, ...ei sa iasa in evidenta cu gol, cu driblinguri, joc colectiv de atac, pentru nr 9 nu exista, nici faze fixe lucrate,..apoi...Becali...face schimbarile-lumea vede asta- si el ii rabda, doar, pe cei 3, ( in speranta sa castige bani ) , sa nu faca faza defensiva, dar nu rabda atacantul daca rateaza 2-3 ocazii ( si daca nu e evlavios si nu merge...unde merge el)

100550221766435
Titi Suru  •  25 August 2020, 13:39
Postat de sampaolo pe 25 August 2020, 10:45

FC FCSB e Steaua ***. Orice om sanatos la cap pune pret pe deciziile instantelor, nu pe ce spun infractorii recidivisti. ***r! Ati capusat si becalizat toata Romania. Peste tot numai manele, mizzerie, figuri de smecherie in capete goale, ilegalitati, violente si prost gust.

alooo pisoias ... cred ca ai confundat cu ddb astea cu ..''manele, mizzerie, figuri de smecherie in capete goale, ilegalitati, violente si prost gust '' ... o analiza pertinenta a ddb-ului ... principala problema a lui mimamo !!..cand mimamo , o saa scape de ddb ... poate ca o sa redevina dynamo

100550221766435
Titi Suru  •  25 August 2020, 13:19
Postat de flojo pe 25 August 2020, 11:44

***, un pic de gramatică învaţă şi tu!

...pisoi , aici e vorba despre fotbal ... da' cum la mimamo de mult nu mai e vorba de fotbal ... nici tu n-ai de unde sa stii

Vezi toate comentariile (41)
Comentează