FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, AZI, 20:30, GSP.RO, DIGI, DOLCE, LOOK

Alexe dezvăluie care e cea mai frumoasă amintire a lui din duelurile cu Steaua: "Nu am să uit niciodată!"

Articol de - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 00:00

Aflat în acest moment în Turcia, la echipa sa de club, Karabukspor, Marius Alexe, 26 de ani, nu a uitat de echipa sa de suflet, Dinamo.

Atacantul spune că emoțiile trăite în duelurile cu Steaua nu au egal și crede că un play-off fără Dinamo și-ar pierde din farmec.

- Marius, ce înseamnă pentru un fotbalist un meci Dinamo - Steaua?
- Un joc la care te gândești încă de când se trage programul cu etapele, la începutul campionatului. Cei care au crescut la Dinamo sau la Steaua știu cel mai bine ce înseamnă astfel de meciuri. Suntem crescuți în spiritul acestei competiții cu eterna rivală.

- Tu cum trăiai aceste jocuri?
- Eu întotdeauna puneam presiune pe mine, singur. Aveam emoții foarte mari înainte de Derby pentru că mă gândeam obsesiv că trebuie să joc bine și să marchez în poarta Stelei.

"Am debutat cu gol"

- Care e cea mai frumoasă amintire a ta din Derby de România?
- Nu am să uit niciodată! Derbyul meu de debut, în 2010, când am jucat pe Ștefan cel Mare. Am marcat și am și câștigat! Țin minte perfect, am deschis eu scorul prin minutul 40 și după a dat lovitura de grație Andrei Cristea, cu zece minute înainte de final sau ceva de genul acesta. S-a terminat 2-0.

- Erau emoțiile și mai mari fiind primul joc împotriva Stelei?
- Doamne! Când am auzit că o să joc titular m-a luat un val de emoții (râde). Cred că d-aia am și ratat niște ocazii foarte mari în primă fază. Bine că am reușit să deschid scorul.

- Atunci aţi marcat tu și Cristea, adică atacanții. Crezi că va fi la fel și de data aceasta?
- E normal că atacanții au prima șansă la gol, dar sunt destui jucători tehnici în acest moment la Dinamo care pot să facă un meci mare cu Steaua. Să dea gol oricine, cu condiția să bată Dinamo.

- Echipa ta de suflet este la un pas să rateze play-off-ul. Ce părere ai?
- Nu intru în panică pentru că mai sunt destule etape, iar Dinamo a făcut meciuri bune. E adevărat că în unele a avut și neșansă, dar eu sunt sigur că echipa va fi în play-off. Competiția nu ar mai avea același farmec fără Dinamo!

"Mutu a fost un jucător foarte mare al României, așa că venirea lui va ajuta mult clubul și implicit jucătorii. Experiența acumulată la cluburile la care a jucat poate fi importantă pentru fotbaliștii lui Dinamo"

"Din păcate, nu pot să fiu prezent pe Arena Naţională pentru că sunt în Turcia, dar sigur am să urmăresc meciul pe internet, cu pumnii strânşi pentru «câini»"

38 de goluriîn 138 de meciuri a marcat Alexe pentru Dinamo, all-time

2 goluriîn 10 meciuri a marcat Alexe împotriva Stelei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează