FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

AN DE COŞMAR » Steaua a fost mai tare la marketing decît la fotbal

Articol de , - Publicat joi, 30 decembrie 2010 00:00

Roş-albaştrii n-au nici o performanţă importantă în 2010, dar se laudă că vînd bere, vin spumant şi cola :)


În anul care se apropie de sfîrşit, Steaua s-a păcălit de multe ori la transferuri, dar a echilibrat balanţa cu Gardoş, unul dintre cei mai talentaţi tineri români

Roş-albaştrii n-au nici o performanţă importantă în 2010, dar se laudă că vînd bere, vin spumant şi cola :)

În anul care se apropie de sfîrşit, Steaua s-a păcălit de multe ori la transferuri, dar a echilibrat balanţa cu Gardoş, unul dintre cei mai talentaţi tineri români


2010 a fost unul dintre cei mai proşti ani din istoria recentă a Stelei. Trupa din Ghencea era în vară pe locul 4, la finele sezonului trecut. Iarna o prinde şi mai rău de atît, abia pe poziţia a 7-a! Deşi rezultatele bune au lipsit, roş-albaştrii au avut totuşi un an plin cu evenimente, unul în care au luat multe decizii importante. De cele mai multe ori proaste.

Care au fost "ţepele" în 2010

1. Josh Tudela - În ianuarie, Stoichiţă îl avea pe american în cantonamentul din Antalya. Fostul coleg al lui Beckham la LA Galaxy era prezentat ca mijlocaş defensiv. A fost trimis acasă după doar două amicale, în care apucase să poarte tricoul cu numărul 6. Din marea speranţă a fanilor Stelei, Tudela a devenit actor într-un film, alături de Al Pacino!

2. Gora Tall - Tot din campania de achiziţii dusă de Stoichiţă. Senegalezul pentru care "Lippi" a insistat a venit de la un club mic din Cipru, APOP, şi s-a remarcat drept una dintre cele mai proaste investiţii din istoria Stelei! Cum? N-a jucat nici un minut la echipa mare şi s-a făcut de rîs atunci cînd a evoluat pentru "satelitul" din Liga a 2-a.

3. Pepe Moreno - "Ne trebuie un vîrf neapărat, ca să tragem la titlu!", credea Gigi la începutul anului. Şi l-a adus pe Pepe Moreno. Columbianul n-a fost titular niciodată în returul stagiunii precedente şi s-a remarcat cu o fază de comedie: i-a pasat involuntar, cu fundul, lui Kapetanos, într-o fază din care grecul a egalat la Urziceni (2-2). La scurt timp după aceea, a descoperit că are probleme la un genunchi şi a părăsit România. De atunci n-a mai semnat cu nici o echipă.

4. Iordan Todorov - Bulgarul a fost primul transfer pe care l-a făcut Piţurcă. Antrenorul şi-a dat repede seama că a greşit şi nu l-a folosit pe Todorov nici măcar un minut, după care i s-a reziliat contractul.

5. Lotul Urziceni - Cînd Steaua a prezentat şapte achiziţii de la Unirea, la începutul sezonului, şefii din Ghencea, dar şi oficiali ai rivalelor erau convinşi: "Roş-albaştrii vor fi campioni la pas!". Ce s-a întîmplat, de fapt? Nici unul dintre cei şapte n-a reprezentat o lovitură adevărată. Unul singur a devenit titular de bază: Ricardo. Galamaz, Bilaşco, Brandan, Onofraş şi Marinescu au jucat rar, în timp ce Apostol a fost deja pus pe liber.

6. Fără sponsor de 6 luni - Steaua cere minimum un milion de euro unei firme interesate să-şi scrie numele pe tricourile de joc. Nimeni n-a fost dispus să facă oferta asta din vară încoace, aşa că Stancu şi restul joacă de atunci cu piepturile goale. Iar clubul pierde bani.

Loviturile date în 2010

1. Florin Gardoş - Astă-vară era un anonim. Piţurcă l-a luat de la Chiajna, din eşalonul secund. Acum e unul dintre fotbaliştii din campionatul intern cel mai bine cotaţi şi sigur e omul cu cea mai accelerată ascensiune. Are 22 de ani, e om de bază la Steaua şi a avut evoluţii bune şi pentru "naţionala" de tineret. A costat doar 150.000 de euro.

2. Mihai Stoica - MM era manager în Ghencea la ultimul titlu luat de "militari", în 2006. Cu el, echipa a jucat în grupele Champions League şi a prins o semifinală de Cupa UEFA. Stoica a revenit recent, la trei ani şi jumătate de cînd plecase. Fără el, Steaua nu a cîştigat nici o trofeu.

3. Au găsit avion de lux :) - În plină criză, roş-albaştrii fac deplasările cu un avion superluxos. Aeronava aparţine unei companii cu care clubul a devenit partener. Nicoliţă şi colegii lui sînt transportaţi în condiţii de 5 stele la fiecare meci pe care îl au în străinătate, dar şi cînd fac drumuri mai lungi în România.

4. Produc bere, cola şi vin spumant :) - Eşecurile de pe teren au fost alternate cu cea mai activă campanie de marketing a unui club românesc. Din 2010, Steaua are bere, vin spumant, cola cu emblema clubului.


30 de ani au trecut de cînd Steaua n-a mai iernat pe poziţia a 7-a a clasamentului. La sfîrşitul lui 1980, roş-albaştrii erau pe locul 8

10 puncte o despart pe Steaua de liderul Oţelul. Cel mai scump fotbalist din lotul gălăţenilor, sîrbul Perendija, a costat 100.000 de euro

44 de jucători a rulat Steaua de-a lungul anului 2010. Numai din vară pînă acum, clubul a legitimat 20 de fotbalişti noi


"Ăsta a fost cel mai prost an de cînd sînt eu la Steaua! Din 2003, de cînd am devenit patron, n-am mai avut rezultate aşa dezastruoase!"
Gigi Becali, patronul Stelei

Explicaţia lui Maftei
Dorit în Ghencea de Mihai Stoica, Vasile Maftei a dezvăluit de ce a refuzat Steaua şi a ales CFR: "Îi mulţumesc lui MM pentru ofertă, dar ştiu că a înţeles! Eu sînt rapidist, nu aveam cum să merg la Steaua. Sînt sigur că şi Mihai ar fi refuzat Rapidul pentru că e stelist pursînge!".

"Îl dau pe Stancu şi la Dinamo!"
Gigi Becali a declarat că Bogdan Stancu poate pleca la orice echipă care oferă în schimbul său 6 milioane de euro. "Îl las chiar şi la Dinamo sau la Rapid. Cine dă 6 milioane îl poate avea pe Bogdan. Şi Bănel e liber să plece dacă iau pe el 1,5 milioane de euro plus TVA!", a spus finanţatorul roş-albaştrilor la GSP TV.

Kapetanos îşi cere banii
Pus pe liber de Steaua, atacantul grec nu vrea să părăsească echipa pînă nu va primi restanţele financiare ce însumează 40.000 de euro, anunţă Cancan. Kapetanos e curtat de AEL Limasol, formaţie antrenată de Mihai Stoichiţă, şi de ocupanta ultimului loc în Grecia, Larisa.

Inbox:

- Mircea Rednic, antrenor la Lankaran: "După Revelion vin în ţară să negociez cu Becali pentru Nicoliţă şi pentru un fundaş central!". Rednic îl vrea în Azerbaidjan pe Galamaz.
- Florin Gardoş, fundaş Steaua: "Înainte să ajung în Ghencea, credeam că viaţa la Steaua este roz! Nu e deloc aşa".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
marius300775
marius300775  •  30 Decembrie 2010, 10:44

Steaua ia mai multi bani de la bwin decit oricare alta echipa romaneasca care are sponsor pe tricou.Asta marketing si nu sa-ti treci numele pe tricou pt.doua cola.

str82h3ll
str82h3ll  •  30 Decembrie 2010, 05:19

Si eu stiam ca joaca la Independiente....nu stiu daca mai joaca, dar garantez ca a mai jucat fotbal dupa ce a plecat de la steaua!

forumer
forumer  •  30 Decembrie 2010, 03:32

Faze marca 0ier! Normal ca se ajunge la astfel de transferuri cand apelezi la virgil, mache-lache, argasila si alte 0i proaste! Ca sa pasesti in randul cluburilor profesioniste cu adevarat, trebuie sa ai un Departament de Scouting! Si in acel departament, trebuie sa angajezi SCOUTERI, nu rude imbbecile! Daca ai SCOUTERI, poti gasi talente si in Sierra Leone(Rodney Strasser-AC Milan), Kenya( McDonald Mariga-Internazionale) sau chiar Insulele Feroe(Símun Edmundsson-Newcastle). 0ier prost!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează