FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Analiză GSP.RO » Care performanță? Cu gândul doar la export, patru dintre cele 6 echipe de top din România și-au vândut cei mai buni jucători în această iarnă

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2017 21:45

Nu mai puțin de patru dintre cele șase echipe care se bat pentru un loc de play-off și-au vândut în această iarnă cei mai buni jucători din vistierie. 

GSP.RO a enumerat cele patru mutări importante din această iarnă care au slăbit candidatele la play-off.

  1. Liderul Viitorul a rămas fără cel mai bun produs din ultimii ani. Mijlocașul Răzvan Marin, 20 ani, a fost vândut belgienilor de la Standard Liege contra sumei de 2,4 milioane de euro.  Anul 2016 a fost sinonim cu momentul "exploziei" lui Marin, care a debutat la națională și a devenit liderul din echipa lui Gheorghe Hagi. În acest sezon, Răzvan Marin a bifat 20 meciuri pentru Viitorul, reușind patru goluri și patru pase decisive.

  2. Ocupanta locului 3, CSU Craiova, și-a vândut în această iarnă cel mai bun jucător: contra sumei de 1,4 milioane de euro, oltenii l-au cedat pe fundașul stânga Bogdan Vătăjelu (23 ani) la Sparta Praga. Vătăjelu, considerat cel mai bun fundaș stânga din campionatul intern, reușise să fie integralist în toate cele 21 meciuri disputate în prima parte a sezonului, perioadă în care a reușit două goluri și două pase decisive. 

  3. Revelația actualului sezon din Liga 1, Gaz Metan, care a ocupat poziția a patra la sfârșitul anului, s-a despărțit în această pauză competițională de golgeterul la zi al Ligii 1, albanezul Azdren Lllullaku. Atacantul de 28 ani a reușit nu mai puțin de 16 goluri și două pase decisive, în 20 meciuri pentru medieșeni. Acesta a fost cedat liber în această iarnă, fiind achiziționat de kazacii de la FC Astana. 

  4. Lista echipelor care au renunțat la cei mai buni jucători în pauza competițională nu se oprește însă aici. Recent, Dinamo l-a cedat sub formă de împrumut pe Valentin Lazăr în Qatar, la Al Sailiya, contra sumei de 200.000 euro. Reinventat de Ioan Andone, Lazăr (27 ani) a reușit o primă parte de sezon excelentă în "Ștefan cel Mare", marcând 7 goluri și contribuind la alte 4 reușite ale "câinilor". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ipsilante
ipsilante  •  20 Ianuarie 2017, 11:29

A vinde sau nu, tine de buzunarul si managementul fiecarei echipe. Nu este nici sclavagism, nici canibalism, nici altceva. Daca ce a facut Viitorul si Universitatea Craiova, are acoperire in sumele mari incasate si faptul ca au inlocuitori pe post, pe masura, ce a facut Dinamo, este greu de inteles. Cat despre nivelul scazut al campionatului nostru, da, asa e. Nici mai sus, nici mai jos decat toate celelalte domenii din Romanica noastra! FORZA STIINTA!

baruch
baruch  •  20 Ianuarie 2017, 08:39

aici e o chestie care nu stiu daca a fost observata. dupa toata jelania asta (ca fotbalul romanesc e de 2 lei, ca niciun jucator roman nu joaca afara etc) a aparut o psihoza la echipele romanesti de A VINDE, nene, de a vinde pe orice pret! ca noi suntem romani si trecem de la o extrema la alta. de la tinerea cu dintii de cate o nulitate de jucator (cum faceam in alti ani), pana la deprimarea de acum, care ne face sa aruncam jucatori de nationala pe 200 mii de euro.

englezu
englezu  •  20 Ianuarie 2017, 08:04

Așadar, avantaj ... FCSB sau, mă rog, Steaua ! Suntem in kanibalism si jucătorii, acești sclavi moderni, sunt vânduți precum vitele, este adevărat că și ei sunt direct interesați ! Ce vreți, să joace pe " nasturi ", ca în perioada comunistă, când se trezeau la maturitate și mai ales la bătrânețe, faliti ! Sa fim serioși. Astea sunt vremurile, asta e viața. Cat despre campionatul nostru ....care campionat, care echipa reprezentativă, etc, etc. Trăiască Kanibalismul din România ! Ura si ... la gara !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează