FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Anchetă privind blaturi cu arbitri la meciurile Stelei! » Doi arestaţi deja în acest caz

Articol de - Publicat marti, 06 octombrie 2015 00:00

Echipa pe care o pregătea Reghe a remizat cu Sturm Graz, 3-3, şi a pierdut cu Dinamo Moscova, 1-2, în partidele pe care le-au descoperit procurorii ca fiind trucate.

Un proces din Singapore conţine şi două meciuri ale Stelei care ar fi fost aranjate! E vorba despre amicale disputate în Antalya la începutul anului 2013. Laurențiu Reghecampf era antrenorul roş-albaştrilor. Jocurile incriminate sînt egalul cu Sturm Graz, 3-3, şi eşecul cu Dinamo Moscova, 1-2.

Ancheta a pornit de la o partidă trucată în Cupa Ligii din Singapore. Doi asiatici, Rajendar Prasad Rai şi Francis Donahue Marcel, sînt acuzaţi pentru aranjarea acelei partide. În documente ale procurorilor publicate pe prosport.ro se regăsesc şi trei meciuri din Europa care ar fi fost "trîntite" de aceeaşi filieră. Pe lîngă cele două amicale ale Stelei, un Charleroi - Venlo 0-1.

La ruși, era Petrescu

Potrivit documentelor, singaporezii ar fi plătit 42.000 de euro către trei macedoneni pentru aranjarea amicalelor. 27.000 de euro pentru disputa cu Sturm şi 15.000 pentru cea cu Dinamo Moscova. La ruşi, antrenor era Dan Petrescu. Dintre macedonenii implicaţi, e pomenit arbitrul asistent Marjan Stojanchevski.

Şi cu austriecii, şi cu ruşii s-ar fi pariat masiv pe numărul de goluri. Gazeta a scris, la capătul cantonamentului pe care l-a avut Steaua în Antalya în februarie 2013, că testele echipei lui Reghe intraseră în vizorul caselor de pariuri din cauza mizelor surprinzătoare care determinau fluctuaţii de cote.

Meciurile acuzate în Singapore pentru aranjamente

Steaua - Dinamo Moscova 1-2
Steaua: Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Prepeliţă - Chipciu, Tatu, Tănase - Rusescu

Steaua - Sturm 3-3
Tătăruşanu - Rîpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolici

Ce a scris Gazeta în februarie 2013:

  • cu 5 minute înainte de startul meciului Steaua - Sturm Graz s-a pariat masiv în Asia că se vor marca peste 3 goluri. S-a terminat 3-3
  • alte 3 amicale de atunci ale Stelei au fost suspectate de casele de pariuri: cu Dinamo Moscova, 1-2, cu Mlada Boleslav, 0-1, şi cu Jablonec, 1-1, toate arbitrate de acelaşi "central"
  • casele din Asia au încercat să afle numele arbitrului respectiv pentru a-l introduce în baza de date, însă le-a fost imposibil să-l afle, organizatorii nedorind să-i dezvăluie identitatea, nici pe foile de joc, dar nici comentatorilor DigiSport, care a transmis atunci jocurile
  • acel cantonament al Stelei a fost organizat de Cristi Voicu, finul familiei Reghecampf, care a spus atunci pentru GSP: "Nu eu am ales arbitrii, ci partenerul meu şi mai era un tip, Taher. În Antalya vin tot felul de arbitri, îi găseşti peste tot disponibili să conducă un meci, dar habar n-am cine a fost central la amicalele Stelei"
  • cu un an înaintea acelui cantonament al Stelei, o întreagă brigadă de arbitri din Bulgaria a fost arestată în Antalya fiindcă a oficiat, sub identitate falsă, jocul de verificare Alkmaar -Werder Bremen 1-2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (56)
khal_37
khal_37  •  07 Octombrie 2015, 09:04
Postat de adi2008 pe 07 Octombrie 2015, 01:16

S-a incins tărâţa în redacţie... Blaturile cu Lazio din (bineînţeles) preliminariile UCL mai merg, dar aranjamentele din meciuri de pregătire, sunt nişte crime pe care numai Steaua le-a făcut. Nici haz nu mai aveţi.

Din penibil au cazut in derizoriu...nici macar pacalicii de la dinamo nu-i mai cred!

adi2008
adi2008  •  07 Octombrie 2015, 01:16

S-a incins tărâţa în redacţie... Blaturile cu Lazio din (bineînţeles) preliminariile UCL mai merg, dar aranjamentele din meciuri de pregătire, sunt nişte crime pe care numai Steaua le-a făcut. Nici haz nu mai aveţi.

adi2008
adi2008  •  07 Octombrie 2015, 01:10

Vezi toate comentariile (56)
Comentează