FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Stabilit de 3 ani în țara noastră, italianul Andrea Compagno nu-i menajează pe români: „Părinții și prietenii sunt șocați. Au impresia că aici e Monte Carlo!”

Andrea Compagno // foto: GSP
Andrea Compagno // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 16:19 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 16:33

Italianul Andrea Compagno (27 de ani) joacă de peste 3 ani în România, fiind legitimat în prezent la FCSB. El a dezvăluit ce îl șochează la viața în București.

În vara lui 2020, în plină pandemie, FCU Craiova a făcut un transfer surprinzător. În Bănie a ajuns Andrea Compagno, un atacant găsit în modestul campionat din San Marino.

La Craiova, Compagno a înscris pe bandă rulantă, ceea ce i-a adus transferul la FCSB în vara lui 2022. Acum, după mai bine de 15 luni în București, fotbalistul italian dezvăluie ce-i displace la viața în Capitală.

Becali a spus pentru GSP.ro ce fotbalist vrea să transfere: „Încă un Olaru”
FCSB
Becali a spus pentru GSP.ro ce fotbalist vrea să transfere: „Încă un Olaru”

Andrea Compagno: „Toți care vin în București au impresia că aici e Monte Carlo!”

„În România este foarte multă aparență. Dacă te uiți în București, de fiecare dată când vin părinții mei sau o prietenă la mine, nu pot să creadă ce mașini văd aici. Ei cred că aici sunt prea mulți bani.

E incredibil, deoarece imaginea este că România nu este o țară foarte bogată. Toți oamenii care vin aici spun că este la fel ca în Monte Carlo! Un român, dacă are 10 euro, își cumpără o mașină de 9 euro, dar stă în apartament cu chirie! Vrea să arate altceva”, a afirmat Compagno, conform Fanatik.

Andrea Compagno: „Credeam că totul în România este ca la Craiova”

Atacantul lui FCSB a făcut o paralelă între viața la Craiova și cea din capitala țării, București:

„Când eram la Craiova credeam că toată România este la fel. Când am venit la București am văzut diferența.

Am văzut și filmul «Team Building» și diferența dintre un grup de olteni, un grup din București, unul din Cluj. Mi-a plăcut filmul.

Italia e foarte diferită, mai ales în nord, în sud. Apoi am înțeles cum e în România. Credeam că totul în România este ca la Craiova!”.

Am încercat din primul moment să învăț limba română, este o formă de respect față de România pentru că mi-a deschis ușile. Nu am vrut ca ceilalți să înțeleagă italiană sau engleză.

Am vrut să învăț româna și i-am întrebat pe colegi ce înseamnă fiecare lucru. Am învățat fără profesor. Doar o aplicație în engleză-română. Nu înțelegeam la început când vorbea domnul Adrian (n.r. - Mititelu, patronul FCU), pentru că el vorbește foarte repede și era puțin greu pentru mine. 

- Andrea Compagno, atacant FCSB

VIDEO. Ilie Dumitrescu: „Andrea Compagno este singurul număr nouă veritabil din țară”

Citește și:

„Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”
ZIUA NAȚIONALĂ
„Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”
Reverența de 1 Decembrie a unui italian aflat de un deceniu în România: „Viața e mai ieftină, am putut să strâng bănuți să fac o căsuță. Aici, încă poți să faci copii!”
CLUJ
Reverența de 1 Decembrie a unui italian aflat de un deceniu în România: „Viața e mai ieftină, am putut să strâng bănuți să fac o căsuță. Aici, încă poți să faci copii!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
muzzi1
muzzi1  •  02 Decembrie 2023, 18:41
Postat de contrabas3 pe 01 Decembrie 2023, 19:00

Și care e problema? ,,Ora doi” nu este greșit. Numeralul de identificare nu este adjectiv, de aceea nu se acordă după gen și număr cu substantivul pe care-l însoțește. Numeralul de identificare are funcția de a individualiza substantivul. Astfel, corect este „ora doi” și „ora douăzeci și doi”. Se poate folosi și forma de feminin „ora două” și „ora douăzeci și două”, uzul fiind atât de des încât a devenit o normă acceptată. Însă, nu spunem, de pildă, „ora douăzeci și una”, nu-i așa?

o ora, doua ore? :D un ceas, doua ceasuri? in nici un caz nu se zice ora doi, stai linistit! de ce? pentru ca orele se aduna dupa miezul zilei sau miezul noptii! sunt doua ore dupa miezul zilei, nu doi ore! tu fumezi doi tigari? stiu ca ai citit niste prostii pe net despre asta, mai verifica sursele! prima cautare google pe care am citit-o cum e corect,ora doi sau ora doua, mi-a reprodus cuvant cu cuvant ce spui tu! putina originalitate nu ar strica,citeste si tu mai multe versiuni!

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  02 Decembrie 2023, 05:51
Postat de Asdepica pe 01 Decembrie 2023, 17:51

M-am săturat de ăștia cărora le e scârbă! Fă ceva să schimbi, dacă ai ***, dacă nu, du-te-n țara perfectă unde n-ai avut nicio contribuție! Că ajutorul social e mai mare decât în țara asta de care ți-e scârbă!

Bah fix de prosti ca tine *** ....esti fcsbist ??? Unde era patriotul din tine ... la tara la tine nu se vad magariile pe care le fac astia la oras ...daca stai cu vaca pe camp .. zici ca este bine ...ai wi-fi la vaca ?? Tu ii zici la vaca router cu 3 antene ...dual band ...ai net de la coarne sau de la coada??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  01 Decembrie 2023, 21:58

Te trec tre(i) fiori cand incepe italianul sa vorbeasca

Vezi toate comentariile (14)
Comentează