FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Andrei Mărgăritescu face o radiografie fără perdea a situaţiei de la Dinamo: "Aici e fiecare pentru el"

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2010 00:00

"China" spune că roş-albii nu se pot bate la titlu atît timp cît jucătorii se gîndesc doar la transferuri în străinătate.


- Andrei, cum a fost anul 2010 pentru tine?
- A fost foarte greu pentru că am trăit momente neplăcute unice la Dinamo. Adică nu am prins lotul, am jucat puţin. Din punct de vedere fotbalistic a fost rău, plus durerea pe care am simţit-o cînd m-au înjurat suporterii. Personal, cred că puteam mult mai mult, dar ceva nu s-a legat în jocul nostru.

- Îţi pare rău că te-ai întors la Dinamo?
- Nu, în nici un caz. Poate nici eu nu am fost în formă maximă, dar Dinamo s-a schimbat mult. Mulţi jucători nu mai evoluează cum o făceau. Eu, Dănciulescu... Toţi cei care ne-am întors n-am mai fost aceiaşi. Poate şi din cauză că nu am fost trataţi la fel ca înainte. Cel mai bine e să nu mai revii într-un loc unde ai jucat pentru că mereu cînd au existat repatrieri s-a rupt ceva în prestaţia fotbaliştilor respectivi.
- Dar care e problema de nu reuşiţi să aveţi constanţă în joc?
- Nu merge ceva, nu ne simţim. Nu avem personalitate în teren şi în afara lui. Un titlu se cîştigă cînd luptă toţi pentru performanţa clubului, nu fiecare să încerce să se remarce individual. Acum sîntem departe de campionat pentru că toţi se gîndesc la transferuri şi nu evoluăm ca o echipă. Ceva nu e în regulă. E ca în criză, fiecare pentru el să scape de aici!
- Şi problemele din apărare au aceeaşi cauză?
- Dacă unul care face faza defensivă dă două goluri într-un meci, mai vede cineva că nu m-a ajutat în apărare? Nu, e normal să-i vezi părţile bune! Cînd intrăm în teren zicem: "Hai, ne apărăm toţi, atacăm toţi!". Dar pe gazon se apără doar unii şi atacă alţii. D-aia sîntem în situaţia în care sîntem, că vorbim în afară ceva, dar nu aplicăm în timpul meciului.
- S-a tot vorbit de problemele financiare. Atît de tare v-au afectat evoluţiile?
- Lumea crede că noi, fotbaliştii, avem foarte mulţi bani. Greşit! Mulţi au credit la bancă pentru un apartament, iar cînd ai salariu mic şi se adună două-trei luni de restanţe şi-ţi bat datoriile la uşă, normal că nu mai eşti concentrat. Asta cred că simte tot românul, că e tot timpul îndatorat.
- De ce crezi că N'Doye şi Garat au provocat scandaluri la club?
- Pentru că unora li s-au permis anumite lucruri şi altora nu. Noi, restul, înghiţim, dar la un moment dat se strîng multe şi nu poţi strica un grup, dacă îţi doreşti să ai unul, pentru un fotbalist! Eu n-am prins perioada cînd N'Doye a întîrziat trei săptămîni de la reunire, dar dacă aş fi lipsit eu o zi, cu siguranţă eram amendat!
- Cînd crezi că va mai cîştiga Dinamo un titlu?
- (se gîndeşte cîteva zeci de secunde) Sincer, cred că trebuie vînduţi unu-doi jucători, ca să fie bani, apoi să se revină la mentalitatea din trecut şi să nu se mai creadă că Dinamo e doar o rampă de lansare pentru fotbalişti. Înainte aveam altă satisfacţie după victorii. Făceam calcule: "Hai că dacă pierd ăia, ne apropiem!", "Ne distanţăm la două puncte dacă batem azi!". Acum, nu mai e acelaşi entuziasm.
- Dacă ai fi conducător sau antrenor, ce ai schimba la club?
- Aş avea încredere în jucători pînă cînd mi-ar trăda-o. Aş discuta cu fiecare altfel, pentru că într-un lot există 25 de caractere diferite. Ca exemplu, dacă doar unul stă pe internet pînă la 5 dimineaţa, nu le-aş interzice tuturor să folosească laptopul sau nu i-aş ţine închişi aiurea în cantonament!

explic. foto:
Lui Mărgăritescu (31 de ani) îi expiră contractul în vară, clubul avînd opţiune de prelungire pe încă un sezon

cifră:
10
meciuri a jucat Mărgăritescu pentru Dinamo în Liga 1, în acest sezon

declaraţii:
"Mă simt bine şi cred că pot să mai joc pînă la 35 de ani. Asta vorbeam şi cu Cătălin Munteanu, să tragem cît mai putem pentru că ne place fotbalul"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

"Sincer, dacă nu aş fi plecat în Rusia, aş fi avut o situaţie financiară foarte gravă. Aşa, am reuşit să-mi iau un apartament, iar dacă eşti cumpătat şi n-ai datorii la bănci, poţi duce un trai decent"
Andrei Mărgăritescu, mijlocaş Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
xqzme
xqzme  •  16 Decembrie 2010, 18:16

asa e...mare dreptate are !

florinch
florinch  •  16 Decembrie 2010, 11:47

In sfarsit vad si eu un jucator care pune degetul pe rana si explica foarte clar situatia de la Dinamo.Cum sa ne luptam la titlu cand majoritatea jucatorilor vor sa plece "afara" si pentru asta joaca fiecare pentru el.Unde mai pui ca la asta pune umarul si Andone care,in loc sa faca o echipa competitiva,vopseste jucatori pentru Becalihoti.Uitati-va la Otelul si spuneti-mi ce jucator declara ca vrea neaparat sa plece la "granzi" sau afara.Vai mama noastra.

aldo_m
aldo_m  •  16 Decembrie 2010, 11:19

jucatorii n-au nici o vina ei joaca cum li se spune ,cum ai aseaza ando in teren ,echipa NU FACE PRESING IN JUMATATEA ADVERSA ,NU FACE PRESING NICI IN JUMATATEA NOASTRA ,ASTEAPTA ,CE O SPUNE ANDO NUMAI GIOVANII STIE

Vezi toate comentariile (9)
Comentează