FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER CU CLAUZE ŞOC

Anti-manevră

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Timişoara a impus măsuri suplimentare de siguranţă în contractul de transfer al lui Torje: Dinamo plăteşte 10 milioane de euro dacă-l face scăpat liber de contract pe jucător

Poli Timişoara şi-a luat măsuri speciale în cazul transferului lui Gabriel Torje (18 ani) la Dinamo, antecedentele "cîinilor", cu vînzarea parţială sau totală a drepturilor federative ale jucătorilor către diverse firme fantomă, punîndu-i în gardă pe bănăţeni.


Avizaţi de trecutul tulbure al lui Dinamo în materie de transferuri, dar şi de manevrele suspecte făcute de-a lungul vremii de roş-albi în mercato, unele intrate inclusiv sub lupa DNA, timişorenii au reuşit să impună condiţii de securizare în contractul de vînzare al tînărului internaţional. Astfel, cea mai scumpă tranzacţie internă din istoria fotbalului românesc, două milioane de euro pentru jumătate din proprietatea asupra jucătorului, e asezonată cu o serie de clauze deosebite.


Asigurare pe culpă administrativă
Prima e aceea că roş-albii se obligă să achite către bănăţeni 10 milioane de euro dacă, înaintea împlinirii celor cinci ani de angajament, mijlocaşul va pleca liber din Ştefan cel Mare dintr-o culpă administrativă aparţinînd clubului bucureştean!
De asemenea, Dinamo va fi bună de plată dacă, pe durata contractului, internaţionalul de tineret va suferi o accidentare gravă, care să-l determine să-şi încheie cariera! În schimb, Timişoara va încasa 50% doar din suma care va rămîne după ce "cîinii" îşi vor recupera investiţia de două milioane de euro făcută pentru achiziţionarea lui Torje. Prin urmare, dacă Dinamo l-ar vinde pe fotbalist cu 2,2 milioane de euro, Poli ar primi doar 100.000 de euro!


Transferuri blocate

Trecerea lui Torje în curtea roş-albilor n-a fost deocamdată înregistrată la Ligă, mercato fiind deschis din 1 februarie. Poli aşteaptă cu nerăbdare ca Dinamo să-i vireze banii prevăzuţi în contract, astfel încît să-şi poată debloca transferurile, bănăţenii avînd în acest moment interdicţie la cumpărarea de jucători din cauza unor datorii către terţi în valoare de peste un milion de euro! De aceea, nu pot legitima pentru moment nici un fotbalist dintre cei avuţi în vizor pentru completarea lotului.

"Contractul dintre părţi e confidenţial, are prevăzute anumite clauze normale, dar important e că ambele cluburi sînt cointeresate în proprietatea asupra jucătorului"
Vasile Turcu


200.000 de euro pentru impresari
De pe urma trecerii jucătorului de la Timişoara la Dinamo, au avut de cîştigat cote importante şi impresarii lui Torje. Florin Iacob şi Cristea Opria au încasat, fiecare, cîte 100.000 de euro. Al doilea s-a ocupat în mod special în ultimii ani de rezolvarea situaţiei sociale a familiei jucătorului, căreia îi închiriase un apartament în oraşul de pe Bega.

Drepturi cesionate?
În jurul cotelor deţinute asupra lui Torje există rumori că Poli Timişoara ar fi cesionat procentele de coproprietate către o societate dintr-un paradis fiscal. Prin urmare, jucătorul ar aparţine acum de Dinamo şi de respectiva firmă, cîte 50% fiecare. Aflată în silenzio stampa, conducerea bănăţeană n-a comentat informaţia, în timp ce directorul general al "cîinilor", Cristi Borcea, a punctat: "Nu ştiu nimic despre aşa ceva şi nici nu mă interesează. Cunosc doar că, la un viitor transfer, la negocieri trebuie să fie prezentă şi Poli".

Giuchici: "Sînt curios ce e în acte"
Torje a ajuns la Poli în 2005 de la Srbianca, clubul patronat de fostul jucător Miroslav Giuchici, care, pînă în urmă cu cîteva săptămîni, a avut o grupă şi la juniorii alb-violeţilor. "Au să-mi dea peste 100.000 de euro din transferurile a nouă puşti aduşi de la şcoala mea de fotbal. Trei dintre băieţi sînt la loturile naţionale. Aveam ambiţia de a cîştiga titlul naţional cu acest grup, dar, cînd s-au plictisit de mine, m-au trecut pe linie moartă", a spus Giuchici. El a completat: "Chiar sînt curios acum dacă, la transferul lui Torje, chiar sînt trecute în acte două milioane de euro!".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
 •  04 Februarie 2008, 14:52

UTA e in B? Ca nu am mai auzit de ei...

 •  04 Februarie 2008, 14:51

Singura groapa de gunoi a Romaniei se afla la timisoara,plin de curve si capsunari,moldoveni,olteni si alte rapandule.Daca vrei sa dai o m-u-i-e mergi pana la timisoara si cu un suc dai la muje la timisorence,daca esti baiat bun ii dai si de o shaorma!!!Gunoaielor bragadiru,poliaekk policlinica timisoara sau cum vo chema!!!

 •  04 Februarie 2008, 14:44

Acuma timisoreni spurcati spuneti k ia-ti facut de bani pe dinamovisti de pe transferul lui torje,k va-ti adunat toti la un loc si a-ti inceput sa plangeti k p-i-z-d-e-l-e k a-ti auzit k pleaca torje,oricum voi nu stiti cum va cheama de la o zi la alta va schimbati numele si acum va luat dinamo si inima,pleaca umflatu de iancu si atunci sa vedem tiganie.CAPSUNARILOR!!!!Doar UTA conteaza!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează