FOTBAL  »  Superliga  »  STRĂINI PLĂTIŢI REGEŞTE

Anul starurilor

Articol de - Publicat luni, 21 iulie 2008 00:00

Granzii au transferat mai mult ca niciodată şi au investit în străini plătiţi regeşte

Foc în Liga 1

@ CFR Cluj nu e doar campioana en titre, ci şi campioana achiziţiilor din această vară: 5,1 milioane de euro
@ STEAUA l-a pierdut pe Dică, l-a cîştigat pe Szekely şi-l aşteaptă pe Arthuro
@ RAPID s-a schimbat la faţă graţie unor jucători cu gleznă fină şi unui antrenor meseriaş
@ DINAMO nu a impresionat la transferuri, dar anunţă marea lovitură în această săptămînă
@TIMIŞOARA ŞI BRAŞOVUL pot aduce surpriza
O comparaţie a investiţiilor făcute de granzi în această vară

Prietenul lui Rivaldo contra colegului lui Messi! Un astfel de duel promite Liga I pentru sezonul următor. CFR Cluj, Steaua, Rapid au transferat la foc automat toată vara, pentru cupele europene, dar mai ales ca să-şi adjudece supremaţia în campionatul care duce direct în grupele Ligii Campionilor.

Salarii uriaşe
"Nu aduc străini scumpi, că-mi dezechilibrează bugetul de salarii!". Principiul lui Gigi Becali a fost încălcat vara asta şi în Ghencea, şi în Giuleşti, şi la Cluj. Arthuro a ajuns să fie mai bine plătit decît căpitanul Rădoi, ivorianul Kone e regele banilor în Gruia, în timp ce Julio Cesar, brazilianul luat liber de Rapid primeşte 350.000 de euro pe an, cît Maftei, Marius Constantin şi Costin Lazăr la un loc! Primul efect al investiţiilor: revolta românilor din loturi. La toate echipele mari, mai puţin CFR, jucătorii autohtoni cer renegocierea contractelor!

Nume mari şi experienţă
Cluburile din Liga I n-au mai adus străini de mîna a doua. "Ca să facem faţă în Liga Campionilor, trebuie să aducem jucători care se pot descurca într-o asemenea competiţie", a explicat Grigore Sichitiu politica Rapidului. Giuleştenii l-au luat pe Julio Cesar, compatriotul şi fostul coleg al lui Rivaldo la AEK, iar CFR mizează pe Oberman, fost internaţional de tineret argentinian din generaţia Messi. Steaua a procedat la fel: a renunţat la promisiunea Habibou şi l-a preferat pe Arthuro (27 de ani), un brazilian care joacă de opt ani în Europa.

CFR a cheltuit, Dinamo a încasat
Paradoxul campaniei de transferări: Clujul, campioana, a cheltuit 5,1 milioane de euro, adică cel mai mult, în vreme ce Dinamo, după un sezon considerat ratat, mizează practic pe aceiaşi jucători, după ce a investit doar 950.000 de euro. Tot ardelenii au adus şi cel mai scump fotbalist ajuns vara asta în România, pe uruguayanul Alvaro Pereira, "noul Roberto Carlos", care a costat 2,5 milioane de euro. "E greu să te menţii pe primul loc", şi-au explicat politica ceferiştii. "Cîinii" speră să reediteze sezonul de acum doi ani, cînd tot Rednic era pe bancă şi defilau în campionat, iar Steaua şi Rapid pîndesc să-şi astîmpere setea de titluri cu ajutorul unor armate de străini.

17 ani are cel mai tînăr jucător transferat de granzi, argentinianul Casanave, adus de CFR

8 jucători
a achiziţionat Dinamo pe parcursul sezonului trecut. Acum a cumpărat doar 3

1 gol are Julio Cesar în Liga Campionilor, marcat Milanului, în urmă cu doi ani

6 milioane de euro a încasat Rapid în schimbul lui Săpunaru, cedat la Porto. Dinamo a primit cu 600.000 mai puţin pe Ştefan Radu, vîndut la Lazio

7 jucători a cumpărat Steaua, care l-a vîndut doar pe Dică, la Catania. Italienii au achitat două milioane de euro

Campionii salariilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
 •  23 Iulie 2008, 09:20

Cui ii este usor in LigaCampionilor???? Crezi ca Real sau Chelsea va avea viata usoara acolo??? Asa ca lasa-ma cu textele astea Jane! CFR are o echpa tare, bine legata, cred ca nu vor tremura chilotii pe ei mai mult decat pe stelisti! hai dupa nuci, tot CFR va castiga si anul acesta TOT!

 •  21 Iulie 2008, 10:39

Si ca sa fiu realist, nu vad deloc bine CFR-ul in CL pentru ca nu are deloc experienta, iar jucatorii adusi n-au prea fost campioni pe unde au jucat, si asta ma face sa cred ca le va cam tremura chilotii. Mai degraba Steaua sa mai faca niste puncte poate. De fapt, conteaza mult si cu cine cazi in grupa, ca daca nimeresti 2 echipe in forma, asa cum Steaua a intalnit Real si Lyon iar apoi Arsenal si Sevilla, e greu de tot. Acum sa intalnesti un Lyon ca nu mai e aceeasi echipa, ar fi bine...

 •  21 Iulie 2008, 10:35

@cici: CFR-ul merita participarea asta in liga pentru ca a castigat campionatul, de fapt pentru ca s-a "descurcat" mai bine cu tot ce presupune castigarea campionatului asta de 2 lei. Eu sunt rapidist, si nu iau partea nimanui, dar daca miza nu era calificarea directa in CL, niciun patron nu se mai agita atata. Si tre sa recunosti ca e mult prea mare cadoul de a te califica direct in CL, doar castigand un campionat banal.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close