FOTBAL  »  Superliga  »  ANDERLECHT - ZENIT 2-0

Artistul » Stanciu i-a cucerit din nou pe belgieni după meciul cu Zenit: "Cel mai frumos răspuns pentru antrenorul Weiler"

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2017 00:00

"Stanciu strălucește, e genial. Cu un simplu gest de clasă, îi lasă pe toți în urmă. Totuși, când nu înscrie sau nu găsește pasa de gol, te întrebi uneori dacă mai e pe teren la Anderlecht".

Așa l-a descris Geert Foutré, jurnalist la Voetbal Magazine. Tot el avertiza că, momentan, antrenorul Weiler îl preferă pe Hanni ca playmaker. În campionat, cel puțin, "Nicolae riscă să rămână rezervă". Cum s-a întâmplat duminică, la 4-2 cu Waregem.

"Românul a fost orbitor"

Joi, cu Zenit, René Weiler a făcut 7 schimbări la start. Și Stanciu a fost titular. "A dat cel mai frumos răspuns", a titrat L'Avenir. "Românul a fost orbitor. El și Acheampong au asigurat spectacolul, golurile și victoria".

După doar cinci minute, Stanciu îi mai demonsta o dată lui Weiler ce înseamnă o pasă de 10 milioane. Mingea la picior, privirea înainte. Într-o secundă, a văzut terenul și a acționat. O diagonală de 30 de metri la punct fix, tocmai cadoul așteptat de Acheampong, care sprintase prin spatele lui Ivanovici. Și a fost 1-0. În minutul 31, a făcut presing în jumătatea de teren rusă și nici n-a reținut balonul la eroarea lui Kokorin. Doar o atingere, deviere subtilă pentru același Acheampong, cursă în viteză și trasor în vinclu. 2-0.

"Nu joc pentru antrenor. Joc pentru echipă"

În minutul 72, el a fost aproape de gol după un inspirat moment personal. A driblat trei adversari în fața careului, șutând de la 16 metri puțin peste transversală. Ar fi fost sigur în echipa serii de Europa League. Fără acel gol, l-a propulsat doar pe Acheampong în formula ideală a "16"-imilor. "Mi-a mulțumit pentru assisturi", a glumit Stanciu. "Prima pasă decisivă e preferata mea la Anderlecht". Și le-a mărturisit reporterilor belgieni: "Nu știu dacă am câștigat puncte în fața antrenorului. Eu nu joc pentru antrenor. Eu joc pentru echipă. Întotdeauna, sută la sută!".

8 assisturia reușit Nicolae în 37 de meciuri jucate la Anderlecht în acest sezon (11 goluri)

7a fost nota primită de Stanciu (74 de minute) în Het Nieuwsblad; Chipciu (ultimele 30 de minute) a avut 6

"Stanciu și Chipciu s-au adaptat bine jocului de contraatac al lui Anderlecht. Mi-au dat o lecție de viteză. Sunt jucători tineri, nu ca ai mei, care au peste 30 de ani"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit, la DolceSport

"A fost o onoare să jucăm împotriva lui Mircea Lucescu. E cel mai mare antrenor român din toate timpurile"
Alex Chipciu, mijlocaș Anderlecht, la DigiSport

"Ați scos sufletul din noi cu posesia!"

La sfârșitul meciului de pe "Constant Vanden Stock", după conferință, Mircea Lucescu și Nicu Stanciu s-au intersectat în drum spre autocare. Cei doi s-au salutat și au făcut câteva poze împreună. A urmat un scurt dialog redat pe blogul său de jurnalistul Daniel Nanu, aflat la Bruxelles.
- "Ne-ați terminat cu posesia, ați scos sufletul din noi!", a lansat Stanciu râzând.
- "Bravo! Felicitări pentru cum ai jucat. Aveți o echipă tânără și ambițioasă. Vă doresc din suflet să câștigați titlul în Belgia", a răspuns antrenorul în vârstă de 71 de ani, potrivit danielnanu.ro.

"Marea eroare a lui Ivanovici a influențat jocul"

La conferință, Mircea Lucescu era supărat că ultimul său jucător transferat la Zenit, și cel mai important, a făcut o greșeală uriașă la debutul oficial. Ivanovici, adus gratis de la Chelsea, a uitat de Acheampong, care s-a strecurat prin spatele lui și a deschis scorul. "Marea eroare a lui Ivanovici a influențat jocul. Ne-a schimbat tactica total din minutul 5. Ne-am deschis, încercând să egalăm, dar era dificil să ataci pe un teren atât de prost. E cert că ar fi fost alt meci fără acel gol primit prostește. Ivanovici nu s-a adaptat încă la jocul nostru".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  18 Februarie 2017, 13:22

Dan Dragne, *** esti tu cu tot neamul tau si cu dinamo, dar veti ajunge in B

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

590573137813315
Dan Dragne  •  18 Februarie 2017, 11:03

O epava de doi banii care joaca un meci o data la 4 etape .Mie scarba sa ma mai uit la tv ca numai epava asta afoana o vad pe toate canalae de sport.Garantez ca epava o sa se intoarca prin mocirla din romania peste un an cu celelat afon Chipciu .Se vede cat de buni sunt si la echipa nationala cand lea dat polonia si batatie si *** de toate .Sa vedem ce le da Danemarca cu terenul in cap la acesti afonii care iati ridicat in slavii si-i vedem si-n culvare sin trezire pe toate canalele de sport

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  18 Februarie 2017, 10:10
Postat de Petre Radulescu pe 18 Februarie 2017, 09:51

Stanciu, un jucator stralucitor.

Stai usor, ca acum vin specialistii sa-ti explice ca nu face doi bani... Acum sunt prea ocupati cu calculele, sa vada daca mai au vreo sansa sa prinda play-out-ul...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează