FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Artur Jorge rupe tăcerea și se ia de Dică: "Mă așteptam să joc mai mult, dar sunt privit ca un străin!"

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2017 09:00

Într-un interviu pentru siteul portughez zerozero.pt, fundașul Artur Jorge (23 de ani) vorbește deschis despre transferul la FCSB, despre problemele pe care le are la echipă și îl critică pe Dică.

- Artur, cum este aventura în România pentru tine?
- E complet diferită față de ce trăisem anterior. Am venit singur într-un oraș mult mai mare decât Braga. La nivel sportiv e cel mai mare club și observ acest lucru în fiecare zi, chiar și când merg pe stradă.

- Când a fost momentul în care ți-ai dat seama că ai ajuns la cel mai mare club din România?
- Îmi amintesc ziua în care am ajuns pe aeroportul din București. Erau foarte mulți oameni care mă așteptau, mulți reporteri, televiziuni care transmiteau în direct... Eu și președintele aproape că nu puteam să ajungem la mașină. Așa mi-am dat seama de dimensiunea clubului. Această echipă are condiții pe care nimeni în România nu le are. Există o academie, șase, șapte, opt jucători convocați la echipa mare a României, plus patru, cinci la Under 21. La meciuri vin 35-40 de mii de oameni la meciurile din Europa League. Toate acestea arată că acest club este numărul 1!

- Aceste lucruri pot produce și dezavantaje?
- Nu. Pentru că facem un sezon bun, am câștigat multe meciuri. Am câștigat derby-ul împotriva lui Dinamo, într-o atmosferă fantastică.

"Trebuie să-mi aștept rândul"

- Experiența ta a început cu un adevărat ghinion, ai dat un autogol după doar 14 secunde de joc!
- Am ajuns cu o zi înainte de meciul cu Juventus București, am făcut un singur antrenament și am mers la stadion. Această nefericită experiență i se poate întâmpla oricui. Ca echipă, sunt sigur că am reacționat bine după aceea și am reușit să câștigăm jocul, ceea ce a fost extrem de important.

- Totuși, de ce nu ai mai jucat de atunci?
- Am doar două jocuri acum. După meciul acela am jucat doar în Cupă, dar există explicații de ce nu am mai evoluat. Competiția este foarte puternică și sunt jucători care au un statut mai important decât mine în club. Îmi caut locul, aștept ocazia de a juca din nou. Am ajuns cu mult după ce a început sezonul și acum trebuie să-mi aștept rândul.

- Ești privit ca un străin în această chestiune?
- (Pauză) Cred că ai dreptate...

- În ce privință?
- Sunt o mulțime de români și asta e ideea lor, să joace mai mult jucători locali!

- E mult mai greu decât credeai?
- Evident! Știam că vin la un club mare și asta se poate observa simplu pentru că a fost prima formație care s-a calificat în primăvara Europa League. Eram conștient de competiția internă, unde este obligatoriu să câștigi toate confruntările. Dar eu am venit după un sezon extraordinar la Braga. Mă așteptam să joc mai mult la Steaua!

- Dacă spunem că-ți pare rău că ai ales România e un adevăr sau o minciună?
- E o minciună. Nu-mi pare rău, chiar dacă am avut unele evenimente pe care nu le-am mai experimentat până acum. Am ajuns într-un club cu o presiune foarte mare și diferit de ceea ce am avut până acum. Când am luat decizia asta credeam că este cea mai bună pentru mine.

"Legătură specială cu Braga"

- Ce a contat când ai decis să pleci de la Braga?
- Am discutat cu președintele și cu antrenorul. Am simțit că această experiență ar putea fi benefică pentru toată lumea, trebuia să profit de oferta Stelei, care a fost interesantă pentru ambele părți.

- Ți-e dor de Braga?
- E o conexiune foarte specială. Sincer, sunt convins că mă voi întoarce la Braga. Nu știu exact când, dar cred că mă voi întoarce, pentru că am sentimentul că mai este ceva de făcut. În sezonul trecut am făcut un campionat excelent, ce sentimente am avut e dificil de explicat.

- Eliminarea din Champions League în meciul cu Sporting a fost un duș rece?
- Nu. Știam că Sporting are o trupă fantastică și un buget enorm. Desigur că rezultatul de la Lisabona ne-a dat speranțe, dar nu a mers deloc bine acasă, iar scorul de 1-5 nu a reflectat ce s-a întâmplat pe teren. Scopul nostru principal era să intrăm în grupele unei competiții europene și am reușit acest lucru.

- Ultimele două campionate au fost câștigate de Astra și de Viitorul. Crește presiunea din punctul ăsta de vedere?
- Da, desigur! Steaua e clubul cu cele mai multe titluri, a nu câștiga este o anomalie. 

800.000 € e cota de piață a lui Artur Jorge, fotbalistul de 23 de ani din curtea FCSB-ului

"La Braga am trecut prin multe, am fost și căpitan... E clar că la un moment dat mă voi întoarce"
Artur Jorge

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
sibelius
sibelius  •  20 Noiembrie 2017, 19:23
Postat de sooos1ck pe 20 Noiembrie 2017, 12:18

Merita sa joace macar cu echipele mai slabe, sa-i odihneasca pe Planici si Balasa si asa, poate se creaza si competitie intre fundasii centrali, Planici si Balasa s-au cam lasat pe tanjeala, se cred titulari de drept!

Aia e valoarea lor reala, iar Jorge sa se bucure ca nu a fost trimis la echipa a II-a.

samertx
samertx  •  20 Noiembrie 2017, 17:35
Postat de sooos1ck pe 20 Noiembrie 2017, 12:18

Merita sa joace macar cu echipele mai slabe, sa-i odihneasca pe Planici si Balasa si asa, poate se creaza si competitie intre fundasii centrali, Planici si Balasa s-au cam lasat pe tanjeala, se cred titulari de drept!

Planic a sărit pe sub minge că era obosit? Sau nu a estimat traiectoria bășicii? :))

ionut_adventist
ionut_adventist  •  20 Noiembrie 2017, 13:21
Postat de juliusmad pe 20 Noiembrie 2017, 09:37

:)))))))))))))) ce oftica pe tine si clonache catalynn :))))))))))))))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează