FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB

ASTRA - FCSB // FCSB ar trebui să aibă o misiune ușoară contra Astrei! Giurgiuvenii nu au o jumătate din echipă: „Mă simt Tom Cruise"

Takayuki va reveni în România abia pe 23 august
Takayuki va reveni în România abia pe 23 august

Articol de , , - Publicat marti, 18 august 2020 17:58 / Actualizat marti, 18 august 2020 18:10

FCSB ar trebui să aibă o misiune ușoară sâmbătă, contra Astrei, chiar dacă afișul nu indică un meci simplu. Aproape toți străinii din lotul giurgiuvenilor sunt în vacanță, Takayuki va reveni în România abia pe 23 august.

Astra a tot așteptat să joace partidele cu Craiova și cu FCSB, din sezonul trecut, și așteptarea a întârziat vacanța jucătorilor. Din cauza asta, concediul pică peste începutul noului campionat! FCSB are ocazia să profite sâmbătă, să câștige la Giurgiu pe un teren pe care n-a luat trei puncte nici măcar campioana CFR în playoff-ul ediției trecute din Liga 1. Vișiniii au încheiat la egalitate cu Astra, 2-2. Cum e posibil ca echipa lui Bogdan Andone să fie subțiată de data asta?

Takayuki ajunge după meci

Giurgiuvenii nu au intrat în vacanță o dată cu toată lumea. Meciul lor cu Craiova fusese amânat, mai aveau de jucat și cu FCSB. Au tot așteptat reprogramarea partidelor până când Comitetul Executiv a hotărât să înghețe clasamentul, să nu retrogradeze nimeni și să formeze un campionat cu 16 echipe, în loc de 14, câte au fost în ediția trecută. Abia atunci a început vacanța pentru jucătorii Astrei.

Străinii din lot, care aveau și drumuri de parcurs până în țările lor și care nu-și văzuseră familiile de luni de zile, nu au apărut la reunirea pentru sezonul nou. Concediul lor a fost prelungit ca să înțeleagă, totuși, ceva din pauza aceasta scurtă. Graovac și Radunovici au ajuns ieri în România. Bruno și Crepulja urmează să ajungă în zilele următoare. Takayuki, plecat în Japonia, va veni abia pe 23 august! El nu a mers în Bosnia sau în Muntenegru, așa cum s-a întâmplat cu colegii lui ex-iugoslavi. Pentru mijlocașul nipon, doar drumul dus-întors durează 40 de ore, dacă ar fi fost chemat mai devreme ar fi consumat cu călătoria o mare parte din vacanța lui. Revenirea sa e programată pentru duminică, a doua zi după partida cu FCSB.

Trei fundași din patru și doi mijlocași

Absența lui Takayuki e certă. Ceilalți străini nu au cum să ajungă până la meciul cu FCSB într-o formă normală pentru competiție, din moment ce tocmai s-au întors din concedii, iar unii nu au revenit încă. Și e vorba despre cinci titulari! Fundașul dreapta Bruno, stoperul Graovac, fundașul stânga Radunovici, mijlocașii centrali Crepulja și Takayuki.

Bogdan Andone va trebui să alcătuiască o echipă fără ei sau să apeleze la străini doar într-o bucată din meciul cu roș-albaștrii, din moment ce condiția lor fizică nu va fi la nivelul obișnuit.

Cum arăta echipa cea mai bună a Astrei: Lazar - Bruno, Graovac, Dima, Radunovici - Stahl, Takayuki, Crepulja, Răduț - Budescu, Alibec

Unul e bolnav, pe altul l-a luat FCSB

Problemele cu străinii nu sunt singurele ale Astrei. Lui Bogdan Andone i-au mai dispărut doi jucători, ambii "under" din sezonul trecut: stoperul Dima e infectat cu coronavirus, închizătorul Simion a revenit la FCSB, de unde era împrumutat. Stahl, Baicu, Gabriel Șerban sunt alți tineri pe care i-a mai folosit Andone ca să respecte regula. O soluție posibilă: să schimbe un "U21" imediat după începutul meciului, un gest la care au apelat aproape toți antrenorii pe parcursul sezonului trecut. Obligatorie e doar prezența unuia în tot meciul, doi trebuie să existe numai la startul partidei.

"Mă simt Tom Cruise"

Unii dintre jucători sunt în vacanță, alții negociază transferuri. Budescu și Alibec încă mai pot pleca de la Giurgiu. Pe Alibec îl vrea Șumudică la Gaziantep, Budescu ar reveni în Asia, unde a mai evoluat în China și în Arabia Saudită. Bogdan Andone e derutat de situația incertă: "Mi se pare o misiune imposibilă. Nu mai știu dacă era cu Tom Cruise filmul, parcă da. Nu mai știu cum să-i motivez pe jucători, cum să mai trag de ei. Nimeni nu știe ce se va întâmpla". Astra nu a plătit salariile de patru luni.

Gazzetta dello Sport scrie că unul dintre fotbaliștii lui FCSB e dorit în Serie A!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sampaolo
sampaolo  •  19 August 2020, 15:35

Doar Alibec le dă vreo 2. Ce 2 solist visați? :))

nirolf1979
nirolf1979  •  19 August 2020, 14:54

Nu ne-ar mira si in conditiile astea sa ia 1 punct sau chiar 3 ,ca la FCSB .......GIGI

116538290032900
Alice Popa  •  19 August 2020, 14:48

I-a mai dat Becali un "imprumut" lui Niculaie?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează