FOTBAL  »  Superliga  »  FINALA CAMPIONATULUI

Atac vs. Apărare

Articol de - Publicat sambata, 03 mai 2008 00:00

Mîine vor fi faţă în faţă cea mai eficientă ofensivă şi cea mai bună defensivă din Liga I.

Privit din punctul de vedere al ci­frelor, derbyul de mîine sea­ră poate fi considerat un duel între jocul de atac şi cel de apă­rare. Conform monitorizărilor fir­mei italiene Digital Soccer Pro­ject, Dinamo este printre cele mai bu­ne formaţii în ofensivă din Liga I, în timp ce Steaua răspunde cu o de­fen­sivă de fier. Gazeta Sporturilor vă prezintă mai jos atuurile celor do­uă echipe în partida de mîine.

Avantajele lui Dinamo
1. Are cei mai eficace jucători de atac, deţinînd cel mai bun procentaj de goluri înscrise din totalul şuturilor la poartă. Mai exact, Dănciulescu şi compania au marcat un gol la 8 şuturi trase . Steaua se află abia pe locul 9 la acest capitol în Liga I, cu o reuşită la 10,5 şuturi la poartă.

2. Are cei mai buni recuperatori din prima ligă, avînd cele mai multe baloane cîştigate şi rămase în posesia lor, în medie 103 pe meci. Şi Steaua stă bine la acest capitol, cu 100 pe partidă.

3. Are cea mai bună medie de pase filtrante pe meci, 5,68. De partea cealaltă, atacanţii Stelei beneficiază de doar 4,5 pe partidă.

Avantajele Stelei
1. Are cea mai bună apărare din Liga. La toate ca­pi­to­le­le din defensivă, roş-albaştrii sînt primii : cele mai pu­ţ­ine goluri primite (17), adversarii îşi creează cele mai puţine ocazii (2,4) şi cele mai puţine şuturi trase pe şi la poarta lor (3,3, respectiv 8,2).

2. Este cea mai bine organizată formaţie din cam­pi­o­na­t. Cu o medie de 46,3 este cea mai scurtă e­chi­­pă din Li­ga I. Din acest motiv, reuşeşte şi cel mai a­gre­siv pres­sing şi cîştigă de cele mai multe ori posesia. La acest capitol, Dinamo e pe locul 7, cu o lungime de 51,1 metri.

3. Îşi scoate de cele mai multe ori adversarul din joc prin pasă. Steliştii reuşesc acest lucru de 103 ori pe meci, în timp ce “cîinii” doar de 95 de ori, fiind pe 4 în Liga I.

7 goluri a înscris Florin Bratu în 2008 pentru Dinamo

3 goluri a primit Steaua în 2008 cu Neşu pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  03 Mai 2008, 11:41

ati uitat sa adaugati la steaua: 4.are cel mai bun playmaker din campionat alexandru tudor 5.are cel mai tare varf din campionat deaconu singurul care a reusit 3 goluri intr-un derby 6.are cel mai corect si onest patron jiji becali:"nu conteaza cum am castigat din ofsaid sau nu,important e ca am castigat" 7.are cel mai tare retur:a furat cu arbitrii, a facut blaturi, a mituit oficiali ai federatiei 8.e cea mai falsa echipa din divizia A.anul viitor li se va acorda onorific titlul

 •  03 Mai 2008, 08:08

http://www.managerleague.com/index.pl?ref=139338 Super joc de forbal online

 •  03 Mai 2008, 07:32

doamne ... fratzilor nu stiti care e cel mai mare avantaj al stelei .. scrieti akolo .... FAZELE FIXE

Vezi toate comentariile (6)
Comentează