FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Atacul Timişoarei a rămas dator după stagiul de pregătire de la Marbella » Axente: "Ne revanşăm în campionat"

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 februarie 2011 10:53

Mircea Axente e convins că ofensiva viola îşi va reveni în meciurile oficiale.


- Mircea, cît de importante au fost amicalele din stagiul de la Marbella?
- A fost un cantonament foarte bun, am întîlnit adversari puternici, care joacă în primăvara Europa League, şi ne-am putut da seama de nivelul la care sîntem în acest moment. Întotdeauna se poate mai bine. Dar mai sînt trei săptămîni pînă la reluarea campionatului şi cred că avem timp să punem la punct ce mai este de pus.

- Antrenorul Dusan Uhrin nu a fost mulţumit de atac...

- Nici eu nu sînt mulţumit, e normal, dacă atacanţii nu au înscris, nu putea fi mulţumit nici dînsul. Dar ocazii ne-am creat. E şi asta important.

Concurenţă acerbă
- Tu eşti îngrijorat că nu ai marcat în amicale?
- Nu e vorba de îngrijorare, dar m-am gîndit la lucrul acesta. Voi face tot ce se poate să schimb situaţia aceasta. Vor veni şi golurile, deoarece, cum am spus, ocazii au fost şi în amicale. Am avut şi antrenamente destul de tari în această perioadă, încărcătura a fost mare şi poate şi asta şi-a pus într-un fel amprenta pe lipsa de eficacitate.

- A crescut concurenţa după venirea lui Ricketts?
- Nu este un clişeu cînd se spune că este benefică concurenţa, te motivează, fiecare trage mai mult să-şi cîştige locul în echipă. Nici în tur nu a fost uşor, Poli este o echipă puternică şi pe fiecare post sînt mereu mai mulţi jucători de aceeaşi valoare. Trebuie multă muncă, seriozitate, disciplină tactică, pentru că domnul Uhrin pune mult accent pe respectarea sarcinilor tactice.

Accent pe concentrare
- Este mult diferit ca stil Uhrin faţă de Contra?
- E greu să spui că este mult diferit, pentru că pînă la urmă tot fotbal învăţăm. Dînsul ne-a spus că a urmărit multe meciuri din tur şi ceea ce doreşte este ca, pe lîngă lucrurile bune care au fost, să lucrăm la cele mai puţin bune. Să nu mai repetăm greşelile, gen meciul cu Bistriţa, cînd am condus cu 2-0 şi 3-1 şi în final am fost egalaţi. Concentrarea pe tot parcursul meciului este un aspect la care lucrăm.

- Ce le transmiţi suporterilor, la ce să se aştepte în acest retur?
- Să aibă încredere în echipă, în jucători şi în antrenori pentru că sîntem în stare de o performanţă mare. Vrem să le dovedim asta în vară.


5 goluri a marcat Axente în această ediţie a Ligii 1

1 gol din acţiune a marcat atacul lui Poli în Spania, autor Popovici, cu Arka Gdynia (3-1)

59 de meciuri şi 11 goluri are Axente în Liga 1

Cifrele lui Axente în tur
Minute jucate 1340
Mingi jucate 265
Pase reuşite 111
Pase utile 22
Faulturi comise 17
Mingi pierdute 146
Lovituri de cap 21
Şuturi la poartă 27
Şuturi pe poartă 12


"Am cîştigat experienţă"
Crescut de Poli, Mircea Axente a fost împrumutat pe rînd, începînd din 2007, la FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău şi Oţelul Galaţi. "Mi-au fost prielnice acele perioade în care am fost împrumutat, am cîştigat meciuri în picioare, experienţă", a spus Axente, care nu-i poartă pică lui Uhrin că nu a contat pe el în primul său mandat la Timişoara: "Nu am jucat foarte mult, nu era încă timpul, erau alţi atacanţi pe care se baza echipa. Acum cred că va fi altfel şi cred că voi juca mai mult şi sub comanda domnului Uhrin".

Crede în Oţelul
Titular în atacul Oţelului în sezonul trecut, Mircea Axente nu desconsideră liderul din Liga 1. "Nu ştiu de ce unii cred că nu ar rezista Oţelul. S-a spus şi după primele 6-8 etape că la un moment dat o să aibă o cădere, aşa s-a spus şi după meciul cu noi, dar nu s-a întîmplat. În lupta cu ei nu depindem doar de noi, avem nevoie şi de un pas greşit al lor. Important este însă să fim noi constanţi", a punctat atacantul de 23 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
paulirimia
paulirimia  •  06 Februarie 2011, 13:21

Asta-i deviza perversului nesimtit , nu-mi fac treba acum dar o voi face altadata.................

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close