FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Atenție, cîine rău! » Dinamo și-a adus vîrf de forță: 1,85 metri și 84 de kilograme

Gnohere a făcut junioratul în țara natală, la Cannes și la Troyes
Gnohere a făcut junioratul în țara natală, la Cannes și la Troyes

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2015 00:00

Fotbalistul a fost încă de la începutul verii pe lista lui Rednic, care mai are de ales dintre un vîrf italian, unul ceh și unul belgian, indiferent dacă va continua sau nu Alexe.

N-a fost să fie "lup galben", de ieri a devenit "cîine roșu", după ce a semnat un contract valabil pînă în 2017. Francezul Harlem-Eddy Gnohere, 27 de ani, s-a pregătit în intersezon cu Petrolul, însă surse din fotbal spun că prahovenii nu i-au plătit salariul solicitat, de aceea cel poreclit "Bizonul" s-a orientat către Dinamo, unde Mircea Rednic l-a dorit încă de la începutul verii.

Atacant puternic, Gnohere s-a afirmat, în special, în liga secundă belgiană, în 2012 fiind golgeterul campionatului și ajutînd Charleroi să promoveze. Și anul trecut, la Mons, a avut o medie bună de reușite pentru un vîrf, un gol la două meciuri.

Adus să rupă plasa

Francezul așteaptă certificatul internațional de transfer spre a putea debuta în tricoul roș-albilor. Lucrurile se vor rezolva pînă la meciul cu Viitorul, de săptămîna viitoare. Gnohere a fost adus să fie titular și să dea goluri, indiferent de situația lui Marius Alexe.

"În cele din urmă, mai devreme sau mai tîrziu, Alexe va pleca în străinătate, lucrurile se îndreaptă spre acest deznodămînt", au comentat apropiații grupării.

Karabukspor trebuie să achite în prima tranșă măcar un sfert din cei 200.000 de euro, iar Marius a refuzat o nouă ofertă din partea conducerii dinamoviste pentru prelungirea contractului.

Autoportretul lui Gnohere

La finele lunii iunie, fotbalistul a acordat un interviu Gazetei Sporturilor, în care s-a prezentat:

  • "Misiunea mea e să dau goluri. Îmi place jocul fizic, să controlez mingea, dar mă retrag și ajut la construcție. Sînt mereu în căutarea balonului, nu-mi place doar să fiu servit"
  • "Managerul de la Virton a remarcat că am fizicul unui bizon. Așa m-a prezentat presei și publicului. E un supranume care nu-mi displace, iar porecla are o așa notorietate în Belgia, încît mulți oameni cred că este prenumele meu"
  • "Drogba e idolul meu, fiindcă și eu sînt ivorian la origini. Îmi mai place Benzema. Didier e un maestru la protecția balonului și la loviturile cu capul. Cum era Zamorano. Mi-aș dori să-l cunosc pe Drogba, mai ales că părinții mei au fost vecini în Paris cu familia lui"
  • "Am apucat deja să văd "castelul" lui Ceaușescu din centrul Bucureștiului. Sper să-mi fac timp să vizitez această clădire-gigant și în interior. Și mi-aș mai dori să ajung în Transilvania, acasă la Dracula!"

"Vreau atacant care să ajute echipa, să dea goluri. Trebuie să găsim soluții să ajungem la poartă, să marcăm. Nu știu dacă va mai rămîne Himcinschi"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Eu zic că ne-ar mai trebui un atacant, în acea zonă chiar eram descoperiți total. Rednic trebuie să inventeze ceva pentru meciul cu Craiova"
Dinu Gheorghe, director general Dinamo

Cifrele atacantului

Ediția Echipa Goluri/Meciuri
2007/'08 La Tour (Elveția, II) 3/14
2008/'09 Bulle (Elveția, II) 16/25
2009/'10 UGS Geneve (Elveția, III) 14/23
2010/'11 Excelsior Virton (Belgia, III) 22/25
2011/'12 Charleroi (Belgia, II) 20 /32
2012/'13 Charleroi (Belgia, I) 2/16                
2012/'13 Westerlo (Belgia, II) 1/11
2013/'14 Charleroi (Belgia, I)  1/10
2013/'14 Mouscron (Belgia, II) 5/10
2014/'15 Mons (Belgia, II)                         11/25

Alte știri despre Dinamo:

"Hamroun nu e o pierdere"

Jugurtha Hamroun a fost în tatonări pentru a ajunge în această vară la Dinamo, așa cum a anunțat GSP la momentul respectiv, dar Dinu Gheorghe a spus ieri că nu-l regretă pe mijlocașul care a făcut furori în tricoul Stelei contra lui Trencin: "Au fost discuții la un moment dat, dar nu s-au concretizat. Nu e o pierdere. Avem în acea zonă jucători buni și foarte buni. Ne mai interesează un atacant și un fundaș stînga".

Rednic despre Alioșa

Antrenorul are încredere în cei sosiți în vară și-l vede pe croatul Vojnovici pregătit să fie liderul din teren: "Greu de judecat un fotbalist după un singur meci. Totuși, Vojnovici, Mevlja și Cerniauskas au dat satisfacție la Tîrgu-Mureș. Eu zic că Alioșa merită banderola de căpitan. Doar arată fioros, el este blînd de fapt. Îmi convine că lumea îl vede fioros. Poate îl joc în atac. Are experiență, se implică, eu voi decide cine poartă banderola".

"Dinu Gheorghe, afară!"

O declarație a lui Dinu Gheorghe la DigiSport a fost taxată de către Dario Bonetti, chiar dacă oficialul roș-albilor a spus apoi că vorbele i-au fost interpretate greșit. "Am auzit de minunea de la Liberec, dar cei de la Trencin n-au sponsor Fortuna (n.r casă de pariuri) sau mai știu eu ce", fusese declarația lui Dinu Gheorghe.

Italianul, tehnicianul "cîinilor" în 2009, cînd echipa a revenit dramatic de la 0-3 și a învins la penaltyuri ajungînd în grupele Europa League, a ripostat pe cancan.ro: "A fost una dintre cele mai frumoase victorii din fotbal. Dacă a spus asta, Dinu Gheorghe este un om care nu se pricepe la fotbal! Este un mafiot şi un ignorant din punctul de vedere al fotbalului. Ar trebui să fie dat afară, pentru că prin această declaraţie a supărat mulţi fani".

INBOX

  • Mircea Rednic: "Craiova are un avantaj, e o echipă mai omogenă, dar trebuie să cîștigăm. Mereu au fost întîlniri speciale între mine și Sorin Cârțu, nici unul dintre noi nu tace. Și el, și Emil Săndoi sînt bine puși la punct tactic. Dar, gata, nu mai laud pe nimeni că le fac reclamă! Apoi, iar am scandal".
  • Steliano Filip: "Cu toții, și cei mai vechi, și cei mai noi, știm că ies la suprafață orgoliile cînd vine vorba de o partidă cu oltenii. Nu mă tem de nimeni de la CSU, chiar dacă acolo e o formație cu jucători de valoare. Nu există cineva care să mă sperie de la ei".
  • Cristi Bălgrădean, dat afară acum un an de către Dinamo, în prezent căpitanul oltenilor: "Mă bucur că lumea ne ia în serios și ne consideră una dintre formațiile puternice ale Ligii 1. Sînt jucătorul Universității, firesc că-mi doresc ca echipa mea să ia mai devreme titlul decît Dinamo".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
luc11
luc11  •  19 Iulie 2015, 00:10

din prezentarile de pe youtube e greoi, nu suteaza bine, nu are lovitura cu capul si poate rata din orice pozitie, inclusiv din penalty sau cu poarta goala...e atat de greoi incat fundasii adversi ii pun pase ca la coechipieri

mitroi2008
mitroi2008  •  17 Iulie 2015, 19:21
Postat de bunga_bunga pe 17 Iulie 2015, 17:01

minciunica sfruntata ***. gnohere a plecat de la Petrolul cu 110kg. deci in doua zile a ajuns la 84kg? :)))))))))))))))))

Poate baiatul a marcat 11 eseuri, nu 11 goluri. La cum arata, saracu, daca face un sprint de 30 de metri, moare. Cred ca e cel mai prost transfer din istoria lui Dinamo!

bunga_bunga
bunga_bunga  •  17 Iulie 2015, 17:01

minciunica sfruntata ***. gnohere a plecat de la Petrolul cu 110kg. deci in doua zile a ajuns la 84kg? :)))))))))))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează