FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Au driblat insolvența » Ioan Niculae a plătit datoriile către bugetul de stat: Astra e salvată pe moment!

Meciurile în cupele europene le sunt din nou permise giurgiuvenilor
Meciurile în cupele europene le sunt din nou permise giurgiuvenilor

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 00:00

Ioan Niculae a plătit 1,1 milioane de euro către bugetul de stat, liniștindu-i pe jucătorii care intraseră în panică. Se poate lua, astfel, și licența pentru Europa.

Fotbaliștii campioanei intraseră în panică zilele trecute. Spectrul insolvenței plana asupra grupării, iar jucătorii Astrei se temeau că vor pierde din restanțele financiare. Doar că situația s-a rezolvat rapid.

Clubul a plătit 1,1 milioane de euro către bugetul de stat, iar Dani Coman, președintele Astrei, le-a transmis fotbaliștilor mesajul patronului Ioan Niculae: "Dacă era să declarăm insolvența clubului, atunci nu se mai achitau datoriile către stat! Stați liniștit că situația financiară se va rezolva și se va calma".

Totodată, prin plata făcută, Astra s-a pus la adăpost și pentru a obține în continuare licența de cupele europene pentru viitorul sezon.

Cedează clubul?

Oficialii grupării au declarat că au mai atins o țintă prin milionul de euro plătit către buget: "Am ajuns din nou în top 3 al cotizanților din orașul Giurgiu la bugetul de stat prin achitarea impozitelor. În mai multe luni am pătruns pe această listă pe podium".

În ciuda situației, Ioan Niculae tot vrea să cedeze Astra! Aceasta dacă nu cumva va găsi un partener pe care să-l atragă la Giurgiu. Omul de afaceri are în plan să vândă pachetul majoritar, dacă nu va reuși să aducă lângă el un alt finanțator.

Red Bull interesată?

Surse din fotbalul românesc afirmă că Red Bull, printr-o subsidiară a sa, ar putea demara discuții cu cei de la Astra pentru a investi la echipa campioană. Despre colosul austriac s-a vorbit fie de-o implicare la Dinamo, fie de un parteneriat de imagine chiar cu FRF.

Însă nu a apărut ceva oficial, iar dacă vor demara negocieri cu giurgiuvenii acestea ar putea să se deruleze la începutul lui 2017.

"Conducerea Astrei a rămas în relații bune cu cei de la Red Bull de când echipa a jucat în 2014 în grupele Europa League cu formația din Salzburg, patronată de colosul austriac", au spus sursele.

298.000 €are de recuperat Șumudică de la club, existând tratative pentru eșalonarea plății

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
toni_fcsb
toni_fcsb  •  08 Octombrie 2016, 21:33

Partea buna in zvonul cu Red Bull ar fi ca acea echipa ar domina Liga 1 multi ani. Partea proasta ... Astra ... n-ar mai fi Astra. Ar fi Red Bull Giurgiu, si chiar daca multi vor face misto pe tema asta, s-ar pierde istoria Astrei. Ceea ce e pacat pentru un club cu o istorie de peste 90 de ani (1921).

fibra
fibra  •  08 Octombrie 2016, 09:52

Apostol te-ai trezit? Dupa Dinamo, Red Bull cumpara si Astra? Da un singur motiv economic real,pentru care ar investi intr-un fotbal inexistent. Ca sa scrii tot felul de bazaconii,nu e nevoie sa te numesti, pompos,ziarist.

capitza1967
capitza1967  •  08 Octombrie 2016, 09:34

La ce-i ajuta licenta de UEFA ? La cum joaca nu au sanse .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează