FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Au fost refuzați de Dinamo, apoi au dispărut: 10 tinere speranțe la care "câinii" au renunțat prea ușor » Îți mai aduci aminte de ei?

Kevin Trabalka a prins un singur meci la prima echipă
Kevin Trabalka a prins un singur meci la prima echipă

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 12:03

Fără titlu de 10 ani, Dinamo a devenit treptat echipa care folosește cei mai mulți străini în Liga 1, situație ce părea de necrezut în urmă cu câteva sezoane.

Străinii îndoielnici care au trecut prin "Ștefan cel Mare" au blocat ireversibil drumul unor tineri jucători de mare perspectivă, care s-au irosit la "satelitul" lui Dinamo sau au sfârșit fiind împrumutați în fiecare pauză competițională.

Mai jos sunt 10 cazuri concrete:

Georgian Marcu (29 de ani) - mijlocaș central de mare perspectivă, a fost în curtea "câinilor" din 2005, evoluând ani buni la "satelitul" câinilor, fără să primească vreo șansă la echipa mare.

Andrei Nițu (30 de ani) - La fel ca Marcu, a evoluat ani buni la echipa a doua a lui Dinamo. A prins doar două meciuri la prima echipă, în sezonul 2006-2007, la ultimul titlu. Era considerat unul dintre cei mai promițători fundași centrali din generația 1987.


Andrei Nițu, în dreapta, în ultima etapă din sezonul 2006-2007/ Ceahlăul - Dinamo 2-2

Raphael Stănescu (24 de ani) a fost considerat unul dintre cei mai talentați jucători din pepiniera grupării din Ștefan cel Mare.

Alintat "Xavi", a fost în multe cantonamente cu prima echipă a "câinilor", însă nu a primit prea multe șanse, deși a stat cinci ani în "Ștefan cel Mare". A prins doar șase meciuri, marcând un singur gol. În prezent joacă la Farul, în L3.

Răzvan Cazacu (25 de ani) - În 2011, la doar 19 ani, Cazacu era inclus de Liviu Ciobotariu în lotul echipei mari pentru duelurile cu NK Varazdin și Vorskla Poltava din preliminariile Europa League, bifând și 10 minute în meciul pierdut pe teren propriu în fața ucrainenilor de la Poltava, scor 2-3.

De altfel, acesta a fost de câteva ori în lotul echipe mari în sezonul 2011-2012, nebifând însă niciun minut în prima ligă, ci doar mai multe apariții la Dinamo II. A plecat de la Dinamo în 2014, din acel moment cariera jucătorului intrând într-un con de umbră.

Darius Buia (23 de ani) - A fost adus la Dinamo în aceeași perioadă cu Steliano Filip, însă nu a avut parte de ascensiunea pe care a avut-o fundașul stânga. A efectuat câteva cantonamente alături de Dinamo, dar fiul lui Romică Buia a fost introdus în doar trei meciuri în prima ligă. În prezent joacă în L3, la Gloria Lunca Teuz Cermei.


*Buia și una dintre puținele apariții în Liga 1, într-un meci cu ACS Poli din decembrie 2013

Denis Lemac (23 de ani) - Născut în 1994, acesta era considerat printre cei mai buni atacanți din țară. A prins doar 18 minute pentru Dinamo, într-un meci cu Oțelul Galați. De atunci, cariera lui a intrat într-un con de umbră, stingându-se în ligile inferioare. Ulterior, Lemac s-a lăsat de fotbal și s-a stabilit în Statele Unite. 


*Denis Lemac a prins doar 18 minute în Liga 1 pentru Dinamo, într-un meci cu Oțelul din iulie 2014

Raul Krausz (22 de ani) - Adus de Dinamo de la FC Baia Mare încă din 2015, nu a primit nicio șansă la prima echipă, fiind periodic împrumutat în liga secundă. Unde se află și acum, la ASU Poli, de unde urmează să revină la Dinamo în vară. Șansele ca acesta să fie păstrat în lot sunt însă foarte mici. 

Valentin Balint (23 de ani) - În prezent la Dunărea Călărași, Vali Balint a fost debutat de Dinamo în 2013, când avea doar 18 ani. A avut evoluții apreciate, însă a fost cedat fără explicații.

Kevin Trabalka (21 de ani) - Adus de Dinamo de la UTA, pe modelul Dennis Man. Atacant extrem de lăudat la juniori, a jucat un singur meci la prima echipă, în perioada lui Mircea Rednic, dar apoi a fost uitat de club.

Andrei Radu (21 de ani) - Unul dintre cele mai concludente cazuri. A început fotbalul la Steaua, dar a ajuns la juniorii lui Dinamo. A fost ignorat de oamenii de la prima echipă , fiind cedat în Cipru, la Aris Limassol. De acolo, a ajuns om de bază la naționala U21!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
1479812208799406
Gratiela Iorgulescu  •  30 Noiembrie 2017, 12:27

Oameni buni, de ce vorbiti de caracterul lui Raphael Stanescu? L-a vazut cineva iesind beat mort din cluburi si varsand pe strada sau in taxiuri? A auzit cineva ca a avut uncomportament neadecvat fata de colegi sau antrenori? A facut declaratii tendentioase la adresa clubului sau conducerii? Cum adica, Caracterul l- a stricat? Ca eu nu inteleg....Si ca el si ceilalti... Hai sa nu punem stampile daca nu stim.... Aici a fost altceva la mijloc..... Si multi nu stiu..... Hai Dinamo!

289314878161625
Barbu Constantin  •  30 Noiembrie 2017, 07:16

daca aveau valoare ajungeau in prima liga din alte campionate . in legatura cu strainii adusi in tara noastra trebuie introdusa obligativitatea ca acestia sa fi jucat in cel putin 80% din meciurile disputate de nationalele pe care le reprezinta.

robotzel
robotzel  •  29 Noiembrie 2017, 22:04
Postat de Stoica Relu pe 29 Noiembrie 2017, 19:25

Nu se pricep la fotbal.Voi credeti ca noi chiar avem antrenori in Romania,unii chiar castigand campionate .Hai sa fim seriosi.Din 10 tineri pe care GSP ii prezinta aici,clar 3-4 puteau confirma la prima echipa,dar antrenorii de la noi fara valoare si coloana vertebrala nu au avut rabdare cu ei si nici nu si au dat seama de calitatile lor.Isi doreau un Messi care sa confirme din primul meci,chiar daca a jucat 15-18 minute.Imi aduc aminte ca la Dinamo a fost adus de un impresar Muller,de la Bayern.La Dinamo era antrenor Andone.Cand la vazut slab si desirat nici macar nu a acceptat sa faca un antrenament cu el.A fost dus la Steaua si a patit acelasi lucru.Asta arata mentalitatea antrenorilor romani,care prefera sa joace cu bosorogi.Contra cel mai bun exemplu la nationala.Joaca cu aceiasi jucatori expirati batrani ,pentru ca nu e in stare sa faca o selectie printre tineri,cu care sa faca o nationala de viitor.Nu am vazut nimic nou la lotul national.Acelasi lot,acelasi joc, un pic de heirupism pana la primele meciuri oficiale cand o sa ne aratam limita iar,dupa care caderea si demisia.La noi vin multi jucatori din urma,dar nu avem antrenori de calitate cu ochi la fotbalisti .Majorit au metode invechite,fara nimic nou prin care sa atraga jucatorul ,sa i dea un plus de valoare ,iar comportamentul e suburban.Nu mai zic de presedintii de cluburi care nu vor sa investeasca in tineri,nu au rabdare si aduc expirati dupa afara,doar,doar expodeaza aici,sa iasa de o ciorba.

daca puteau confirma dupa ce si-au terminat contractul cu dinamo puteau sa semneze cu echipa din prima liga. asta doar daca erau buni de ceva. cu siguranta nu au fost decat talente care s-au stins sperante. hai sa fim seriosi. chiar si asa cum este acum dinamo, jucatorii tineri si buni au primit sansele lor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close