FOTBAL  »  Superliga  »  

Au fost testaţi fizic

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Ieri dimineaţă jucătorii gorjeni au susţinut testele fizice. Împărţiţi în două grupe, fotbaliştii au dat un test fizic destul de solicitant pe o suprafaţă de 20 de metri cu dus întors pe o anumită perioadă de timp. S-a început cu alergări uşoare, însă în timp s-a trecut la un ritm mult mai susţinut.

Orac şi Stîngă – campioni

În prima grupă s-a alergat într-o formulă defensivă, Stîngă fiind campionul grupei sale. Căpitanul a alergat peste 17 minute, el devansîndu-i pe Rusu, Nalaţi, Vancea, Popete, Chibulcutean, Păcurar, Rus, Mîndrean, Cardoso şi Karcev, ultimul abdicînd primul din grupă. „Băi Florine, alergi cît Nicoliţă”, a glumit antrenorul Eugen Neagoe cu învingătorul seriei. Despre Stîngă, antrenorul a explicat la final: „Stîngă are capacitate mare de efort, jucător de travaliu”.


Buna dispoziţie a fost prezentă în lotul pandurilor, chiar şi în momentele de alergare susţinută jucătorii au glumit cu tehnicianul lor. Astfel, Neagoe l-a îndemnat pe Rus să alerge cît mai mult. „Aline, dacă alergi 16 minute mai joci sigur trei ani”, a fost remarca lui Neagoe spre fundaşul său care a alergat 14 minute. Seria a doua a adus în plan oamenii specializaţi în faza ofensivă. Aici, Orac a cîştigat seria cu timpul de 16 minute, devansându-i pe Enescu, Vidakovici, Stromajer, Piţurcă, Tilincă, Vasilache, Grecu, Dedu, Voicu, Adi Popescu şi pe israelianul Ainan.

Pregătire serioasă

În urmă cu puţin timp, Neagoe susţinea că un punct important în stabilirea lotului era şi graficul după testele fizice. „Ţinem cont de toate aspectele. Ştiam în mare potenţialul tuturor jucătorilor. Chiar le spuneam pe margine cine va rămâne ultimul sau care va alerga cel mai mult. Este normal să dăm aceste teste, să vedem la ce nivel suntem acum, să vedem ce avem de făcut pe mai departe. Trebuie să tratăm fiecare zi, fiecare săptămână cu seriozitate şi responsabilitate pentru că ne va aştepta un campionat foarte dificil”, a declarat Neagoe.

Tehnicianul a vorbit şi despre cîştigătorii ambelor serii de alergare, însă vrea mult mai multe şi de la jucătorii tineri. „Şi Stîngă, dar şi Orac au alergat mult. Bravo lor, sper ca şi ceilalţi să-i ajungă, dar e greu. Nu toţi jucătorii au aceeaşi capacitate de efort, nu toţi jucătorii au acelaşi organism, de aceea trebuie să fim atenţi în această perioadă de pregătire. Totdeauna îmi doresc de la jucătorii tineri mai mult, să fie primii la antrenamentele fizice. Sînt jucători care fac acest lucru, alţii nu reuşesc”, a spus Neagoe.

Se aştepta

Antrenorul pandurilor s-a arătat mulţumit de randamentul elevilor săi. „În mare ştiam despre ce este vorba. Băieţii snt destul de bine, ei vin după patru zile de antrenamente, nu sînt la prima mişcare. Bineînţeles nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, însă mai avem destul timp pnă la ora meciului cu Dinamo să fim toţi apţi din punct de vedere fizic”, a continuat "principalul". Acesta are totuşi o mare temere: accidentările. „Sper ca şi medical lucrurile să rămînă aşa cum sînt acum. Îmi doresc să nu avem parte de necazuri în perioada care va veni”, a mai spus Neagoe.

Unii au privit

Testul de ieri nu a fost dat de toţi jucătorii. Astfel, portarii Stanca, Mingote şi Rîmniceanu au efectuat doar alergări uşoare, în timp ce Arrieta, Murdărea şi Kutlacici au fost menajaţi, ultimii trei acuzînd unele probleme medicale.

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
Campionate
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close