FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENŢĂ DE LA COSMIN BRUJAN (QUINTA DO PINHEIRO)

Bătuţi de Liga a III-a

Articol de - Publicat duminica, 27 ianuarie 2008 00:00

Aflaţi în cantonament în Portugalia, Pandurii se pregătesc să vină acasă. Pînă atunci, oltenii au jucat şi vor mai juca meciuri amicale, ultimele trei disputate consemnând tot atâtea înfrîngeri. Sîmbătă la prînz, oltenii au cedat în faţa celor de la Oliveirense, scor 1-2, echipă de liga a treia cu şanse reale de promovare. Totuşi, în acest meci antrenorul Joaquim Teixeira a experimentat în permanenţă, testînd chiar şi patru jucători care susţin în aceste zile probe de joc la Pandurii. În plus, antrenorul nu a putut conta pe serviciile a şapte jucători, toţi cu probleme medicale.

Haotic

Pentru amicalul de sîmbătă, Teixeira a căutat o altă formulă de echipă. A început patru fundaşi, trei mijlocaşi, iar pe Ilie Iordache l-a pus să joace în spatele a două vîrfuri care se află în probe la Pandurii. Nefamilializat cu această poziţie, Iordache a dezamăgit în joc, în timp ce ambii atacanţi au vrut să arate multe dar au reuşit puţine realizări.

Pandurii au început tare şi în minutul 5, Chibulcutean a şutat din interiorul careului de 16 metri, dar balonul s-a scurs puţin pe lîngă poartă. Opt minute mai tîrziu, Iordache a şutat din lovitură liberă directă de la 20 metri lateral stînga, dar portarul advers a scos de sub transversală. Apoi, Oliveirense a ieşit la atac şi a pus stăpînire pe mijlocul terenului. În minutul 28, Jeffersson a reluat cu capul din 6 metri de lîngă Anilton în urma unui corner executat de pe partea dreaptă a atacului portughez. 0-1, iar gorjenii nu se regăseau, iar pe teren un spectator neutru nu şi-ar fi dat seama care echipă este de prima ligă şi care de eşalonul trei. Vulnerabili pe părţile laterale, românii au mai avut emoţii la două acţiuni de contraatac, însă finalizate cu şuturi peste poartă din poziţii bune. Totuşi, Pandurii au fost aproape de egalare în minutul 37, atunci cînd centrarea din corner a lui Iordache, a fost reluată cu capul de Cardoso, mingea a ajuns la Nunes care a trimis pe lîngă din poziţie centrală. La pauză 0-1 iar Teixeira a făcut o şedinţă furtunoasă chiar la mijlocul terenului.

Schimbarea la faţă

După odihnă, situaţia s-a schimbat radical. Pandurii şi-au dominat adversarii chiar din primul pînă în ultimul minut, cursul jocului fiind doare spre o singură poartă. În minutul 55 Piţurcă a luat o acţiune pe cont propriu, a depăşit un adversar în viteză, a pătruns pe dreapta în careu de unde a centrat pentru Stromajer, acesta reluînd balonul cu capul în poartă. 1-1 şi stuaţia revenea cîtuşi de puţin la normal. Atacurile pandurilor au continuat, dar în minutul 63 acelaşi Piţurcă a interceptat un balon în colţul careului de 16 metri lateral dreapta, a pătruns, însă şutul său a trecut prin faţa porţii adverse. Şi Stromajer a trimis cu capul din poziţie centrală peste buturi, în timp ce adversarii au dat lovitura pe contraatac în chiar minutul 90, gol marcat de Grilo.

Echipă ciopîrţită

După meci, antrenorul pandurilor nu era deloc afectat de înfrîngere. “Dacă mi-aş fi dorit cu orice preţ să cîştig meciurile amicale aş fi băgat în teren echipa cea mai bună”, a declarat Teixeira lăsînd să se înţeleagă faptul că le-a dat şi altor jucători credit. “Aş fi riscat ca Marco Soares, Stîngă sau Jessui, să-şi agraveze accidentările şi să riscăm să începem campionatul fără ei. A fost simplu un antrenament la care nu am contat pe mulţi jucători accidentaţi, foarte mulţi din linia mediană, toţi potenţiali titulari”, a mai spus Teixeira. Acesta nu a putut conta pe serviciile a opt jucători, toţi accidentaţi şi menajaţi în acest meci amical. Astfel, Soares, Stîngă, Jessui, Vancea, Vasilache, Păcurar, Mihai, Zamfir au privit meciul de pe margine, fiecare acuzînd cîte o problemă medicală. În schimb, Teixeira a folosit patru jucători aflaţi la probe pe care i-a şi urmărit atent. “Am folosit patru jucători care nu au mai jucat niciodată împreună. Şi la acest meci an avut parte ca la toate meciurile şi de lucruri bune şi de mai puţin bune. Ultimul gol a venit nu după o eroare personală ci una colectivă, dar la primul a fost greşeală individuală. Cu multă muncă vom corecta aceste gafe”, a fost concluzia lui Teixeira.


AMICAL

Pandurii –Oliveirense 1-2

Pentru gorjeni a marcat Stromajer (55)

Pandurii (repriza I): Mingote – Rusu, Anilton, Chibulcutean, Cardoso – Yoni (38 Edson), Pintasilgo, Orac – Iordache – Wandeir, Fabio Nunes.

Pandurii (repriza a II-a): Bălăeţ, (68 Joao Paulo) – Rusu, Anilton, Chibulcutean – Jackson (65 Popete), Pintasilgo, Orac, Cardoso (65 Grecu), Fabio Nunes (60 Rus), Piţurcă, Stromajer.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează