FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Bogdan Andone confirmă pentru GSP: „Da, am semnat astăzi!” » Noua echipă a fostului antrenor de la FCSB

Bogdan Andone (48 de ani) este noul antrenor al celor de la Apollon Limassol, formație ce ocupă poziția a șaptea în clasamentul primei ligi din Cipru.
Bogdan Andone (48 de ani) este noul antrenor al celor de la Apollon Limassol, formație ce ocupă poziția a șaptea în clasamentul primei ligi din Cipru.

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2023 12:23 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 13:19

Bogdan Andone (48 de ani) este noul antrenor al celor de la Apollon Limassol, formație ce ocupă poziția a șaptea în clasamentul primei ligi din Cipru. Este campioana en-titre a Ciprului.

Contactat de Gazeta Sporturilor, tehnicianul Bogdan Andone a confirmat informația oferită în presa cipriotă: „Da, am semnat azi cu Apollon. Contractul este valabil până în vara acestui an, cu opțiune de prelungire”. 

GSP a contactat doi sportivi din lotul României de înot în ape înghețate » Cum ar fi putut fi prevenită tragedia cu Bogdan Socol: „Sunt chestii pe care el nu cred că le-a știut”
TRAGEDIE
GSP a contactat doi sportivi din lotul României de înot în ape înghețate » Cum ar fi putut fi prevenită tragedia cu Bogdan Socol: „Sunt chestii pe care el nu cred că le-a știut”

Bogdan Andone, campion cu Apollon Limassol ca jucător

Bogdan Andone a ajuns pentru prima dată în fotbalul din Cipru în vara lui 2003, la Apollon Limassol, din Ungaria, de la Ferencvaros. A devenit campion al Ciprului cu Apollon Limassol în sezonul 2005 - 2006. 

A plecat de la Apollon Limassol în iulie 2008, ajungând la o altă formație cipriotă, Alki Larnaca. A plecat de acolo după numai câteva luni, în ianuarie 2009 semnând cu a treia formație cipriotă din carieră, Ermis Aradippou, pentru care a jucat până în iulie 2009. A revenit în țară la Farul Constanța, de unde s-a și retras. 

Bogdan Andone a mai evoluat în carieră la Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc, FC Brașov, Rapid și Oțelul Galați. Este campion al României cu Rapidul, în sezonul 1998 - 1999. 

Experiența lui Bogdan Andone în antrenorat 

Bogdan Andone și-a început cariera de antrenor în 2010 , la Rapid, unde a fost secundul lui Marius Șumudică. A mai fost secundul acestuia și la U Cluj (noiembrie 2012), Al Shaab (decembrie 2012- decembrie 2013), Concordia Chiajna (martie 2014 - aprilie 2015) și Astra Giurgiu (aprilie 2015 - iunie 2016). 

Între iulie 2016 și iunie 2017 a pregătit-o pe Olimpia Satu Mare. Au mai urmat experiențe la SSU Poli Timișoara, Metaloglobus și Energeticianul. Între ianuarie și iunie 2019 a fost secundul lui Mihai Teja la FCSB. 

Tehnicianul a preluat banca tehnică a formației roș-albastre în luna iulie a aceluiași an, în calitate de antrenor principal. Numai șapte meciuri a rezistat Bogdan Andone ca antrenor la FCSB, având un bilanț de 4 victorii, o remiză și două înfrângeri. A plecat de la roș-albaștri în august 2019. 

Între octombrie 2019 și septembrie 2020, Bogdan Andone a pregătit-o pe Astra Giurgiu. În decembrie 2020, tehnicianul a preluat controlul băncii tehnice a celor de la FC Voluntari, unde a antrenat până în mai 2021. 

Ultima experiență din cariera de antrenor a lui Bogdan Andone a fost în Liga 2, la SSU Politehnica Timișoara (iunie - septembrie 2022). A rezistat 8 meciuri la formația bănățeană, izbutind o victorie, două egaluri și 5 înfrângeri. 

VIDEO. Bogdan Andone povestește un episod de pe vremea în care evoluat în Cipru

Citește și: 

Nu există la FCSB! » A dispărut fotbalistul pentru care garantau Hagi, Rădoi și Ilie Dumitrescu: „Gigi, e cel mai bun transfer pe care l-ai făcut vreodată!”

El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează