FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Brazilianul Moraes e la un pas de Steaua » L-au convins!

Articol de - Publicat duminica, 23 ianuarie 2011 00:00

Vîrful brazilian dorit insistent în Ghencea este foarte aproape să semneze o înţelegere cu impresarul, iar trecerea sa la Steaua e o chestiune de ore

Deşi Gigi Becali a anunţat că "mai sînt doar 10% şanse ca Moraes să ajungă la Steaua!", transferul sud-americanului la echipa pregătită de Lăcătuş se poate decide mîine.

Vîrful de 23 de ani se pregăteşte cu Gloria Bistriţa, însă aşteaptă ca negocierile dintre cele două cluburi să fie finalizate. În paralel, Moraes e hotărît să semneze un contract de colaborare cu impresarul Giovanni Becali, fapt care-l va aduce foarte aproape de echipa antrenată de Marius Lăcătuş.


Ademenit cu salariul lui Stancu
Steaua a continuat să negocieze cu Moraes în încercarea de a-l convinge că sosirea sa în Ghencea ar fi cea mai potrivită mişcare. "Ai văzut pe ce salariu a plecat Stancu la Galatasaray? Vino la Steaua, joacă bine şi cu siguranţă vei prinde un asemenea transfer în afara României! Steaua e un nume extrem de important, joacă an de an în Europa, nu ai cum să nu te faci remarcat!", i-au transmis emisari ai clubului din Ghencea.

Pădureanu nu scade preţul
Preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu, a anunţat şi ieri că preţul atacantului său este fix. "Vrem un milion de euro plus TVA şi 10% dintr-un viitor transfer!", a anunţat Lordul. Deşi iniţial spusese că ar da maximum 700.000 de euro în schimbul lui Moraes, Gigi Becali ar fi dispus să ofere preţul cerut de cei de la Bistriţa pentru a pune mîna pe cel mai rîvnit jucător din campionatul intern. În numai un an la Bistriţa, Junior Moraes a marcat 20 de goluri în toate competiţiile.

Titular cert
Dacă vine în Ghencea, atacantul de 23 de ani este văzut drept titular sigur în linia de atac a Stelei. Brazilianul ar putea juca fie vîrf împins în locul lui Bilaşco, fie în partea stîngă, într-un trio ofensiv din care ar mai face parte Szekely şi Bilaşco.

Rapid nu a abandonat
În afara Stelei, şi Rapidul a rămas în cursa pentru golgeterul Bistriţei. "Ne interesează în continuare Moraes. Este un fotbalist foarte bun. Oferta noastră de 700.000 de euro pentru transferul său e valabilă, Bistriţa trebuie să se decidă!", a spus preşedintele giuleştenilor, Dinu Gheorghe.

Cum ar arăta Steaua cu Moraes:
Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Brandan - N. Dică, Ricardo, Cr. Tănase - Szekely, Moraes (Bilaşco), Surdu


"În momentul în care Moraes va semna cu mine, atunci garantez eu că el va ajunge la Steaua!"
Ioan Becali

"Gigi, ia-l pe Moraes, că nu te păcăleşti. Ştii că eu nu te-am păcălit nici cu Tătăruşanu, deşi toată lumea spunea că e o mare ţeapă!"
Jean Pădureanu, preşedinte Gloria Bistriţa

"Eu am hîrtie din partea Bistriţei să-l vînd pe Moraes. O echipă de afară dă mai mulţi bani ca Steaua, însă trebuie să scape de un extracomunitar pentru a-l lua pe Junior!"
Florin Manea, impresar

6,53 este media notelor lui Junior Moraes în Gazeta Sporturilor în turul campionatului

8 goluri a marcat Moraes în prima parte a sezonului. Stancu, cel pe care ar trebui să-l înlocuiască, a marcat de 13 ori

80.000 de euro pe sezon cîştigă Moraes la Bistriţa, el solicitînd la Steaua un salariu stagional de 300.000 de euro

2 atacanţi mai are Steaua acum în lot: Bilaşco şi Surdu. Cei doi au marcat împreună doar 6 goluri


INTERVIU
"Semnez cu Giovanni!"
Moraes confirmă că va semna cu vărul patronului de la Steaua şi că de mîine ar putea fi jucătorul roş-albaştrilor

- Junior, ce faci, sînt noutăţi legate de venirea ta în Ghencea?
- Eu sînt la Bistriţa şi mă odihnesc pentru că e greu să te antrenezi pe zăpadă. Aştept ca şi cele două cluburi să se înţeleagă şi apoi voi discuta şi eu cu cei de la Steaua. Îmi doresc să ajung la o echipă mare, care să mă ajute să cresc şi mai mult.

- Va fi Giovanni Becali cel care te va reprezenta de acum înainte?
- Cel mai probabil, da. Tatăl meu, cel care mi-a fost pînă acum impresar, a discutat cu Giovanni şi este de acord ca el să mă reprezinte. Ar fi cea mai bună soluţie pentru mine, sînt singur în România şi am nevoie de ajutor. Tata e mereu plecat, Giovanni ar fi cea mai bună soluţie.

- Gigi Becali spunea că ai pretenţii financiare foarte mari, e adevărat?
- Nu e chiar aşa. Îmi doresc să joc la Steaua, nu cer bani mulţi pentru asta. Dacă cele două cluburi se înţeleg, atunci discutăm clar. Cel mai probabil, luni lucrurile vor fi clare.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (22)
winer
winer  •  23 Ianuarie 2011, 14:38

a semnat deja de aseara e totul parafat dar e ca la noi sa asteptam,bla bla.

star01
star01  •  23 Ianuarie 2011, 11:31

VA VENI LA STEAUA...DAR SUNT APROAPE SIGUR CA TOT"VERII" VOR FI MARII CASTIGATORI LA UN VIITOR TRANSFER!

sica2ro200
sica2ro200  •  23 Ianuarie 2011, 11:23

moraes o sa fie o mare dezamagire la steaua iar poate multi inca nu stiu ERIC este la Karpaty Lviv ......... atac din afara asta trebuie stelei...nu teparii astia

Vezi toate comentariile (22)
Comentează