FOTBAL  »  Superliga  »  GSP SPECIAL

Brazilienii din Liga 1 preferă reunirile pe Copacabana :) » Nu şi-au schimbat năravul

Articol de - Publicat joi, 13 ianuarie 2011 00:00

Jumătate din sud-americani nu s-au prezentat la reluarea pregătirilor de iarnă. În timp ce Eric şi Wesley sînt daţi dispăruţi, surprinzător, Ricardo a întîrziat doar o zi de la pregătirile Stelei!


În capul listei sud-americanilor care şi-au prelungit cu de la sine putere vacanţa pe celebra plajă Copacabana se află stranierul anului 2010 în ancheta GSP, Eric de Oliveira (25 ani), de la Gaz Metan.

Eric: "Întîrzii fiindcă am tăiat porcul"
Preşedintele Ioan Horoba este surprins: "N-a ajuns încă. E prima dată cînd Eric face aşa ceva de cînd sînt eu la Mediaş. De obicei, venea cu o zi mai devreme. Va fi penalizat!". Atacantul curtat insistent de CFR Cluj i-a transmis antrenorului Pustai: "N-am ajuns la reunire fiindcă am tăiat porcul. Vin vineri!".

Bucuria lui Porumboiu: amendă pentru Wesley
Wesley (30 ani) se joacă şi el cu nervii lui Adrian Porumboiu, care pare să zică mersi că brazilianul întîrzie. Patronul lui FC Vaslui îl amendează pe mijlocaş cu 5.000 de euro pentru fiecare zi de absenţă, astfel se mai reduce din datoria pe care o are faţă de talentatul fotbalist, plătit cu 40.000 de euro lunar. Vasluiul a mai dat dispărut un brazilian: Adailton.

Boicot la Rapid
Rapid are în lot cei mai mulţi brazilieni din Liga 1, şase: Spadacio, Marcos Antonio, Ezequias, Glauber, Cassio, Cesinha. Nici unul nu s-a prezentat însă la reunirea de luni, boicotînd reluarea pregătirilor împreună cu ceilalţi stranieri, din cauza problemelor financiare. Cu excepţia lui Marcos Antonio, aşteptat azi, toţi au intrat în program.

Surpriza Ricardo :)
Marea surpriză o reprezintă Ricardo. Brazilianul n-a întîrziat decît o zi de la pregătirile Stelei. Lucru mai puţin obişnuit pentru închizătorul de 29 de ani, în condiţiile în care pe vremea cînd juca la Unirea Urziceni şi-a prelungit vacanţa şi cu 6 săptămîni. Mai mult, Ricardo a şocat şi prin faptul că nu s-a întors din vacanţă cu kilograme în plus, ca de obicei.


12 din 23 au lipsit de la reunire

Poli Timişoara
Helder - prezent

FC Vaslui
Wesley - absent
Adailton - absent
Gerlem - prezent
Gladstone - învoit (accidentat)

Rapid
Spadacio - absent
Marcos Antonio - absent
Ezequias - absent
Glauber - absent
Cassio - absent
Cesinha - absent

Gaz Metan
Eric de Oliveira - absent

Steaua
Bonfim - prezent
Ricardo - absent

CFR Cluj
Bastos - prezent
Edimar - prezent
Veloso - prezent

U Craiova (nu s-a reunit)
David Lopes

Gloria Bistriţa
Moraes jr. - absent

FC Braşov
Williams - prezent

FCM Tîrgu Mureş
Didi - absent

U Cluj
Machado - prezent

Pandurii
Cardoso - prezent

Alte cazuri: Rui Duarte şi N'Doye
Nu doar brazilienii creează probleme cluburilor atunci cînd vine vorba de revenirea din vacanţă. Portughezul Rui Duarte, cel mai bun fundaş dreapta din turul campionatului în "Top Gazeta", ar fi fost pîine caldă pentru pariori dacă s-ar fi putut miza pe zilele de întîrziere ale apărătorului rapidist. Rui Duarte are antecedente: la Braşov a venit şi după şase săptămîni la pregătiri! Senegalezul N'Doye nu s-a dezminţit nici anul acesta, lăsîndu-se aşteptat 5 zile pînă să se alăture noii sale echipe, Astra.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
savibratescu
savibratescu  •  13 Ianuarie 2011, 20:55

E CLAR BRAZILIENILOR NU le place IARNA romaneasca.TOTI VOOR SA JOACE in LIGA 1 ROMANIA UE DACIA,VARA,in IULIE luna lu CUPTOR.VARA se simt ca pestele in apa,in apele oceanului ATLANTIC,care,spala,mangaie plajele de nisip fierbinte dela COPACABANA,RIO DE JANEIRO BRAZILIA.VIVA FOTBALUL ROMANESC ,LIGA 1,CU 20,DOUAZEXCI CLUBURI PRO,care v-a debuta in premiera,VARA,IULIE,IN 2.011,campionatul viitor,cu toate meciuri-le dupa ora 22;00,toate in NOCTURNA,VARA,in IULIE SI AUGUSTe NORMAL.CM s-au jucat VARA

mihnea80
mihnea80  •  13 Ianuarie 2011, 07:57

nu pot sa inteleg cum au tupeul sa nu vina, macar de s-ar fi invocat motive plauzibile. Au salarii bune si-si permit arogante. Nu=l credeam pe Eric atat de neserios.

bosslife
bosslife  •  13 Ianuarie 2011, 02:17

brazilienii*

Vezi toate comentariile (4)
Comentează