FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Budescu i-a dat ţeapă lui Becali! A acceptat oferta Stelei, pe urmă a bătut palma cu Astra

Budescu va împlini 28 de ani pe 19 februarie
Budescu va împlini 28 de ani pe 19 februarie

Articol de - Publicat marti, 24 ianuarie 2017 00:00

Atacantul, care acceptase inițial oferta lui Gigi, a decis să rămână la Astra, fiind convins ieri de o nouă propunere pe care campioana i-a făcut-o.

Steaua îl aştepta pe Budescu în cantonamentul din Antalya, în urma deal-ului verbal pe care patronul roş-albaştrilor îl avea cu atacantul Astrei, dar jucătorul a decis să continue sub comanda lui Marius Şumudică! Totul s-a decis în cursul zilei de ieri.

În timp ce Becali anunţa în direct la Digi că "am rezolvat şi venirea lui Budescu, va ajunge în cantonament", Dani Coman era mandatat de patronul Ioan Niculae să-i facă o nouă ofertă, aproape la fel de mare precum cea a Stelei, doar cu scopul de a-l păstra şi de a-l deturna din drumul spre trupa lui Reghecampf.

După ce i s-a prezentat propunerea, Budescu a bătut pe loc palma cu Dani Coman. În acel timp, toată echipa Astrei, dar şi Şumudică se aflau la teren, pentru a efectua şedinţa de antrenament.

Preşedintele a ajuns acolo, însoţit de Budescu, moment în care ceilalţi jucători s-au oprit, iar Dani Coman i-a anunţat: "Vă prezint noua achiziţie a Astrei, Constantin Budescu". Vestea a fost primită cu aplauze!

Cu ce l-a convins Astra

Existau diferenţe mari între propunerea Stelei şi cea a campioanei. Din acest motiv, Budescu acceptase zilele trecute să se îmbrace în roş-albastru. Totuşi, ieri, Coman i-a pus pe masă acelaşi salariu precum cel oferit de Steaua: 20.000 de euro.

În schimb, prima de instalare nu va fi la fel de mare ca şi cea a lui Becali, care oferise 200.000 de euro, dar Astra a avut un alt as în mânecă: i-a promis fotbalistului jumătate din suma de transfer în cazul în care el va fi vândut în următorul an şi jumătate!

La Steaua ar fi fost numărul 1

Dacă ar fi ales Steaua, Budescu ar fi câştigat în primul an de contract o sumă fabuloasă: 440.000 de euro. 200.000 erau din prima de instalare, iar restul din salariu. Totalul l-ar fi pus pe atacant în fruntea câştigurilor, într-un sezon, între jucătorii Stelei.

Peste Chipciu, care în ultimii doi ani de contract a încasat câte 360.000 de euro lunar. În plus, Budescu ar fi devenit numărul 1 în privinţa celor mai mari salarii din lotul vicecampioanei.

Nici un jucător nu câştigă 20.000 de euro lunar. Cel mai bine plătiţi sunt la nivelul 15.000 de euro: Toşca, aflat pe picior de plecare, Pintilii şi o altă proaspătă achiziţie, Harlem Gnohere.

Cum va arăta Astra în 2017:
S. Lung jr. - Belu, Geraldo, Fabricio, J. Morais - Takayuki, Lovin - Ioniţă, Budescu, Teixeira - S. Buş
Rezerve: Gavrilaş, Oros, Al. Stan, Boubacar, Boudjemaa, D. Florea, D. Niculae

"Le mulţumesc lui Dani Coman şi conducerii în general pentru că au făcut tot posibilul ca să îl ţină pe Budescu. Va rămâne la Astra"
Marius Şumudică, antrenor Astra

12goluri a produs Budescu în 22 de meciuri pentru Astra, în acest sezon: de 6 ori a marcat şi a oferit 6 pase de gol

6,18e media notelor GSP ale lui Budescu în tricoul Astrei; doar Teixeira e peste el, 6,36

7jucători cu care Astra a câştigat campionatul sezonul trecut au fost doriţi de Steaua. 4 dintre ei au ajuns deja în roş-albastru, Enache, Boldrin, De Amorim şi Alibec, unul va veni din vară, Morais, iar Budescu şi Teixeira au fost rataţi de Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  24 Ianuarie 2017, 11:14

Budescu e prea leneş pentru Steaua, şi ţin cont de sumele mari pe care Becali le-ar fi investit în acest transfer. Eu zic că ar fi mai bine pentru Steaua să mai caute jucători şi afară !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează