FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIM. - DINAMO 1-1

Ca la Plevna

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 aprilie 2008 00:00

Timişoara a egalat în 10 şi-a rezistat în 9 jucători de cîmp.

Cu Şunda pe bancă, Poli a zdrobit Dinamo, scor 3-0, în aprilie 1997. După 11 ani de frustrări, Timişoara a avut, aseară, lesa în mînă. Trebuia doar să o pună la gîtul unor “cîini” în suferinţă şi să strunească în favoarea sa o bătălie încă extrem de încinsă pentru UEFA. Buldozerul Ganea a fost blocat în 4 metri de Moţi (3), apoi Luchin a trimis, cu capul, în bară (7), într-un fulminat start de partidă pentru Poli.

Demonul Cristea
Ezitantă în apărare, Dinamo a mizat pe sprinturile lui Miranda din­tre Brezinsky şi Luchin, iar Popa a salvat, ieşind la 20 de metri, din faţa argentinianului (11). Cristea a găsit spaţiu, dar trasorul său a fost deviat spectaculos, din plonjon, de acelaşi Popa (24). Dinamo îşi anunţa intrarea în joc. “Cîinii” au rămas sus, iar Cristea a ratat inexplicabil: şut slab, din 10 metri, singur cu Popa (38)!

Şi Blay a ajuns în faţa porţii, însă Milhazes i-a suflat mingea (45). Poli a replicat palid, lăsînd im­presia că-şi menajează forţele pen­tru partea secundă. Dar tot Dinamo a început mai bine. Din 5 metri, Vranjkovici a trimis peste, cu capul, după o centrare de pe stînga a lui Cătălin Munteanu (47).

Penalty, eliminari Si gol din ofsaid!
Timişoara a tresărit cînd Abiodun a primit în 10 metri, însă mijlocaşul a fost blocat uşor de centrul defensivei dinamoviste (52). Dănciulescu (55) şi Boştină (59) nu şi-au calibrat şuturile, iar trasoarele lor au ocolit, fiecare la o palmă, poarta lui Popa.

“Cîinii” au forţat. Miranda a pasat pe culoar, iar Dănciulescu a căzut, jenat de Luchin. Tot Danciu a transformat pentru 1-0 (64). Fundaşul lui Poli a fost eliminat, dar Timişoara n-a cedat. Ganea, aflat în ofsaid, a sprintat pe dreapta şi i-a pasat impecabil lui Rusici, care, din 9 metri, l-a bătut pe Lobby, 1-1 (67).

Brezinsky a fost şi el trimis, corect, la vestiare, Balaj sim­ţin­du-se sfidat de slovac, şi, împinsă spre propriul careu, Poli s-a apărat eroic, pe un final în care Dinamo a atacat cu toate liniile.

Chivorchian la vestiare
Suspendat o lună de zile de Comisia de Disciplină, după ce a fost trimis în tribune etapa trecută la partida dintre Oţelul şi Poli (3-1), directorul executiv al timişorenilor, Gheorghe Chivorchian, a văzut meciul din tribună. Acesta a coborît însă la pauză pe gazon şi a mers la vestiare pentru a le da indicaţii propriilor jucători, deşi regulamnetul îi interzice prezenţa în zona vestiarelor pe timpul suspendării.

Pulhac şi Miranda loviţi
Cristi Pulhac s-a accidentat încă din minutul 10 la glezna piciorului stîng, loc în care fundaşul stînga al “cîinilor” a mai avut probleme în trecut. De asemenea, Miranda a resimţit din nou dureri la genunchiul drept, acelaşi care i-a făcut probleme şi etapa trecută, contra Pandurilor, cînd a şi fost înlocuit cu Zicu.

“Dinamo se plînge de arbitri?! Păi, noi ce să mai zicem?! Pulhac şi Mărgăritescu au fost iertaţi de nu ştiu cîte
ori de al doilea «galben»”
MARIAN IANCU patron Poli Timişoara

“Am jucat mai bine decît Poli, meritam victoria, dar tuşierul n-a fost de acord”
MĂRGĂRITESCU jucător Dinamo

“Sînt mulţumit de prestaţia noastră. Din păcate, n-am marcat şi în superioritate”
NICOLAE BADEA preşedinte CA Dinamo

Torje, cel mai huiduit
Fanii timişorenilor nu au uitat “trădarea” lui Gabriel Torje, care în iarnă a părăsit Timişoara pentru a merge la Dinamo. Ultraşii bănăţeni l-au huiduit pe tînărul mijlocaş dreapta încă de la ieşirea echipelor de la încălzire. Torje nu a reacţionat deloc, fiind indiferent la apostrofările suporterilor lui Poli. Singurul dinamovist aplaudat de o parte a fanilor a fost portarul Bogdan Lobonţ.

Frica de alb şi roşu
Suporterilor prezenţi aseară la meciul dintre Poli Timişoara şi Dinamo le-au fost împărţite baloane alungite cu însemnele Coca-Cola, de culoare alb-roşie. Unul dintre liderii galeriei viola a trecut cu o portavoce pe la fiecare sector al stadionului pentru a-i îndemna pe cei din tribune să renunţe la baloane din cauza culorilor identice cu cele ale adversarei de ieri, Dinamo.

Doar 200 de fani
Dinamo a fost susţinută aseară de numai 200 de suporteri, însă doar 150 veniţi de la Bucureşti. Fanii sînt nemulţumiţi de rezultatele echipei din ultima perioadă şi au ales să boicoteze partida de la Timişoara, deşi primiseră 500 de tichete din partea organizatorilor. Membrii galeriei dinamoviste se află în conflict cu jucătorii, dar şi cu conducătorii clubului, pe care i-au numit mercenari şi cărora le-au cerut să plece din Ştefan cel Mare. Suporterii “cîinilor” au afişat un banner cu mesajul “Prezenţi pentru culori”.

Fără Borcea şi Rednic
Şefii dinamovişti au venit la partidă într-o dubă a Jandar­me­riei. Turcu, Badea, Buduru şi Dinu au fost luaţi în primire de fanii timişoreni, care au rîs de ulti­mele rezultate ale echipei din Ştefan cel Mare din campionat. Au lipsit viitorul antre­nor, Mircea Rednic, dar şi pre­şedintele exe­cu­tiv Cristi Bor­cea, afectat de locul ocupat de Dinamo în clasa­ment în acest se­zon. Conducătorii alb-roşiilor s-au grăbit spre loje, nerăspunzînd în nici un fel provocărilor venite din partea timişorenilor.

Vranjkovici, nemulţumit
Înlocuit în minutul 54 cu Boştină, Vranjkovici a fost extrem de nemulţumit de decizia lui Cornel Ţălnar. Acesta a făcut semn a lehamite către banca tehnică, neînţelegînd motivul înlocuirii sale. În drumul spre vestiare, mijlocaşul sîrb a aruncat tricoul de joc şi a dat de pămînt cu o sticlă de apă.

“Furt flagrant”
Deşi n-a fost la stadion, Cristi Borcea l-a pus la zid pe asistentul Szekely: “Tuşierul ne-a privat de un gol, timişorenii au marcat dintr-un ofsaid clar. Puteam cîştiga, dacă acesta nu greşea fla grant la golul lui Rusici”. Preşedintele executiv a comentat şi conflictul cu suporterii: “Dacă noi plecăm, Dinamo se desfiinţează! Eu ţin
toţi acţionarii să nu plece”.

Ţălnar: “Două ofsaid-uri!”
La final, tehnicianul “cîinilor”, Cornel Ţălnar, a acuzat faptul că Timişoara a marcat golul egalizator neregulamentar. “A fost ofsaid şi la poziţia lui Ganea şi, ulterior, la Rusici. Am primit telefoane care ne-au confirmat asta”, a spus Ţălnar. Antrenorul dinamovist a lăudat jocul echipei sale: “Am jucat bine. Sîntem pe drumul cel bun, chiar dacă nu am cîştigat acest meci”.

“Au jucat în 14”
Patronul Timişoarei, Marian Iancu, era mulţumit la final de rezultatul obţinut. “Nu au reuşit să ne umilească, deşi am evoluat în 9! Ei sînt cei umiliţi, toţi 14! «Centralul» nu a arbitrat cu aceeaşi măsură. Cum îl cheamă? Balaj? Nu ştiu, nu am auzit de el. Măgarii vor dispărea uşor, uşor. Nu vreau să spun mai multe pentru că risc să fim depunctaţi!”, a spus Iancu. Finanţatorul albvioleţ ilor a comentat şi faza din care echipa sa a egalat. “A fost un gol corect, la limită, şi s-a dat avantaj atacantului”, a încheiat Iancu.

Szekely în culpă
În minutul 67, Timişoara a egalat, dar faza a fost precedată de un ofsaid evident la Ionel Ganea, nesemnalizat de asistentul Zoltan Szekely. Artiom Karamian i-a pasat căpitanului Timişoarei (foto jos), care se afla în poziţie de afară din joc, acesta a conti nuat faza şi i-a pasat lui Rusici, slovenul marcînd în poarta goală, spre disperarea băncii tehnice a “cîinilor”. Cu patru minute înainte a fost rîndul timişorenilor să ia foc, la decizia “centralului” Cristi Balaj, care a acordat lovitură de la 11 metri pentru Dinamo, la intrarea lui Luchin la Dănciulescu. Deşi era în postură de ultim apărător, fundaşullui Poli a primit doar “galben”, însă fiind al doilea din meci, a fost eliminat. Ion Crăciunescu a comentat: “Penalty clar, Luchin trebuia să vadă «roşu» direct”.

 


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (168)
 •  13 Aprilie 2008, 18:34

Cat tupeu jegos trebuie sa ai sa spui ca te-au furat arbitrii dupa ce echipa adversa a terminat in 9 oameni...cat tupeu?De fapt nu stiu de ce ma mir,totul e normal in Romanistan,tara unde hotia si smecheria sunt calitati!Traiasca miticii,manelele si cocalarii-simbolurile Romanistanului!

 •  13 Aprilie 2008, 16:20

hahahhaha dinano e decacact de hju au resiusit sa ii bata pe contopistiii pizdomaniii de timisoeareni huo poli huo cfr huuuuo rapid huo dinamo

 •  13 Aprilie 2008, 15:06

Nicu ,Balbi chiar daca jucati in alt campionat ca cel al Ungariei, tot nu cistigati, pentru ca nu aveti spirit de invingatori. Un invingator nu se lamenteaza si gaseste scuze, nu acuza si nu este xenofob. In anii '30 in Timisoara nu erau decit 7000 de cetateni de nationalitate romana.Echipa ripensia era totalmenta maghiara.Deci in orice campionat ati juca,daca nu esti invingator nu existi. Ura pe care o manifestati contra Stelei este o exprimare a neputintei.Neputinta nu tine de nationalitate

Vezi toate comentariile (168)
Comentează