FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

“Ca la români”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Nigerianul Philip Chidi (24 de ani) este şocat de contactul cu România.

Rio Ave se pregăteşte să de­pună memoriu la FIFA, după ce Poli a renunţat la transferul lui Chidi, deşi, susţin lusitanii, jucătorul sem­na­se deja contractul cu bănăţenii. Ata­cantul lusitanilor a fost şocat de modul în care timişorenii au ges­tio­nat situaţia. “Timişoara tre­bu­ie în­trebată ce se va întîmpla cu mine, pen­tru că eu am semnat un con­­­tract cu Poli şi nu pot să îmi explic ce se întîmplă. Am semnat, asta pot să vă spun clar, convins 100% de ceea ce mi-au oferit, apoi filmul s-a rupt”, a declarat atacantul.


Chidi a dat de înţeles că şefii lui Poli au renunţat la el deoarece ini­ţial credeau că are paşaport por­tu­ghez. “Poli s-a înţeles cu Rio Ave, iar în acel moment conducerea Ti­­­mi­şoarei ştia că eu nu sînt por­tu­ghez. Nu am încercat să păcălesc pe ni­meni. E trist ce mi se întîmplă. Sînt şo­­cat, dar cred că aşa se fac trans­ferurile în România, pentru că în altă parte nu am mai auzit de ase­menea ca­zuri”, a încheiat su­pă­rat mij­lo­ca­şul, care, surprinzător, spe­ră în con­ti­nuare să ajungă în Banat: “În mod normal eu am semnat şi ar trebui să mă prezint la noul meu club, nu? No­roc că am aflat că nu sînt dorit, că aş fi trăit situaţii şi mai ciudate. Poa­te se vor rezolva însă lucrurile şi într-un final voi ajunge totuşi să joc la Poli”.

“Credeam că e stîngaci”

Marian Iancu susţine că ata­can­tul are dreptate, dar semnarea con­trac­tului, fără înregistrarea sa la FRF, nu îi conferă valididate. “Am sem­nat un contract cu Chidi, dar era drep­tul nostru să îl reziliem. Din mo­ment ce nu era înregistrat la Fe­de­raţie, am putut face asta fără pro­bleme. În plus, noi zicem că l-am anun­ţat în timp util despre intenţia noastră”, a declarat patronul lui Poli, care a adăugat: “În plus, altă pro­blemă ar fi că ne-a fost re­co­man­dat ca jucător de bandă stîngă, ori el este dreptaci şi e atacant!”

Poate veni în iarnă

Auzind că nigerianul încă speră să vină la Poli, boss-ul bănăţenilor a mărturisit că i-ar mai da o şansă, dar din iarnă. “Am cerut la Rio Ave o pe­rioa­dă de şase luni de evaluare. Vrem să joace la noi, dar, fiind extra­co­munitar, trebuie mai întîi să de­mon­streze că are valoare de primul 18, dacă nu de titular. Nu ţinem ex­tra­comunitarii rezerve, nici nu oferim contracte definitive, decît în cazuri speciale: Artiom sau Sretenovici, un jucător care a costat peste un milion de euro”, a declarat Iancu.

Revine Paul Cazan

Marian Iancu a mărturisit că vrea să îl aducă înapoi, în cadrul clubului, pe Paul Cazan. “E unul din oamenii la care ţin foarte mult şi pe care ne putem baza. După ce vom termina cu transferurile o să avem o discuţie, să vedem cu ce ne poate ajuta, în ce departament poate să muncească”, a spus Iancu. Paul Cazan a mai ocupat postul de di­rector sportiv la Poli, timp de un an şi jumătate, plecînd de la Timişoara la începutul anului 2007 pentru a munci la FC Argeş. Ultima oară, “Aţă” a făcut parte din organigrama clubului UTA.

Magera, la Debrecen

Azi sau, cel mai tîrziu mîine, atacantul lui Banik Ostrava, Lukas Magera (25 de ani), ar trebui să ajungă în cantonamentul din Ungaria al Timişoarei. Colosul ceh, de 1,95 metri înălţime, a jucat în 27 de partide în sezonul trecut, marcînd de 9 ori. Magera, un jucător dorit cu insistenţă de Uhrin, care îl cunoaşte din campionatul Cehiei , e la final de contract cu Ostrava, urmînd ca în luna iulie să devină jucător liber. Marian Iancu nu a confirmat că e vorba de Magera, susţinînd că atacantul adus va costa “mult peste un milion de euro”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  18 Iunie 2008, 09:47

au mai facut ei asa cu un jucator.... si strica imaginea romaniei!!!! da interesati-va fratilor de 2 ori inainte sa cumparatzi un jucator!!!! neprofesionistilor!!!!

 •  18 Iunie 2008, 09:38

da ar merita sa i se ia dreptul de transferuri pt 1 an ca la craiova pt ca nu e posibil asa ceva din pacate munai la noi se intampla asa ceva este rusinos macar il dadea la echipa a 2-a vedea ce poate sau macar nu-l transfera dar asta este cand transferi jucatori in dorul leli asta este pacat ca nu suntem seriosi si asta se vede si la nationala

 •  18 Iunie 2008, 06:48

ia uite cine vorbeste,asta stie sa inchida un geam,sau are reflexul sa traga perdeaua...?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează