FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - CFR CLUJ 1-2

Campionii deplasărilor » CFR joacă bine departe de casă: a obținut cele mai multe puncte la acest capitol

"Feroviarii" se simt la fel de bine în deplasare ca în Gruia // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2017 00:00

Clujenii a obținut 20 de puncte în meciurile disputate departe de casă. Ei sunt lideri la acest capitol, alături de Steaua.

CFR-ul lui Miriuță se bate pe un loc de play-off cu Gazul lui Pustai, cu "câinii" lui Andone și cu campioana Astra, dar conduce în topul punctelor obținute în partidei din deplasare, cu 20 de puncte acumulate, la fel ca Steaua.

După ce în toamnă au reușit să învingă Steaua la București după 68 de ani, sâmbătă feroviarii au câștigat pe terenul Gazului după o pauză de 69 de ani!

În 12 meciuri disputate departe de Gruia, Bud și compania o au reușit 6 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri. Ardelenii au reușit să câștige pe terenul unor echipe precum Astra, Steaua sau Dinamo, în schimb s-au împiedicat când au ajuns acasă la Botoșani, Viitorul sau Voluntari.

Parcursul elevilor lui Miriuță e cu atât mai lăudabil, cu cât chiar la începutul sezonului actual din lot au dispărut cei mai importanți fotbaliști: golgeterul Cristian Lopez, vândut în a doua ligă franceză, Antonio Jakolis, transferat la Steaua, Lucian Goian, plecat la Mumbay City, în India, iar Davide Petrucci a ales Turcia.

În locul acestora au venit 7 jucători: Peteleu, Alex Chiriță, Laurențiu Rus, Sorsa, Omrani, Dan Roman și Ciprian Deac. Dintre aceștia, doar croatul Sorsa a reușit să se impună în primul "11", plus Deac, adus în această iarnă la echipă.

Nici în clasamentul partidelor disputate pe teren propriu, CFR-ul nu se situează rău, fiind pe locul 5, tot cu 20 de puncte, la egalitate cu Dinamo și la doar un punct în spatele Stelei lui Reghe.

Trupa din Gruia a fost depunctată cu 6 puncte la începutul acestui sezon competițional, altfel ar fi avut 40 de puncte, la fel ca oltenii de la CSU Craiova, și ar fi avut garantată prezența în play-off.

"Sunt mulţumit de toată echipa. Cu cele şase puncte eram sigur în play-off, dormeam liniştit, dar e frumos şi stresul ăsta când se termină cu bine, cu bucurie, nu?!"
Vasile Miriuță, antrenor CFR

1punct a câştigat Gaz Metan în ultimele 3 etape: 0-1 cu Astra, 1-1 la Timişoara, 1-2 cu CFR

Clasament acasă

  Echipă  Puncte
1. CSU Craiova 28
2. Viitorul 26
3. Gaz Metan 21
4. Steaua 21
5. CFR Cluj 20
6. Dinamo 20

* Nu s-a luat în calcul partida de aseară, Steaua - FC Voluntari.

Clasament deplasare

  Echipe Puncte
1. Steaua 20
2. CFR Cluj 20
3. Viitorul 19
4. Gaz Metan 17
5. Astra 15
6. CSU Craiova 12

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  13 Februarie 2017, 14:23

Este cea mai buna echipa a campionatului, de departe! Si cel mai profesionist club din tara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează