FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

"Cangur" alb-roşu

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

McKain urmează să semneze azi un contract pe 4 ani cu Dinamo, părţile ajungînd la un acord de ieri. Dinamo şi-a asigurat serviciile lui Jon McKain, care urmează să fie prezentat astăzi ca noul jucător al "cîinilor roşii"! Ieri s-au pus la punct detaliile sosirii fundaşului australian de 25 de ani în Ştefan cel Mare, o afacere la care au participat Dinamo, Poli Timişoara şi jucătorul.
Ghidat către Dinamo
Clubul bănăţean a fost de acord să rezilieze contractul cu McKain şi "cangurul" să devină liber de contract cu condiţia ca fotbalistul să meargă la Dinamo! Au funcţionat şi în acest caz relaţiile cordiale existente între cele două conduceri şi se pare că Poli se va alege cu aproximativ 300.000 de euro din această afacere. Jon avea şi cîteva salarii restante, care însumau 50.000 de euro, iar suma va fi achitată de noul său club, Dinamo.
În urmă cu pregătirea
Azi ar urma să se oficializeze încheierea relaţiei lui McKain cu Timişoara, după care, imediat, să intre în derulare acordul cu roş-albii. Jon ar trebui să fie prezentat suporterilor "cîinilor", apoi, în cel mai scurt timp, va merge în Antalya pentru a se alătura lotului condus de Cornel Ţălnar. McKain nu va debuta la Dinamo de la primul amical, cel de mîine cu Slaven Belupo. El este în urmă cu pregătirea, întrucît în ultimele săptămîni s-a antrenat fie cu echipa secundă a Timişoarei, fie de unul singur.


Ce a obţinut McKain prin trecerea la Dinamo
- Un salariu lunar mărit de la 12.000 de euro la 15.000 de euro
- Va încasa o primă de instalare de 50.000 de euro
- Bonus de 1.000 de euro pentru fiecare prezenţă în tricoul alb-roşu
- Şi-a recuperat restanţele contractuale de la Poli, cifrate la 50.000 de euro

113 meciuri a jucat McKain în prima ligă de la venirea sa în România, în 2003, în tricoul lui FC Naţional şi Poli Timişoara, marcînd două goluri

L-a vrut şi CFR
Pe McKain l-a dorit şi liderul Ligii I. Au existat discuţii între clubul clujean şi fotbalistul australian, dar surse autorizate au spus ieri că Jon a cerut un salariu prea mare. Se pare că ar fi vorba de aproximativ 250.000 de euro pe sezon. Şi, oricum, tranzacţia ar fi întîmpinat mari dificultăţi de realizare, întrucît şefii lui Poli n-ar fi acceptat ca McKain să ajungă tocmai la Cluj, neexistînd relaţii amicale între cele două conduceri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
 •  06 Februarie 2008, 16:15

... vorbiti de parca la mijloc este jocul de fotbal, sportul in sine, suporterii... NUMAI AFACERI, AFACERI SI AFACERI! CIFRE, PROCENTE, SUME!

 •  05 Februarie 2008, 11:51

Bai copii retarzi...nici craiova si nici poli nu au retrogradat din cauza lui dinamo ci din cauza ca nu mai aveau bani.

 •  05 Februarie 2008, 11:45

- Bonus de 1.000 de euro pentru fiecare prezenţă a

Vezi toate comentariile (9)
Comentează