FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL / INTERVIU CAPETI

Capeti: "Nu preiau clubul fără Gheorghe Ştefan alături"

Articol de GSP - Publicat joi, 03 aprilie 2008 00:00

Omul anunţat ca posibil conducător clubului nemţean, Iulian Capeti, şi-a exprimat dorinţa de a prelua Ceahlăul, însă a precizat că nu va face acest lucru dacă nu-l va avea alături în continuare şi pe Gheorghe Ştefan.

"E mai convenabil să cumpăr echipa din liga a doua, deşi nu-mi doresc deloc retrogradarea Ceahlăului"

- Domnule Capeti, cît sunteţi dispus să-i plătiţi lui Gheorghe Ştefan pentru a prelua clubul?
- Vă daţi seama că o parte dintre discuţiile şi tratativele purtate cu domnul Gheorghe Ştefan, rămîn confidenţiale. Nu vă pot spune o sumă anume, decît doar că tratativele sunt, din punctul meu de vedere, pe
drumul cel bun.

- Dar se prea poate ca Ceahlăul să înregistreze o nouă retrogradare, la vară.
- Da, am să ţin cont şi de asta, pentru că o echipă de nivelul Ligii 1 are un preţ, iar una de liga secundă - alt preţ. Pentru mine, ca afacere, ar fi mai convenabil să plătesc pentru cumpărarea unei formaţii de Liga a II-a. Deşi, sincer vă spun, pentru nimic în lume nu vreau ca Ceahlăul să retrogradeze şi să o preiau în liga inferioară.

"Trebuie schimbat totul, de la rădăcină! Şi în conducere, dar mai ales la nivelul echipei"

- Cît sunteţi dispus să investiţi la clubul pietrean de fotbal, dacă ajungeţi şeful cel mare?
- Nu va fi un buget limitat. Dar înainte de a vorbi despre o sumă, fie ea şi neoficială, eu consider că multe altele sunt obligatoriu de făcut la FC Ceahlăul, în momentul de faţă.

- Daţi-ne un simplu exemplu!
- În primul rînd, trebuie schimbat totul. De la rădăcină! Şi în conducere, dar mai ales la nivelul echipei. Cel mai obiectiv exemplu vine din rezultatele formaţiei în ultimele ediţii de campionat. Dacă în ultimii patru ani sunt înregistrate două retrogradări şi a treia este "pe drum", vă daţi seama că ceva este în neregulă acolo.

- Şi veţi fi hotărît să eradicaţi răul din rădăcină la FC Ceahlăul?
- Nu vreau să mă înţelegeţi greşit. Acum, nu ştiu ce voi face mîine, darămite dacă preiau sau nu pe Ceahlăul în vară. Oricum, nu vreau să se creadă faptul că vin eu să schimb totul la Ceahlăul, în situaţia în care voi ajunge acolo.

"La Ceahlăul este o problemă care pleacă din vestiarul echipei"

- Ce părere aveţi despre antrenorul Viorel Hizo?
- Un antrenor bun. De fapt, Ceahlăul a obţinut cele mai importante performanţe cu dumnealui la timonă. Dar asta, s-a întîmplat odată.

- Să înţelegem că acum aveţi o cu totul altă opinie?
I.C: Se poate spune şi aşa. Spre exemplu, am fost la meciul cu CFR Cluj şi lumea din tribune părea resemnată cu gîndul retrogradării. Iar jucătorii mi s-au părut blazaţi, ineficienţi. Cred că domnul Hizo trebuie să înceapă să fie şi un bun pedagog cu cei care lucrează. Am mai aflat că jucătorii îl vorbesc pe la colţ. Şi nu-i normal să se întîmple aşa ceva, mai ales la o echipă cu pretenţii. Cred că este o problemă care pleacă din vestiarul echipei.

Bruno, Viţelaru şi Nohai l-au impresionat

- Sunt jucători la Ceahlăul care v-au impresionat la meciurile pe care le-aţi urmărit?
- Viţelaru şi Bruno Fernandes îmi plac. Şi Nohai e bunicel. Dar mai este un puşti... Barna. Nu cred că este postul lui potrivit, acolo unde a fost utilizat ultima dată. Am vorbit cu Emil Săndoi, selecţionerul naţionalei de
tineret, care a avut prilejul să lucreze în cîteva rînduri cu acest tînăr jucător pietrean. El mi-a spus că Barna ar putea da un randament mult mai bun în centrul apărării şi nu ca fundaş de bandă.

L-ar fi vrut pe Andone ca antrenor al Ceahlăului

- Pentru postul de antrenor la Ceahlăul, pentru cine aţi opta?

- Sincer, mie îmi place mult Andone. Însă este deja dat la CFR Cluj. Dar s-a zvonit luna trecută că l-aş aduce pe cel care stă chiar acum în dreapta mea... Este vorba de Ilie Dumitrescu (întrerupe dialogul pentru a-i "arunca" o vorbă fostului tricolor: "Ilie, cei de la Piatra Neamţ te aşteaptă ca antrenor, ce zici?")

- Şi vine?
- Nu ştiu deocamdată. Este prematur să mă pronunţ. Tot ce-i posibil.

"Jucătorii români n-au mentalitate de profesionişti"


- Ca şi conducător la Ceahlăul, veţi prefera jucătorii romîni sau pe cei străini la echipă?

- Eu am ajuns la o concluzie. Aceea că jucătorii romîni n-au mentalitate de profesionism. Şi trebuie să mai treacă destul timp pînă să trăim să vedem asta. Aş miza mai mult pe jucătorii din străinătate. Însă asta nu înseamnă că romînii noştri sunt excluşi.

"Nu preiau clubul Ceahlăul, dacă Ştefan pleacă de tot!"

- Care ar fi primul pas pe care l-aţi face la FC Ceahlăul, în cazul în care ajungeţi numărul 1 în club?

- Să-l rog pe domnul Ştefan să nu plece şi să mă lase singur. De fapt, asta a şi fost principala condiţie care am pus-o în momentul în care am intrat la negocieri cu el. Ceahlăul are mare şi multă nevoie de omul Gheorghe Ştefan, în continuare. Iar el m-a asigurat că va rămîne în conducerea grupării, undeva cu 10-20 de procente.

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Superliga
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (10)
 •  04 Aprilie 2008, 16:25

pt gusteru stai tu calm ca nu ne agitam in fagaras.omu si a dat cuvantu ca ramane la noi.si chiar daca e dinamovist,fagarasu care e oras de stelisti il iubeste.a si spus la tv ca daca va juca vreodata cu dinamo va tine cu ena fagaras...oricum noi la anu vom trage la promovare in A pe cand voi o sa va bateti sa nu cadeti din B in C!Nici spectatori nu aveti la piatra neamt!vai de voi sunteti.3 ani=3 RETRAOGADARI!BLATISTILOR!

 •  04 Aprilie 2008, 08:39

ar fi culmea sa avem alt patron dinamovist :))) mai bine ramane la fagaras.Apropo cei din fagaras sa nu se mai streseze ca nu vine capeti asta la piatra.Is vrajeli de-a lui stefan. Cine mai e si capeti asta de sa-i cada piatra neamtul la picioare?

 •  03 Aprilie 2008, 23:48

ce idioti puteti fi!capeti e moldovean din piatra neamt,sta la bucuresti si mai are o echipa in fagaras.e si dinamovist.cand a venit la fagaras a schimbat culorile din ros albastru in alb rosu!nu are legatura cu jiji.chiar sunt dusmani!daca va lua ceahlaul nu se va da la o parte pt nimic in lume in fata lu jiji!dar eu cred ca va ramane in fagaras.pe aici s a auzit ca a antamat un loc de B SI si va trage la A!Pt ce sa vina la pneamt?la fagaras are stadionu lui si tot orasul e cu el!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează